Kada se pokojni kralj popa, legendarni Michael Jackson, počeo na sceni i u životu pojavljivati s crnom maskom koja mu je prekrivala polovicu lica svi su se pitali zašto ju nosi. Trebala se dogoditi pandemija korona virusa pa da u ožujku 2020. istupi u javnosti  njegov bivši tjelohranitelj. Mediji diljem svijeta tada su objavili njegovu izjavu kako je Jackson predvidio izbijanje nalik koronavirusu pa da je zato nosio maske za lice. Mnogi su jedva dočekali da korona popusti i da se oslobode medicinskih i svih drugih maski pa da ih ne moraju nositi u zatvorenom prostoru. I dok nas je svakodnevno bombardirao Krizni korona stožer s vijestima o broju oboljelih i umrlih, dok je ministar zdravstva Vili Beroš s posebnom stankom isticao koliko je od umrlih imalo komorbiditet, mnogi su samo čekali da nam netko od nadležnih donese sretnu vijest da više ne moramo gubiti dah pod maskama. No, očito među nama postoje osobe koje su duhom bliže onim gostima iz Azije koji disciplinirano nose maske, koje smo viđali i u godinama prije korone kako obilaze turističke znamenitosti pokrivenog lica kao da su došli u infektivnu bolnicu a ne na javnu površinu. Iako su mnoge Hrvatice iz visokog društva jedva dočekale da ne nose maske u javnosti kako bi pokazale nove face liftinge, popunjene usne ili pak utegnute 'mačje oči' jedna od najbogatijih Hrvatica, Maja Tedeschi, supruga hrvatskog tajkuna Emila Tedeschia, ne skida crno pokrivalo s lica a la Michael Jackson. Sinuo nam je mogući razlog zašto to čini. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nemoguće je bilo ne zamijetiti savršeno elegantni sredovječni par u najužem središtu Zagreba. Modno usklađeni Emil Tedeschi i njegova suruga Maja zastali su na tren i promatrali izlog u Gundulićevoj prije nego što su se zaputili u Ilicu. I dok je mama hrvatskog tajkuna, umirovljena sutkinja Đurđa Tedeschi u Hrvatskoj i regiji poznata po modnoj ekscentričnosti, njezin sin i snaha njeguju sasvim jednostavnu eleganciju, urbani minimalizam. Tako su oboje imali hlače crne boje, Emil je imao mantil boje pijeska s nijansom sive dok je njegova ljepša polovica imala crne tajice i kratki bež baloner. Oboje su imali crne šilterice. Iako je hrvatski tajkun i gazda Atlantic Grupe u jednom od zadnjih intervjua izjavio kako je discipliniran i da u interakciji s drugima i na poslu obvezno ima masku zbog korona pandemije, po tom se pitanju njegova supruga nije javno isticala.

No, iako je korona popustila i skoro nikoga više ne možemo vidjeti s maskom na licu, pogotovo na otvorenom prostoru, Maja Tedeschi lice je prekrila kao da je pandemija na vrhuncu ili kao da je primila vijest kako hara neki smrtonosni soj tog ili nekog drugog virusa. Lice joj je bilo prekriveno crnom maskom u stilu pokojnog Michaela Jacksona. Zapitali smo se zašto je tako oprezna i palo nam je na pamet nešto sasvim racionalno. Naime, Emil i Maja imaju unuka kojeg je rodila njihova snaha Nika Perenčević, ranije Cizel a sada Tedeschi. Budući da je otac njihove snahe Mihajlo Perenčević, osoba iz najužeg kruga tajkuna oko ruskog predsjednika Vladimira Putina kojeg neki ruski mediji nazivaju 'Putinovim hrvatskim novčanikom' nije isključeno kako je Maja uvela posebne mjere kako ne bi neki hrvatski virus preko obiteljskih veza dospio do Moskve, odnosno u Putinovu blizinu.

Podsjetimo da smo ranije objavili članak kako je diljem svijeta odjeknula vijest kako su upravo dvojica Hrvata, partnera u ruskoj kompaniji Velesstroy, Mihajlo Perenčević i Krešimir Filipović, zakupci Putinove luksuzne rezidencije na obalama Crnog mora pa je samim tim jasno kako otac snahe Tedeschijevih mora biti osoba od najvećeg povjerenja ruskog predsjednika. Stoga ne čudi da je Perenčević dospio na listu sankcija Velike Britanije upravo zbog Putina a u Hrvatsku je doveo Ruse koji su pod sankcijama o čemu smo prethodno objavili članak. Dakle, ako ugledate Maju Tedeschi na zagrebačkim ulicama s crnim prekrivalom na licu možete pomisliti svašta ali nije isključeno niti objašnjenje po kojima je kao skrbna baka odlučila držati sve moguće infekcije podalje od sebe.