Hrvatskoj javnosti je poznato kako je prije nekoliko godina osnivač Indexa Matija Babić s gnušanjem govorio o hrvatskom poreznom sustavu te se iselio iz Hrvatske. Na Fejsu Matija Babić promovira svoj gastro projekt TasteAtlas.com koji reklamira sloganom putuj globalno, jedi lokalno. Na isto mjestu objavljuje slike iz Vijetnama, s Mekonga, teretane, iz nekih EU prijestolnica. Babić se očito pridružio modernim digitalnim nomadima. No, sve bi mu u životu glatko išlo da nije u domovini ostavio dugove zbog kojih ga upravo i traže.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija RH službenim je putem 16. rujna ove godine uputila poziv potrošaču na dostavu adrese. Ne bilo kojem potrošaču, ne nekom anonimusu već poznatom medijskom igraču i utemeljitelju Indexa Matiji Babiću. Iza poziva na dostavu adrese piše: 'Sukladno članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova. Objava ovog Poziva na e-oglasnoj ploči sudova trajat će 60 dana'.

Preostaje nam vidjeti hoće li se Matija Babić oglušiti na poziv ili će dostaviti adresu. Ukoliko se ogluši za sud će to značiti dvije stvari - da je suglasan s otvorenjem jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom ali i da je samim tim izjavio kako nema imovinu. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kolike je i kakve dugove iza sebe ostavio hrvatski porezni nezadovoljnik Matija Babić te kako će se u postupku osobnog stečaja postaviti njegovi vjerovnici. U svakom slučaju taj će mu postupak zasigurno barem malo pokvariti okus egzotičnih azijskih jela dok se ljuljuška u pagodi na delti rijeke Mekong ili pak sjedi u nekom street food europskom restoranu. U svakom slučaju prema podacima s Trgovačkog suda u Zagrebu polovicom lipnja 2018. Babić se odjavio s adrese u Voltinom i prijavio u Sofiji na adresu Tsar Osvoboditel Boulevard.

Prema Sudregu Matija Babić odjavio se iz Voltinog naselja i prijavio u Sofiji polovicom 2018., na slici je zgrada na bugarskoj adresi te slika Babića kad se cijepio s njegovog Fejs profila