U Hrvatskoj caruju ovrhe, pogađaju jednako znane i neznane. Ako zaboravite platiti neki račun, neumoljivo na kućni prag stiže rješenje u kojem je određeno da imate platiti ne samo dospjeli dug sa zateznim kamatama već i ovršne troškove koji su nerijetko vrlo visoki. Svima se ponekad dogodi da propuste platiti neku režiju a poglavito osobama s malom djecom koji imaju puno briga na poslu i u obitelji. Teško je uhvatiti se u koštac sa svim računima ako živite na dvije adrese ili pak imate više nekretnina. U priči koja slijedi radi se o spoju svega navedenog. Ovršenica je bila Karla Ressler, supruga EU parlamentarca iz reda HDZ-a. Ona u središtu Zagreba posjeduje stan čija je isključiva vlasnica. No, par ima prijavljenu adresu na drugoj adresi gdje posjeduju po pola stan površine 102 m2. Iako joj je visila nad glavom ovrha, uspjela ju je izbjeći pa tako neće platiti ni dodatne troškove. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tek što smo ispratili parlamentarne izbore i čekamo tko će odnijeti predsjedniku Zoranu Milanoviću 76 glasova nužnih za sastavljanje nove vlade, već slijede izbori za EU parlament. Na prošlim izborima Karlo Ressler (35) je bio nositelj HDZ-ove liste za EU parlament a sada je to premijer Andrej Plenković. No, Ressler se uskoro bori za novi mandat u EU parlamentu kao 4.-i na HDZ-ovoj listi, odmah iza šefa HDZ-a,  Dubravke Šuice i Davora Ive Stiera. Poznato je kako je fotelja u Bruxellesu izvrsno plaćena pa nije čudno da mnogi priželjkuju tu poziciju kako bi tijekom mandata debelo popunili osobni i obiteljski proračun. S obzirom na vrhunska primanja ne čudi da je obitelj Ressler dobro stambeno zbrinuta. Par posjeduje 3,5-sobni stan u srcu Zagreba, u Lopašićevoj ulici u Donjem Gradu.

Taj su stan površine nešto veće od 102 m2 kupili 8. srpnja 2016. godine. No, supruga EU parlamentarca kupila je 3. svibnja 2022. godine i manji stan u Trpimirovoj ulici u Zagrebu od jednog Splićanina. Radi se o jednosobnom stanu s nusprostorijama površine  49,23 m2, s pripadajućim spremištem površine 3,33 m3. Upravo zbog tog stana zaprijetila joj je ovrha zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje a koju je uspješno riješila. O tome svjedoči dokument s potpisom zagrebačkog javnog bilježnika Tomislava Garofulića. On je 31. siječnja ove godine obustavio ovrhu te tvrtke iz sastava Zagrebačkog Holdinga protiv supruge EU parlamentarca.

Inače, ovršno rješenje doneseno je 3. kolovoza 2023. godine. U rješenju piše: 'Ovrhovoditelj je podneskom datuma 03.11.2023. u cijelosti povukao prijedlog za ovrhu'. Slijedom navedenog, riješeno je kao u izreci ovog rješenja'. Tako je odvjetnica Karla Ressler, koja je HDZ-ovom EU parlamentarcu rodila dvoje djece, izbjegla i plaćanje dodatnih ovršnih troškova. Inače, bračni par Ressler posjeduje i pola kuće na samoj šetnici u Petrčanima koju je Karlo Ressler naslijedio iza smrti majke, liječnice Anice Ressler Šeks. Druga polovica pripada Vladimir Šeksu.

Podsjetimo kako smo imali prigodu snimiti ljetovanje bračnog para Ressler u toj atraktivnoj kući za odmor ispred koje je uređena mini plaža a posebno utrt morski put kako bi ulazak u more bio što ugodniji. Radi se o reportaži: 'NA MULIĆU U PETRČANIMA Šeksov posinak Karlo Ressler okružen kćerima ljetuje u vili bez uporabne dozvole'. Na istoj lokaciji snimili smo i dugovječnog HDZ-ovog moćnika Vladimira Šeksa koji u toj kući ljetuje s novom izabranicom. Radi se o članku pod nasovom: 'EROS POSLIJE OSAMDESETE Ljubav Vladimira Šeksa i misteriozne mlade dame traje od ljeta 2021., golišave slike s balkona vile u Petrčanima slute na treća svadbena zvona i Majin hit 'Vadi kume keš, keš....''.