Oči svjetske javnosti usmjerene su prema Australiji gdje je bio privremeno zatočen Novak Đoković. Danima pratimo prosvjede koje u Srbiji organizira njegov otac sa svojim pristašama a svijet su obišle snimke srbijanskih narodnih kola koje se plešu diljem Australije u znak podrške Đokoviću. Iako je sudac odobrio vizu Đokoviću slučaj se zakomplicirao da podaci koje je za Đokovića predao njegov agent nisu bili istiniti. Zatajen je podatak oko njegove infekcije korona virusom a mediji su objavili kako je Đoković išao na druženje s djecom u vrijeme dok je bio zaražen. On se ispričao tvrdnjama kako nije znao da je pozitivan na Covid-19. No, ako australske vlasti odluče striktno provesti zakon tenisaču visi nad glavom čak i mogućnost zatvora. No, dok se cijeli slučaj ne iskristalizira zanimljivo je da Đokovićev biznis i profit na korona maskama nimalo ne trpi. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu 2020. godine objavili smo članak kako tvrtka iz australskog Melbournea na tržište lansira korona maske s likom Novaka Đokovića koje prodaje po paprenim cijenama. Budući da je Novak Đoković putem svojih odvjetnika i zastupnika odavno, točnije od 2014. godine, patentirao svoje ime kao robnu marku, odnosno žig ili brend, jasno je kako australska tvrtka ne može proizvoditi maske s njegovim likom i imenom bez ugovora s Đokovićem. Od trenutka kada je stupio na australsko tlo i kada je zatočen s imigrantima te dok je čekao na odluke službenih vlasti Novak Đoković postao je tema broj 1 svjetske javnosti. Uskoro bi mogao postati i heroj brojnih ljudi diljem svijeta koji se ne slažu s politikama svojih nacionalnih vlada po pitanju korona mjera i politike prema toj pandemiji.

Ako se prisjetimo kako su svojedobno postali popularni tzv Anonimusi i kako su njihove maske postale masovno prihvaćene izvjesno je kako će maske s likom Novaka Đokovića doživjeti svoju globalnu slavu. Možda će njih razni posvjednici kojima je u srcu Đoković i sve ono što on sada simbolizira dok čeka hoće li zaigrati na Australian Openu, ili će biti deportiran, upravo masovno prigrliti maske s njegovim likom. Naime, i najveći antivakseri negdje ne mogu ući bez maske pa ju moraju i nabaviti. Tako Novak Đoković može osigurati financijski progres i dok je bio lišen slobode u Australiji ali i nadalje dok čeka ishod postupka protiv sebe.

Već smo ranije pisali kako Đoković svoje poslovno i financijsko carstvo gradi tako što je poslove povjerio najvećim američkim, monegaškim i svjetskim ekspertima za upravljanje bogatstvom milijardera. Objavili smo priču o njegovom američkom odvjetniku koji za njega investira u skupe nekretnine pa tako i u superluksuzni apartman u Miamiju te kako se sve transakcije odvijaju preko poreznih oaza. Tako  Đoković skrbi i da ne plaća porez gdje god može. Zato i jeste rezident Monaka. I kada je patentirao 2014. u SAD-u svoje ime za široku paletu proizvoda pa tako i za zaštitne maske upisao se s adresom u Monaku. Inače, tvrtka Redbubble koja je osnovana u Melbourneu 2006. prodaje preko weba više modela maski s imenom ili likom Novaka Đokovića. Cijene se vrte oko 10 eura pa idu i preko 12 eura. Ista tvrtka prodaje i brojne druge artikle s imenom, likom ili znakom Novaka Đokovića.