Nekadašnji gospodar hrvatskog telekoma u sedmom desetljeću okrenuo je novu ljubavnu stranicu. Aktualni član Uprave Fortenove, izabran u tu kompaniju kao predstavnik radnika, Ivica Mudrinić (65), nije se preko ljeta baš ubio od posla skrbeći za interese koncerna koji je nastao na razvalinama Agrokora. Ekskluzivno smo ga snimili prošlo ljeto dok se s novom izabranicom srca svoga šetao zadarskom Kalelargom, držeći se za ruke.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iza Ivice Mudrinića (66) je jedan propali brak sa suprugom Božicom s kojom ima 4 sada već odrasle kćeri.  Ivica Mudrinić godinama je bio jedna od najmoćnijih poslovnih figura u Hrvatskoj. Spomenimo samo kako je dugogodišnjeg vođenja najvećeg hrvatskog telekom operatera HT-a s pravom tituliran kao gospodar hrvatskog telekoma.

Potom je otišao u privatni sektor a proteklo desetljeće o njemu se pisalo i u kontekstu bespravne pa legalizirane gradnje na otoku Žutu na Kornatima. Medijski je odjeknula vijest o njegovom imenovanju u Upravni odbor Fortenova grupe i to odlukom Radničkog vijeća u rujnu pretprošle godine. Mudrinića je tako zapalo da zastupa radnička prava u Upravi koncerna izraslog na temeljima Agrokora.

Prije tri godine Mudrinić je na svom posjedu na otoku Žut osnovao tvrtku Maslinovica za ekološku proizvodnju, trgovinu i usluge. Potom je na kućnoj adresi u zagrebačkoj podsljemenskoj ulici osnovao i podružnicu te tvrtke. Tvrtku je Mudrinić nazvao prema istoimenom rtu na kornatskom otoku.

Posjed na Maslinovici Mudrinić je kupio 2004. i zauzima površinu od 160.000 četvornih metara, od čega se više od polovice vodi u katastru kao krš i golet, još oko 50.000 kao pašnjak, a ostatak kao poljoprivredna površina s maslinicima, vinogradom i voćnjakom. Zbog bespravne gradnje na tom dijelu kornatskog raja Mudrinić je prije šest godina zaradio i kaznenu prijavu zbog ilegalne gradnje.

Potom je Mudriniću na Žut došla inspekcija. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja priopćilo je tada da je obavilo inspekcijski nadzor na otoku Žutu te utvrdilo da je investitor Ivica Mudrinić iz Zagreba na Kornatima izgradio dvije stambene građevine, temeljnu ploču te trakaste temelje. Dio spornih građevina Mudrinić je sam srušio.

Iz nadležnog Ministarstva su svojedobno priopćili da je investitor za dvije stambene građevine podnio zahtjev za legalizaciju te će se prema Zakonu o legalizaciji inspekcijski postupak za dvije stambene građevine prekinuti do pravomoćnog završetka postupka legalizacije. Zadnjih godina Mudrinić je na svom masliniku na Kornatima proizvodio maslinovo ulje Žut.

Ulje je čak prodavao preko interneta a uz oglas su bili priloženi i osobni Mudrinićevi podaci poput adrese u Zagrebu, broja mobitela te osobnog gmaila. Svi koji su ljetovali u Zadru zadnjih godina znaju da je osim Kornata taj grad Mudrinićeva ljetna baza. Naime, tamo ima usidrenu i jahtu a moglo ga se u društvu nepoznate ženske osobe vidjeti na raznim zadarskim lokacijama, uključujući i javnu praonicu rublja nasuprot zadarske Supernove.

Očito je moćni menadžer uplovio u novu životnu luku u kojem mu je uz biznis važan i posve novi stil života. Pri tom mislimo ne samo na ekološku proizvodnju maslinovog ulja i vina već i novu životnu stranicu s novom odabranicom srca svoga. Poznato je kako je Mudrinić povratnik iz Kanade koji je imao sreću da stigne iz te zemlje ranih devedesetih te odmah dospije u Tuđmanovu milost i blizinu.

Već je anegdotalna priča kako je Mudrinić vješto unovčio svoj patent jer ga je uz Tuđmanovu naklonost uspio kompenzirati vrijednim stanom na atraktivnoj zagrebačkoj lokaciji. Paradoks je da je Mudrinić u doba tuđmanizma uspio unovčiti patent za kodiranje televizijskog video signala kojeg je 1983. registrirao s kolegom iz kanadskog Westona Nunom Romaom (koji sada živi u SAD-u) i koji, naravno, nikakvu materijalnu korist nije imao od zajedničkog patenta s Mudrinićem.

Mudriniću je tih devesedetih, transakcija sa stanom bila izvrstan vjetar u leđa jer je iz Kanade stigao sa suprugom Božicom te njihove četiri kćeri, Marinom, Kristinom, Vesnom i Dianom, sada redom odraslim osobama. Mudrinić je očito nakon što su njegove kćeri odrasle i postale samostalne okončao i brak s prvom suprugom. Iako to nikad nije službeno objavljeno, bilo je i logično jer par već godinama ne živi na zajedničkoj adresi.

Stoga nismo bili pretjerano iznenađeni kada smo Mudrinića, kojeg je javnost navikla vidjeti u odijelu s kravatom, snimili kako šeću zadarskom Kalelargom u nonšalantnom ljetnom izdanju s mlađom ženskom osobom. Par se nježno držao za ruke, Mudrinić je imao kratke hlačice i običnu bijelu majicu. Dama je imala ljetnu haljinu s mornarskim prugicama.

Nekadašnji gospodar hrvatskog telekoma, sada bitna karika u zaštiti prava radnika u Fortenovi, ujedno pasionirani maslinar Ivica Mudrinić u sedmo desetljeće života zakoračio je ne samo zreliji, mudriji i bogatiji već i ljubavno osnažen novom izabranicom srca svoga.

Uostalom, ništa neobično, brojni su poslovni moćnici i prije, a bogme će i poslije njega, u nove životne cikluse ponosno hoditi s novim ljubavnim pothvatima i partnericama. Pokušali smo dobiti i komentar samog Mudrinića te smo mu poslali mail s pitanjima - ali odgovore nismo primili.

(Napomena: Originalni članak objavlje. je u tiskanom izdanju tabloida Imperijal u jesen 2020.)

Mudrinić s novom izabranicom

Šetnju Kalelargom Mudrinića i nove izabranice snimio je Imperijal paparazzo prošlo ljeto