Detaljno smo pregledali Facebook profil hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i nemalo smo ostali iznenađeni kada smo ugledali mnoštvo zanimljivih slika među foto osvrtima. Tako i sliku 24. veljače 2016. na Facebook profil trnjanskog kafića. 'Zahvaljujući našem Tihomiru Blagusu objavljujemo jednu ekskluzivu. Godina je 83/84, juniori NK Trnja na svojem igralištu. Prepoznajte li na slici donedavnog premijera Republike Hrvatske, Zorana Milanovića?'. Spomenuti Tihomir Blagus je poznat kao heroj s Trnja. On je Zagrepčanin koji je u srpnju 2020. ušao u sustav Hrvatskih voda, podignuo branu i tako spasio Trnje od velike poplave. Za to mu se djelo sudilo, odnosno teretilo ga se za remećenje javnog reda i mira te omalovažavanje službene osobe. Na Facebook stranici “Trnje – na posljednjoj crti obrane” u svibnju 2021., dakle prije 3 godine, je objavljeno da je Blagus oslobođen optužbi. U vrijeme kad je nastala slika juniora NK Trnja čiju je objavu na FB-u omogućio Blagus, aktualni predsjednik RH imao je 17 godina. U toj nogometnoj sezoni pobjednik prvenstva Jugoslavije bila je Crvena zvezda koja je tada osvojila svoj petnaesti naslov. Maradona je tada imao 23 godine i u toj sezoni je igrao za FC Barcelonu. Mnogima je već tada bio uzor pa zacijelo i našem predsjedniku tada tek dječarcu s Trnja. No, slika s Facebooka puno nam otkriva o tada već formiranom karakteru mladog Zorana Milanovića. Dok su drugi dečki iz ekipe NK Trnja smušeni, pomalo nesigurni u sebe, neki imaju sklopljene ruke, neki prekrižene, nitko tako prepotentno ne stoji kao da je vođa tima poput Milanovića. Već se tada vidjelo kako je naš sadašnji predsjednik sebe vidio kao glavnu facu. Popularna pjesma Zabranjenog pušenja ima zgodan refren koji mnogi, kad ga prvi put čuju, ne razumiju pa 'guglaju' značenje. Refren glasi 'Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit će u nižerazrednom Vratniku'. Gledajući sliku punog sebe mladog Zorana Milanovića, na pragu punoljetnosti, vidimo sve ono što se kod njega održalo sve do danas. Muškarac drčnog držanja koji puca od prepotencije. Evidentno je da Milanović nije postao Maradona. Imao je očito samo želju ali bez kapaciteta i utakmica u nogama. Kad znamo da mu je u hrvatskoj politici pošlo za rukom postati prvo premijerom a potom predsjednikom, preostaje nam pitanje 'Kakav je to igrač Zoran Milanović, igra li za raju i zanemaruje taktiku, te hoće li zato završiti u 'nižerazrednom klubu', nakon predsjedničkih izbora. Zaključite sami u nastavku.......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U trenucima kada se stišavaju strasti nakon parlamentarnih izbora i kada je konstituiran Sabor čiju većinu čine HDZ s koalicijskim partnerima i DP, Milanović opet verbalno mitraljira zdravu pamet. Najprije je u svom stilu šokirao hrvatsku javnost svojim nedolaskom u Sabor na sjednicu koju je sam sazvao a kako je prenio  Dnevnik.hr, Milanović je kazao da nije došao u Sabor na konstituirajuću sjednicu jer misli da to nije potrebno i da predsjedniku tamo nije mjesto. Tako su umjesto njega na sjednici Sabora sjedili dosadašnji predsjednici Stipe Mesić, Ivo Josipović i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a Milanovića nije bilo ni blizu Markova trga"Ne mogu biti predsjednik 100 godina", dodao je i kazao da o dolasku ništa ne piše u Ustavu. Mnogima je zapela za oči upravo ova Milanovićeva izjava da 'predsjednik ne može biti 100 godina' u kojoj su mnogi naslutili da Mianović već sada pravi odstupnicu s Pantovčaka u slučaju gubitka predsjedničkih izbora.

Jer naravno da Milanović ne može biti predsjednik 100 godina i da kojim slučajem poživi toliko dugo kao nedavno preminuli Joža Manolić, ali mnogi vjeruju da on broji zadnje dane ili mjesece na funkciji predsjednika države. Milanovića, potajno, muče i naredni EU izbori koji će se održati u lipnju ove godine, jer teško da bi mogao podnijeti još jedan uspjeh  HDZ-a čiju listu na izborima predvodi njegov mrski neprijatelj i dugogodišnja noćna mora Andrej Plenković. Sebeljubivom Milanoviću, kojemu su usta puna srdžbe i pakosti kada spominje premijera i predsjednika HDZ-a, doista nije lako jer je u srazu s Plenkovićem izgubio parlamentarne izbore 2016. ali i ove posljednje, na kojima je bio kandidat Grbinova SDP-a, i doživio totalni izborni fijasko. I ne samo to. Milanović kao predsjednik države kršio je Ustav, silno je želio i 'institucionalno i 'vaninstitucionalno' dočepati se Banskih dvora i iz njih istjererati 'starosjedioca' Andreja Plenkovića.  Nakon izborne noći, Milanović se povukao u tišinu svoje nemoći, a kada je konstituiran Sabor ponovno je počeo verbalnim otrovnim strelicama gađati premijera Plenkovića. Vjerojatno uplašen novog uspjeha HDZ-a na EU izborima, a i svog neuspjeha na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Milanović je napokon postao svjestan da je ispucao, kao što bi rekao legendarni Ćiro Blažević, sve 'golove folove' u dosadašnjem predsjedničkom mandatu, a nakon njegovog pokušaja da s Pantovčaka, kršeći Ustav, preuzme Banske dvore, njegova buduća retorika, može proći samo, citirat ćemo opet legendarnog Ćiru 'kod Gige u šupi'. Za to vrijeme Plenković je formirao novu  Vladu zajedno s Domovinskim pokretom, čiji najistaknutiji članovi priznaju  da "kad bi DP morao preuzeti kompletnu vlast u državi stranka za to nije spremna zbog ljudskih kapaciteta. Osim HDZ-a to nitko nema pa ni SDP", iskreno je rekao Mario Radić, drugi čovjek u DP-u, koji se kroz ove izbore profilirao u jednog od najsuvislijih političara, i čija javno izgovorena riječ ima težinu i zaslužuje respekt. Pored toga Radić je  i ugledni poduzetnik pa kad takav jedan čovjek  kaže da osim HDZ-a nitko, pa ni SDP nema ljudskih kapaciteta preuzeti kompletnu vlast u državi, treba mu vjerovati. Pa i oni koji su uporno odbijali  dati potporu HDZ-u za sastavljanje nove Vlade nakon nedavnih izbora, tvrdili su da HDZ ima veću šansu sastaviti Vladu nego Grbinov SDP.

Tako je  Dario Zurovec odbijajući pomisao da bi  Plenkoviću mogao dati potporu izjavljivao: 'Osobno smatram da HDZ ima veću šansu. Imamo premijera koji ima europsku prepoznatljivost'! Takvu europsku prepoznatljivost je vjerojatno prepoznao i Posavec, ali možda i Krešo Beljak, koji sigurno više ne želi igrati na krivu kartu odnosno ponovno stati na iste grablje. Svega je toga svjestan Zoran Milanović koji se ne plaši samo gubitka izbora, nego još i više, plaši se  marginalizacije  na političkoj i društvenoj sceni, kada više neće moći priređivati samo njemu svojstvene seanse, verbalno mitraljirati sve i svakoga, kršiti Ustav, i da nakon svega prođe lišo kao do sada. U tom kontekstu, sigurno ga je uznemirila i izjava Olega Butkovića koji je za RTL najavio kako ne isključuje  mogućnost ulaska u predsjedničku utrku. Upitan o predsjedniku Milanoviću, Butković smatra kako će na idućim predsjedničkim izborima pobijediti HDZ-ov kandidat:

"Predsjednik je napravio presedan, prvi put u svijetu, da se predsjednik protuustavno uključio u kampanju i izgubio izbore. Tko god bio kandidat HDZ-a, pobijedit će na izborima, jer mislim da je Milanović zreo da izgubi", uvjerenja je  Butković, koji nije otkrio hoće li, ako se odluči ući u bitku za Pantovčak krenuti sam ili s kravom Milavom, koja je  Milanoviću, na netom završenim parlamentarnim izborima zadala obilne glavobolje. Imajući sve to u vidu Milanoviću nije nimalo lako. Zbog toga ponovno počinje napadati Plenkovića, optužujući ga da krši Ustav, te da su mu građani na netom održanim parlamentarnim izborima dali šup kartu. I doista nakon svega izrečenog možda bi u miru on trebao poslušati popularnu  pjesmu grupe Jinx  čiji refren glasi: 'Više nego obično igramo se riječima, Tako da znam na čemu sam, Tako da znam na čemu sam, Ali ne mogu razabrati, Na čemu si ti, Na čemu si ti, Na čemu si, Na čemu si ti'?