Kada je Tomislav Tomašević izabran za gradonačelnika Zagreba nakon smrti Milana Bandića pažnju javnosti privukla je i njegova supruga, instruktorica joge s diplomom Filozofskog fakulteta. Tako se i doznalo da se par vjenčao 19. svibnja 2016. godine a da je prva dama Zagreba Iva Mertić Tomašević isprva mislila kako Tomašević baš i nije prava osoba za nju. Saznalo se i kako ju je dugo osvajao ali da je prevagnulo mnoštvo zajedničkih interesa, ljubav prema planinarenju, biciklizmu, snowboardingu..... Rijetko se bračni par Tomašević pojavljivao zajedno u javnosti a reporteri su imali prigodu snimiti ih zajedno kad su došli na biračko mjesto 17. travnja o.g. na izbore za Sabor. No, unatoč nekonvencionalnosti koja krasi taj par aktualni zagrebački gradonačelnik nosio je na lijevoj ruci zaručnički prsten što se moglo vidjeti na brojnim ranije snimljenim slikama. No, danas smo imali prigodu snimiti ga izbliza ispred sjedišta Europske komisije u Zagrebu na svečanoj prigodi u povodu Dana Europe 2024. Dok je pljeskao bilo je evidentno kako je iščezla burma s Tomaševićeve lijeve ruke. Gdje je nestao taj simbol vječne ljubavi na koju se zavjetuju parovi prije nego što uplove u bračnu luku? Uočili smo kako prsten ne nosi ni instruktorica joge i vlasnica Omčeka - obrta za joga poduku - Iva Mertić - Tomašević, sudeći po brojnim video uratcima koje objavljuju neki zagrebački joga centri. Slijede i neki drugi zanimljivi detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Po definiciji vjenčani prsten (burma) je znak saveza i pripadnosti drugoj osobi. Upravo zbog toga bi ga supružnici uvijek trebali nositi. No, neki s godinama dobiju i višak kilograma pa na prste više ne mogu staviti simbol zavjeta na vječnu ljubav. Logično je da moraju dati napraviti novi prsten po novim mjerama ako žele u svakom trenutku svima oko sebe poručiti kako cijelim bićem zauvijek pripadaju bračnom izabraniku / izabranici. U slučaju gradonačelnika Tomaševića ne radi se o takvom problemu. Naime, on i danas izgleda jednako kao što je izgledao 19. svibnja 2016. kada se zavjetovao na vječnu ljubav Zagrepčanki Ivi Mertić koja je svome prezimenu dodala i muževo nakon udaje. Inače, o prvoj dami Zagreba pisali smo ranije u vrijeme kada je Tomašević tek prošao prvi krug za zagrebačkog gradonačelnika.

Radi se o članku iz svibnja 2021. pod naslovom: 'MEDITACIJOM DO USPJEHA Supruga Tomislava Tomaševića u malom prstu ima Natarajasanu a muž je zove Baba Joga'. U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Je li Iva Mertić Tomašević svome suprugu dala vjetar u leđa prakticiranjem drevne indijske vedske vještine'. Uvod članka pružio je više informacija o dotad potpuno nepoznatoj Zagrepčanki. Citiramo: 'Iako je diplomirala na Filozofskom supruga pobjednika prvog kruga izbora za zagrebačkog gradonačelnika zarađuje kao instruktorica joge s naglaskom za vježbe kralježnice. Njezina uža specijalnost su: Bhujangasana, Urdhva Mukha Svanasana, Ustrasana, Setu Bandhasan, Ardha Matsyendrasana, Parivrtta Trikonasana, Parivrtta Parsvakonasana, kao što piše u pozivu za njezine radionice....'.

No, iako lider Možemo i ZG gradonačelnik ne istupa u medijima kao njegov prethodnik Milan Bandić i ne govori baš o svojoj privatnosti ipak je poziranjem sa suprugom prošlog mjeseca prije izlaska na biralište želio nedvojbeno poručiti kako u njegovoj privatnoj sferi sve štima i da nema nikakvih promjena. Tim je znakovitije da se danas, 9. svibnja na proslavi Dana Europe 2024., na kojem je bila okupljena politička elita i brojni uglednici na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i njegovim suradnicima Tomašević pojavio bez vjenčanog prstena što smo snimili dok je pljeskao u protokolarnom dijelu. Zacijelo postoji neko objašnjenje što je prethodilo ukazanju bez bračnog prstena. Je li Tomašević prsten izgubio ili nedostatak burme svjedoči kako je došlo do promjene bračnog statusa.

Gdje je nestao simbol zavjeta vječne ljubavi Tomaševića prema Baba Jogi, kako je objavljeno da od milja zove svoju suprugu Ivu Mertić - Tomašević. Inače, prva dama Zagreba otvorila je obrt Omček za joga poduke u stanu na Trešnjevci u kojem živi taj par. O tome smo pisali i ranije u svibnju 2021. u članku pod naslovom: 'VELIKI MEŠTAR SVIJU UDRUGA Kako je Tomašević s 32 godine zaradio 600.000 kuna za stan koji je platio kešom'. U podnaslovu je istaknuto: 'godinu prije kupnje stana lider Možemo još je bio korisnik Chevening stipendije nakon koje je dobio titulu magistra'.  

U tom je članku navedeno i sljedeće: 'U imovinsku karticu Tomašević je upisao stan od 39 m2 koji je kupio gotovinom. U rubrici način stjecanja stavio je: 'Kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada,  kupnjom od drugih izvora dohotka, kupnjom od imovine i imovinskih prava, prodajom imovine'. U tom stanu registrirao je i stranku Zagreb je naš a njegova supruga Iva Mertić Tomašević obrt Omček preko kojeg pruža usluge kao trenerica joge. Postavlja se pitanje kako je mlađahni aktivist civilnog društva zaradio 600.000 kuna do svoje 32 godine.'.