U kolovozu prošle godine kralj bakra Milan Popović kupio je kompleks u Radničkoj 171 od Marinka Mikulića koji je već dugo grcao u nepremostivim problemima uključujući stečaj te bitku s požarom koja je uništila nekad uspješnu tvornicu. Nasuprot Pan tvornice papira nalazio se pogon tvrtke Sila i to u Radničkoj 218. Nakon kupnje tih atraktivnih parcela na zagrebačkom Žitnjaku Popović je dobio medijski prostor u Nacionalu da predstavi svoje nove mega projekte. Tako je rekao da će na prostoru Pan tvornice papira niknuti novi stambeno-poslovni kompleks, odnosno nova zagrebačka četvrt, a na suprotnoj strani na bivšem prostoru Sile logistički centar. Istražili smo koga je sve Popović uključio u realizaciju tih velikih projekata u hrvatskoj metropoli i otkrili vrlo zanimljive podatke o novim hrvatskim ortacima i uzdanicama bivšeg Severininog partnera i oca njezinog jedinog djeteta - sina Aleksandra. Slijede detalji iz kojih je vidljivo kako je Popović vrlo galantne ruke prema onima koji skupa s njim sudjeluju u realizaciji poslovno-privatnih pothvata.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U siječnju ove godine Zagrepčanin Ladislav Matić postao je direktor zagrebačke tvrtke Celanova umjesto Dragane Marinković iz Fažane. Ona je sve do tada bila uzdanica Milana Popovića u njegovoj zagrebačkoj tvrtci preko koje je poduzimao velike nekretninske projekte diljem Hrvatske ali i ulagao u druge sektore, poput propalog restorana s francuskim chefom u središtu hrvatske metropole. Vlasnik Celanove je PFT Celanova iz ciparske Nikozije. Ranije se ta tvrtka zvala Amdico International. Ciparski registra nam otkriva kako je Milan Popović direktor ciparskog osnivača zajedno s tvrtkom koja se službeno bavi upravljanjem i vođenjem poslovnih knjiga. O tvrtci Celanova već smo ranije pisali. Tako je preko te tvrtke Popović kupio vilu na zagrebačkoj Šalati koju je potom preuredio. U ožujku 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI Mandžina djevojka uknjižila se na stan Severininog bivšeg Milana Popovića - Doznajte zašto se Milan odjavio iz vile na Horvatovcu ispred koje je Igor Kojić ostavio napravu'.

U svibnju prošle godine objavili smo članak o jadranskoj akviziciji Popovićeve Celanove pod naslovom: 'INVESTICIJA NA PAKLINSKIM OTOCIMA Milan Popović kupio hvarski posjed Idore Hegel za Severininog sina'. U rujnu 2021. objavili smo članak koji je ilustrirao nove nekretninske pothvate. 'ŠIRI NEKRETNINSKI IMPERIJ Milan Popović na Paklinskim otocima kod Hvara kupio i posjed Fusco - Platio je kešom preko svoje zagrebačke tvrtke Celanova i to nakon što je u svibnju 2018. kupio i susjednu parcelu od Idore Hegel'. Kako je rastao portfelj nekretnina tako se pred Severininim bivšim stvorila potreba i za novom radnom snagom. O Celanovi pisali smo i u članku iz rujna prošle godine pod naslovom: 'NE ZAPOŠLJAVA PREKO VEZE VEĆ WEBA Milan Popović preko interneta tražio domaćicu u Zagrebu, uvjeti izvrsni - Oglas je postavila njegova tvrtka Celanova koja posjeduje brojne nekretnine u Zagrebu i Jadranu'. No, tu nisu prestale nekretninske ambicije i pothvati Milana Popovića.

Preko Celanove je potkraj srpnja kupio kompleks Pan tvornice papira Zagreb u Radničkoj 171. Radi se o kompleksu sa zgradama koje će rušiti kao što je najavio a koji se prostire na 117058 m2. Celanova je tu atraktivnu nekretninu kupila za keš. O bivšem vlasniku Marinku Mikuliću, osobi koja je slovila za pripadnika tvrđe struje HDZ-a pisali smo u članku objavljenom u listopadu prošle godine. Članak je bio naslovljen s: 'MARINKO MIKULIĆ - BIVŠI KRALJ PAPIRA Svjedok protiv Sanadera u aferi Fimi medija iz raskošne vile ide u zatvor Remetinec - Bio je prvi na listi najvećih poreznih dužnika, osuđen je na dvije godine zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju'. Znakovito je kako je unatoč tadašnjoj sudskoj odluci o njegovom javljanju u Remetinec zbog izdržavanja kazne Mikulić i dalje šetao Zagrebom. Nasuprot bivšeg Panovog kompleksa nalazio se kompleks u vlasništvu tvrtke Sila Ante Žužula. Bio je to kompleks koji je u zemljišnim knjigama upisan kao skladište: boja i lakova, plinskih boca, elektromaterijala, modela i građe, mazuta, pogon ljevaonica , portirnica, glavno skladište, remontna hala, kotlovnica, pomoćni pogon, trafostanica, kovačnica, elektroradionica, kompresorska stanica te više upravnih zgrada sve na površini od 36.000 m2.

I to je Popovićeva Celanova kupila u kešu od bivšeg vlasnika Ante Žužula koji je svojedobno nosio titulu i kralja smeća. Inače je Žužul vlasnik Školske knjige a u političkom smislu i on je kao zagrebački Imoćanin slovio za velikog 'Hrvatinu'. No, stigla su nova vremena u kojima očito samo lova igra glavnu ulogu pa je sasvim logično da su i Mikulić i Žužul koji su se busali u svoja hrvatska prsa sada u dilu s velikim srbijanskim milijarderom. Milan Popović je u veljači ove godine potvrdio kako je kupio Panove i Sila nekretnine te je najavio nove mega projekte u hrvatskoj metropoli. Tako je rekao da će na prostoru bivše Pan tvornice papira Zagreb niknuti nova moderna poslovno-stambena četvrt a na prostoru Sile Logistički centar. U svakom slučaju, kako sada stvari stoje, Severinin bivši izabranik postao je jedan od najvećih nekretninskih developera u hrvatskoj metropoli koji očito ima toliko likvidnih milijuna na računima da uopće ne mora u banke kako bi dizao zajmove za realizaciju svojih mega-projekata.

U međuvremenu je Celanova u siječnju ove godine osnovala još jednu tvrtku - Celanova - Oportum. Suvlasnici u toj tvrtci su osim Celanove i fizičke osobe - Zagrepčani Mladen Tolić i već spomenuti Ladislav Matić. Tolić je direktor te zajedničke tvrtke. On je inače građevinski inženjer i vlasnik tvrtke Oportum koja je već gradila u hrvatskoj metropoli. Tako na web stranici Oportuma je vidljiv niz projekata uključujući i poslovno-stambenu zgradu u Strojarskoj ulici. Drugi suvlasnik i direktor je Ladislav Matić kojeg je svojedobno Severina prozivala na Instagramu kada je s pratiteljima podijelila da joj je stigla nova tužba od 'čovjeka koji tuži' kako je nazvala svog bivšeg i oca svoga sina. Podsjetimo na tu objavu iz listopada 2021. koju je naslovila s 'Dobila sam još jednu plavu koverticu' Uz fotografije dostavljene tužbe, Severina je podijelila i nekolika screenshotova medijskih natpisao o luksuznom imanju njezinog bivšeg partnera na zagrebačkoj Šalati.

'Dobar dan, ekipa, kako je? Kod mene sve po starom. Dobila sam još jednu plavu koverticu… Ordinari tjusdej, reklo bi se. 'Čovjek koji me tuži' je isti onaj čovjek koji je dao demantij da nije bjesomučno dizao tužbe protiv mene. I da ih nije bilo 60. Točno. Od 2019. ta se brojka popela na više od 70. Tužio me ne samo bjesomučno u Hrvatskoj, 'Čovjek koji me tuži' tužio me i u Srbiji da mi se potpuno oduzme skrbništvo?!? Viši sud u Srbiji je to odbacio. Sad je poslao prijedlog ili tužbu ('ko će više znat) za nedozvoljeno objavljivanje njegove adrese, iako je ta adresa i kuća ne samo izlazila u medijima, nego je 'Čovjek koji me tuži' iz te iste kuće davao brojne intervjue. Kuća iz koje je davao intervjue i uvjerio sve da u njoj i živi, bila je pod zaštitom grada Zagreba, ali je 'Čovjek koji me tuži' nekako od prošle vlasti grada Zagreba dobio dozvolu za rušenje iste.

Osim toga, vlasnik te kuće je neka firma na Cipru pa ne znam zašto me tuži onaj koji me tuži? Izašlo je nebrojeno medijskih natpisa o tome da je pokupovao 'pola Hrvatske' i sve su lokacije medijski otkrivene. Kuća preko puta moje zgrade na kojoj je kamera koja snima moju zgradu također je u vlasništvu 'Čovjeka koji me tuži', ali su fiktivni vlasnici izvjesna braća Matić. Ladislav Matić je, pak, prijavljen da je zaposlen i prijavljen na adresi u firmi 'Čovjeka koji me tuži'... I tako… A što vi radite utorkom? Podijelite vaša iskustva', napisala je tada Severina. Inače, u medijima je odjeknula afera kada je Severina objavila kako su na kućicu nasuprot njene zgrade u zagrebačkoj Bijeničkoj ulici postavljene kamere. Tada se doznalo kako je kućicu kupila osoba povezana s Popovićem.

Inače, prema podacima iz vlasničkog lista Ladislav Matić postao je suvlasnik te kuće u listopadu 2019. godine a istu je prodao Celanovi Milana Popovića u listopadu prošle godine. Tako je Milan preko svoje zagrebačke tvrtke dobio u posjed strateški dio teritorija s kojeg preko kamera može nadzirati kretanje svoje bivše, barem u smislu napuštanja njenog stana kao i povratka u isti. Također, može vidjeti tko i kada dolazi kod Severine ali i kada mu je sin doma kada nije s njim ili u školi, odnosno nekim aktivnostima.  U svakom slučaju iz činjenice da je Ladislav Matić od veljače ove godine direktor u Celanovi te da je postao ortak u novoj Popovićevoj tvrtci Celanova - Oportum preko koje će se operativno realizirati nova zagrebačka četvrt i logistički par u atraktivnoj zoni - Radničkoj cesti u Zagrebu - više je nego jasno kako Milan Popović itekako galantno nagrađuje lojalnost a s druge strane zna biti brutalan kada mu se netko nađe na suprotnoj strani ili mu otkaže tu istu lojalnost. 

Nakon objave članka zaprimili smo reagiranje Milana Popovića preko odvjetnice Željke Pokupec. Reagiranje je dostupno na linku.