Od prosinca prošle godine profilira se lista Dinamovo proljeće, lista koja je okupila poduzetnike i dosadašnje povjerenike Dinama, dobila potporu Bad Blue Boysa u utrci za Skupštinu Dinama. Imaju i Facebook stranicu na kojoj piše za što se zalažu: 'Dubinska analiza cjelokupnog poslovanja i poslovnih procesa Dinama s posebnim naglaskom na pravni, financijski i porezni status nulta je točka programa liste “Dinamovo proljeće”. Jedan od kandidata, profesor na Ekonomskom fakultetu Mislav Ante Omazić, rekao je kako se zalažu za 'moderan, transparentan i učinkovit klub na terenu i u poslovanju, otvoren klub koji pripada svojim članovima te klub koji njeguje gospodsku i građansku kulturu'. Njihov program sastoji se od 10 točaka a ističu kako su okupili 25 renomiranih poduzetnika, menadžera i akademika koji bi se u Skupštini Dinama zalagali 'za rezultatsku izvrsnost kluba, što znači osvajanje prvog mjesta u HNL-u kao cilj u svakoj sezoni te igranje u skupinama jednog od europskih klupskih natjecanja i redovito Dinamovo proljeće u Europi'. U Dinamovom proljeću je i Ivan Nauković, direktor Pivovare Medvedgrad i aktualni član Izvršnog odbora Dinama, koji je rekao kako je: ''Novi stadion na Maksimiru je strateška točka programa i tražit ćemo aktivno, partnersko sudjelovanje u izgradnji stadiona i trening kampa i jačanje kvalitetne komunikacije Dinama s gradskom upravom Grada Zagreba i Vladom RH, ali i s potencijalnim interesentima za gradnju stadiona.'' Ističu i kako imaju nekoliko eksperata za korporativno poslovanje 'pomoću kojih žele artikulirati ideju Dinama kao moderne poslovne organizacije s jasno definiranim i digitaliziranim poslovnim procesima te linijama odgovornosti'. Fokusirani su na financijski dio Dinama kao organizacije i to stalno ističu. Od ponedjeljka, 5. veljače počeli su skupljati potpise podrške za kandidaturu liste “Dinamovo proljeće” na izborima za Skupštinu Dinama a skupljaju ih svakim radnim danom od 10h do 20h i subotom od 10h do 15h u prostorijama Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37. Najavljuju i kako će 'idućeg tjedna lista “Dinamovo proljeće” objaviti i program kojim mislimo pridobiti Dinamovce da nam daju povjerenje za ulazak u Skupštinu, a njegov temelj, osim rezultatske izvrsnosti prve momčadi u HNL-u i u europskim natjecanjima, bit će odgovorno i transparentno poslovanje kluba. To znači da se želi poticati rast prihoda u klubu mimo transfera i nagrada UEFA-e, kao i bolja iskoristivost potencijala ustroja kluba'. Vjerojatno će jednu od tih ključnih uloga povjeriti kandidatu sa svoje liste Bogdanu Drakuliću, članu Uprave PBZ Leasinga, koji nije samo financijaš već i osoba iz najintimnijeg kruga predsjednika Zorana Milanovića. Da to nije tako ne bi aktualni hrvatski predsjednik Zoran Milanović noć poslije inauguracije za predsjednika bez supruge Sanje Musić - Milanović feštao u Darwinovoj ulici u Zagrebu kod svog starog intimusa Drakulića. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mlada zagrebačka studentica Tea Drakulić preminula je u dobi od samo 20 godina i pokopana je na zagrebačkom Mirogoju 14. listopada 2012. godine. Iza nje su ostali neutješna majka Tajana, otac Bogdan, sestra Tina, obitelj i prijatelji. Za njenu smrt, predoziranje supstancom MDMA bili su optuženi i sudilo se Matei Nikić i njenom tadašnjem mužu Josipu Nikiću, inače sinu bjelovarskog poduzetnika. Javnost je s pažnjom pratila taj slučaj jer se vukao godinama a Matea je bila znana i kao sestra bivše Miss sporta Hrvatske Stefany Hohnjec. Tadašnji supružnici Nikić teretili su se da su Tei Drakulić omogućili drogu u njihovo iznajmljenom stanu a od čega je preminula 13. listopada 2012. godine. Mediji su o toj tragediji pisali kao o tragediji na Laništu, praćeni su svi detalji od puštanja iz zatvora Josipa Nikića zbog krnje optužnice, detalji te tragične večeri opisani su riječima: Josip se napušio i otišao spavati a Tea i Matea su namrvile 2 grama droge od čega je Tei ubrzo pozlilo te joj više nije bilo spasa.

Supružnicima Nikić, koji su se kasnije rastali, sudilo se da su Teu Drakulić drogirali a potom, po ublaženoj optužnici, da su joj omogućili konzumiranje droga. Naime, kasnija obdukcija je pokazala da to nesretnoj studentici Tei nije bio prvi susret s drogom te su nađeni opijati u njenom tijelu koje je konzumirala kroz dulje razdoblje, pisali su mediji. Odvjetništvo je tražilo za Nikiće ukupno 8,5 godina zatvora. Večernji je u srpnju 2013. objavio detalje s tog suđenja: 'Kada smo stigli u stan, zatekli smo njezina oca kako je reanimira. Do mene su dopirali razni komentari, govorili su da je uzela ecstasy, netko drugi rekao je da je riječ o marihuani, a spominjao se i kokain. Ne znam tko je što govorio jer sam se koncentrirao na djevojku koja nije disala. Odmah sam zaključio da nije riječ o ecstasyju jer nije imala nikakve simptome koji tome odgovaraju. Dali smo joj protuotrove za sve droge koje hitna pomoć ima, no nakon pola sata proglasili smo smrt – posvjedočio je jučer Ivan Pezelj, liječnik hitne pomoći, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na suđenju Josipu Nikiću i njegovoj supruzi Matei Hohnjec Nikić.

U rujnu 2014. objavljeno je kako je to ljeto Matea Hohnjec nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora, a Josip Nikić na dvije godine i dva mjeseca jer su u listopadu 2012. dopustili Tei Drakulić (20) da se drogira u njihovu stanu. Od tada do danas Josip Nikić nije izašao na pravi put o čemu svjedoči više optužnica koje se vode protiv njega a tiču se uglavnom sudioništva u zločinačkim grupama. Brak Nikićevih se raspao a Matea Hohnjec vratila se u rodni Rovinj gdje je godinama privlačila pozornost raznim skandalima. O tome smo pisali u veljači 2023. godine u članku pod naslovom: 'AGONIJA BIVŠE MANEKENKE U osobnom bankrotu skončava sestra bivše misice u čijem se stanu predozirala 20-godišnja kći prijatelja Zorana Milanovića'.  U vrijeme kada im se kćer predozirala njeni roditelji bili su osobe sa statusom u hrvatskom društvu kao što su to i danas. Naime, Tajanu Drakulić još je bivši premijer Ivo Sanader 21. svibnja 2008. godine imenovao za članicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i to na prijedlog osiguranika. Potom je bila na više funkcija a u kolovozu 2013. godine, na zatvorenoj 107.-oj sjednici Vlade RH tadašnji premijer Zoran Milanović imenovao je Tajanu Drakulić  predstavnicom Vlade Republike Hrvatske u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

Mediji su krajem studenog 2014.  zabilježili i komentar tadašnjeg premijera Zorana Milanovića kada je otišla s funkcije u Vladi RH na stari posao. 'Lessie se vraća kući' - poručio je premijer Milanović Tajani Drakulić, savjetnici tadašnjeg ministra Miranda Mrsića, jer se odlučila vratiti u sindikat u kojem je i počela raditi. Tajana Drakulić je i sada na tom radnom mjestu tajnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. Godinama je mama nesretno predozirane Tee Drakulić obnašala razne funkcije a na nekim funkcijama je ostala sve dok nije imenovana Vlada koju je predvodio premijer Tihomir Orešković. On je 6. travnja 2016. godine donio 'Rješenje o opozivu predstavnika i zamjenika predstavnika Vlade republike Hrvatske u Povjerenstvima Gospodarsko-socijalnog vijeća'.

Među opozvanim na prvom se mjestu našla Tajana Drakulić koja je bila članica Povjerenstva za politiku plaća, porezni sustav i životni standard Gospodarsko-socijalnog vijeća. I karijera sadašnjeg kandidata Dinamovog proljeća Bogdana Drakulića išla je uzlaznom putanjom. Prema podacima trgovačkog suda u Zagrebu prije nego što je postao član Uprave PBZ Leasinga od prosinca 2004. bio je član Uprave Unicredit Leasinga koji se do 2007. zvao HVB Leasing Croatia te zastupnik njihovih brojnih podružnica. Od kolovoza 2005. do travnja 2011. bio je i direktor UniCredit partner d.o.o. U PBZ Leasing imenovan je krajem kolovoza 2023. godine. Postoji i službeni dokument koji je potpisao Ante Samodol u vrijeme dok je bio ravnatelj HANFA-e. Citiramo: 'Zaključak kojim se obustavlja upravni postupak pokrenut povodom zahtjeva Nadzornog odbora društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o., Zagreb, za izdavanje odobrenja Bogdanu Drakuliću za obavljanje funkcije člana Uprave društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o.'

Tada je naime Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga - HANFA -  na sjednici 22. siječnja 2009. donijela  Zaključak sljedećeg sadržaja: 'Obustavlja se upravni postupak pokrenut povodom zahtjeva Nadzornog odbora društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o., Zagreb, Heinzelova 33, za izdavanje odobrenja Bogdanu Drakuliću iz Samobora.... za obavljanje funkcije člana Uprave društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o.' a što je objavljeno u službenom glasilu RH Narodnim novinama. U to vrijeme obitelj Drakulić živjela je u Samoboru a kasnije se preselila u zagrebačku zgradu u kojoj je Zoran Milanović slavio pobjedu nad svojom protukandidatkinjom Kolindom Grabar - Kitarović u utrci za Pantovčak. O tome je izvijestio Jutarnji 23. veljače 2020. u članku pod naslovom: 'TAJNA VEČERA EKSKLUZIVNO: PRIVATNA ZABAVA NAKON INAUGURACIJE Tko je menadžer ispred čijeg su stana 3 Audija i 6 čuvara do poslije ponoći čekali Milanovića'. 

Citiramo uvodni dio članka: 'U utorak, nešto iza 12 sati, Zoran Milanović je svečano prisegnuo i postao novi predsjednik Republike Hrvatske. Svečana inauguracija održana je pred tek 40-ak uzvanika, a cijeli događaj je završio već oko 13.30 sati kada je obavljena primopredaja dužnosti te je izabrani predsjednik Milanović ispratio s Pantovčaka predsjednicu na odlasku, Kolindu Grabar-Kitarović. Ni pet sati nakon što je Hrvatska dobila svog petog predsjednika, redakciji Jutarnjeg lista javio se jedan građanin koji je naveo kako se ispred stambene zgrade u zagrebačkoj Ulici Charlesa Darwina, nedaleko od Veterinarskog fakulteta, parkirao službeni automobil marke Audi u pratnji dva crna vozila iz osiguranja. - Ne znamo o kome se radi, ali nam je čudno vidjeti da je u našu zgradu došao neki visoki dužnosnik. Susjedi se uglavnom znaju, pa nam je ovo poprilično velika novost - govorila je osoba u slušalicu. Bilo je 18.40 sati kada je poziv došao i reporteri Nedjeljnog su istu večer posjetili spomenutu adresu.

Ispred jednog od ulaza u zgradu uistinu su se nalazila dva policijska Audija. Nisu bili označeni, već im je na registraciji samo pisalo “policija”. Između njih bio je parkiran službeni Audi, crne boje s vozačem. Registracijska oznaka tog automobila odgovarala je pak registraciji službenog vozila koje je novog predsjednika Zorana Milanovića na dan inauguracije odvelo iz njegovog obiteljskog doma u Krajiškoj prema Pantovčaku. Prema pričanju susjeda, Milanović je proveo punih šest sati na privatnoj zabavi na sedmom katu dok su ga ljudi iz osiguranja čekali ispred zgrade. Milanović i njegova pratnja zgradu su napustili koju minutu poslije ponoći. Privatnu zabavu na kojoj je bio hrvatski predsjednik, povodom inauguracije organizirao je njegov prijatelj iz doba osnovne škole. Riječ je, kako doznajemo, o Bogdanu Drakuliću, prokuristu u UniCredit Leasingu, koji Milanovića poznaje više od 40 godina. Sam stan u kojem je boravio predsjednik, prema gruntovnici, ima površinu od oko 140 metara kvadratnih, a zanimljivo je da Drakulić terasu stana dijeli s bratom Radovanom, koji ima sličan stan na istom katu, ali iz drugog ulaza......'- pisalo je u tom članku.

Navodilo se i kako su tražili komentar u Uredu predsjednika RH od Nikole Jelića, glasnogovornika koji je Jutarnjem tek kratko poručio kako nemaju komentara na upit. U članku u Jutarnjem navodilo se i kako se Bogdan Drakulić u medijima 'spominjao kao član uprave UniCredit leasinga koji je bio na svečanosti potpisivanja ugovora o proizvodnji i isporuci 70 niskopodnih tramvaja između proizvođača, naručitelja i financijera, “težak” 1,15 milijardi kuna. Mediji su tada pisali kako su “četiri ugovora o kupoprodaji, operativnom leasingu, uređenju odnosa i onaj o isporuci vozila potpisali predsjednik Uprave UniCredit leasing Croatia Tomo Bolotin i član Uprave Bogdan Drakulić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i član Uprave - voditelj Podružnice Zagrebački električni tramvaj Ivan Tolić te predsjednik Uprave Končar Elektroindustrija Darinko Bago u ime Konzorcija CROTRAM”. Treći su se s knedlom u grlu prisjetili velike tragedije koja se dogodila prije osam godina kada je Drakulićima umrla kćer. - To je baš velika tragedija, baš velika - rekao je jedan od susjeda' - navedeno je u tom članku.

Nadalje je vidljivo kako su novinari pokušali dobiti komentar od Drakulića, zvali su sve brojeve, no svi su redom, kako supruga, kćer tako i Bogdan odbili komentirati činjenicu da je Zoran Milanović večer nakon inauguracije proveo kod svog prijatelja iz osnovnoškolskih dana. Naveli su kako su osim telefonskog broja u Zagrebu, kontaktirali i broj iz oglasnika povezan s Drakulićima. Naime, oni su oglašavali i najam apartmana i na Krku a tada je Bogdan Drakulić prodavao i potpuno renovirani dvosobni stan u Samoboru za nešto manje od 100.000 eura. Jutarnji je pitao Bogdana Drakulića za tulum u njegovom stanu na kojem je bio tek inaugurirani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović a on je tek kratko odgovorio: 'Nema se tu što komentirati - kazao  je i zahvalio se na pozivu'. Preostaje nam vidjeti hoće li tako zakopčan biti Bogdan Drakulić i kada ga mediji budu pitali oko Dinamovog proljeća. Ostaje nam vidjeti i kakav će stav aktualni predsjednik Zoran Milanović imati oko iste skupine koja se bori za Skupštinu Dinama budući da je evidentno kako i on svog intimusa u toj skupini ima.

U medijima se ustalio termin 'Dečki s Trnja' kad se piše o skupini i miljeu u kojem je odrastao Zoran Milanović. Naime, on je odrastao u socijalističkoj višekatnici i krug s kojim se tada družio bio mu je važan i u kasnijem životu. Nije zanemarivo naglasiti i kako je brat Bogdana Drakulića, Radovan Drakulić, prokurist Beiresdorfa, zastupnika Nivei i drugih popularnih brendova tog njemačkog proizvođača za Hrvatsku. No, imao je i prije značajne role pa je tako bio i zamjenik predsjednika NO-a Kamenskog od 2007.-2010. Svima je znano kako je završio Kamenski nakon toga. Brat Milanovićevog intimusa Bogdana, Radovan, suvlasnik je s moćnim poduzetnikom Brankom Kotarcem koji je godinama držao Beiersdorf za čitavu regiju a ne samo Hrvatsku, i tvrtke DKZ Nekretnine. Iz Trgovačkog registra vidljivo je kako on sada ima adresu u Šilu na Krku a ne u Zagrebu. Inače, i obitelj Milanovićeve supruge, punac Musić, ima nekretnine na Krku. U mjestu Polje na Krku nekretninu su imali i Milanovićevi roditelji pa je tako i on provodio ljeta tamo sa svojim bratom Krešimirom.

U Polju je ljetovao sve dok nije postao hrvatski premijer pa je tada objavljeno kako će ubuduće ljetovati u Vladinim vilama. Vjerojatno je i Krk bio dodatna poveznica Milanovića i Drakulića jer su mogli provodili i ljeta zajedno a ne samo družiti se na Trnju dok su bili djeca. Na kraju istaknimo i kako kandidati iz Dinamovog proljeća najavljuju nove sponzore pa samim tim nije isključeno i kako bi i moćni Beiersdorf mogao biti tvrtka na koju računaju preko Milanovićevog čovjeka Bogdana Drakulića i njegovog brata. Uostalom i Nivea ima skoro istu nijansu plave kao i Plavi, odnosno Dinamo, pa se tim lakše dogovore. Na kraju istaknimo još jednu važnu dimenziju. Naime, Bogdan Drakulić imenovan je za člana Uprave Unicredit leasinga 2004. u vrijeme dok se ta tvrtka zvala HVB Leasing Croatia. Radilo se o tvrtci koja se prethodno zvala Bank-Austria Creditanstalt Leasing Croatia d.o.o. Predsjednik Uprave te banke i glavni čovjek vezanih društava iste u Hrvatskoj bio je bankar Goran Gazivoda. O njemu smo pisali u svibnju 2021. u vrijeme kad je Možemo odnio pobjedu u Zagrebu na izborima za gradonačelnika u članku: 'ŠOKANTNO OTKRIĆE Na Tomaševićevoj listi bankar kojem su sudili zbog zločina protiv SAD-a, bio i šef RTL-a'.

U podnaslovu tog članka smo naveli: 'Na izborima za Gradsku skupštinu Zagreba 2017. godine 17. na listi bio je kontroverzni bankar Goran Gazivoda i to ispred Katarine Peović i Urše Raukar, kojem se sudilo 1990. zbog zločinačkog udruženja u Americi'. Spomenuli smo ga i u članku iz listopada 2021. pod naslovom: 'OBITELJSKE VEZE I IZBORNE LISTE Bankar s Tomaševićeve liste, kojem su SAD sudile za financijske zločine, tata je Sorosovog Tina Gazivode'. No, Gazivoda koji je očito izabrao Bogdana Drakulića za člana Uprave povezanog leasing društva tadašnjem HVB Leasingu, a kasnije Unicredit Leasingu, spomenut je još u jednom našem članku a koji je poveznica s nikad vraćenim višemilijunskim kreditom za tvrtke pokojnog brata predsjednika Zorana Milanovića za koji su svojedobno kao jamci bili upisani i Milanovićevi roditelji . Radi se o članku iz rujna 2022. pod naslovom: 'VISOKA POLITIKA I LOVA DO KROVA Slovenski bankar koji je dao Milanovićevom bratu nikad vraćenih 3,2 milijuna eura kredita kupio raskošnu nekretninu u Milni od osuđenog HDZ-ovca'.

U podnaslovu smo naveli: 'Boris Zakrajšek odobrio je bez kriterija krajem 2007. kredit tvrtci Modestus zbog kojeg je bio založen i stan roditelja hrvatskog predsjednika, kredit nikad nije vraćen, dug je narastao na 4,2 milijuna eura a Milanović je u svom stilu tvrdio kako je sve regularno'. Činjenica je da je spomenuti bankar Gazivoda s tajkunom Emilom Tedeschijem predstavljao ključni dio konzorcija kad se odlučivalo o dodjeli koncesije koju je u konačnici i dobio RTL. U medijima je više puta isticano prijateljstvo Milanovića i Tedeschija koje seže još od srednje škole. Iz navedenog može se logično zaključiti kako bi Drakulić mogao predstavljati liniju koja bi u Skupštini Dinama držala stranu ne samo predsjednika Milanovića već i tajkuna Tedeschija. Živi bili a vidjeli. Na kraju navedimo i kako se na plakatu Dinamovog proljeća koji se nalazi i na njihovom Facebook profilu nalazi slika Bogdana Drakulića s potpisom predsjednik Uprave PBZ Leasinga. Prema podacima s Trgovačkog suda u Zagrebu on je tek član Uprave a predsjednica je Zagrepčanka Nives Vreto.