Rijetko je koja manekenka i voditeljica uspjela napraviti toliku famu od svog privatnog života kao Iva Jerković. Poznato je kako je s dugogodišnjim partnerom, kontroverznim poduzetnikom iz zagrebačke Dubrave Josipom Antićem Zefom prije 3 godine dobila kćer Rinu Ami. Povremeno se u medijima pojave naslove kako je Iva nekamo otišla s kćerkicom i partnerom te da je objavila sliku na društvenim mrežama ali autori tih članaka naglase kako slika nije onakva kakvu biste očekivali. Naime, uvijek je Ivin partner Zefo diskretno prikazan na tim slikama tako da se vidi na istima ne pozira. To i ne čudi jer je Ivin partner ranije često bio zvijezda crnih kronika a imao je i optužnice za teške delikte. No, ljubav ne poznaje granice pa je ljubav poznate voditeljice čije puno prezime glasi Jerković Jurjević izdržalo sve kušnje i izazove te okrunjeno rođenjem njihove kćeri. Paralelno s privatnim životom Iva gradi i poslovnu karijeru te je poznato kako je vlasnica salona Larita za uljepšavanje kose, noktiju, kože u zagrebačkoj Radničkoj ulici. No, Ivini poslovni pothvati nisu stali samo na jednom salonu.  Na elitnoj lokaciji na gornjoj etaži preuređenog Kaptol centra Iva je ponosno postavila tablu s natpisom Larina by Iva Jerković. U prostoru gdje je donedavno poslovao frizerski salon Opium u suvlansištvu Ane Karamarko, a prethodno bila dječja igraonica Educarena, i tik do prostora gdje je nekad poslovao Opium Pets, ili salon za njegu kućnih ljubimaca supruge bivšeg šefa HDZ-a sada je novu poslovnu stranicu otvorila partnerica Josipa Antića Zefe. Snimili smo posljednje detalje useljenja i gazdaricu Ivu u nikad dotad viđenom izdanju kako s ekipom odmara u okruženju punih kutija. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U zagrebačkom stambeno-poslovnom Kaptol centru koji se nalazi na najboljoj lokaciji koju neki centar u središtu Zagreba može imati na gornjoj platformi na koju se dolazi iz Nove Vesi polako se useljavaju novi lokali. Nakon preuređenja, prošlog proljeća otvorena je slastičarnica Magnolija. Na istoj etaži nalazi se sjedište lifestyle portala Journal koji vodi Iva Radić Balaban. Tu je i jedna poznata optika, cigar bar, kafići od kojih je jedan od Kaptol boutique Cinema, restoran.... Sasvim dovoljno sadržaja da oni koji ne vole velike centre na periferiji mogu nakon šopinga na donjim etažama predahnuti na nekoj od terasa gornje etaže. Na tu platformu gledaju prozori i terase luksuznih stanova u kojima žive bivši direktor Zagrebačke banke Franjo Luković, zadnji YU ministar vanjskih poslova i diplomat stogodišnji Budo Lončar, menadžer Želimir Vukina, odvjetnica Nela Pedišić...

Kaptol centar je oduvijek imao dozu ekskluziviteta zato su i nakon preuređena u njemu otvoreni dućani brendirane odjeće a na nultoj etaži i dalje radi trendy restoran Kala. Znala je to dobro i Ana Karamarko kada je na vrhuncu moći svoga tadašnjeg dečka a sadašnjeg supruga otvorila dva salona Opium, jedan frizerski za dame i drugi za uljepšavanje kućnih ljubimaca. Prva lokacija salone za dame bila je na prvoj etaži da bi kasnije salon preselila tik ispod stambenog bloka sa gore istaknutim poznatim stanovnicima. Na toj gornjoj, drugoj etaži Kaptol centra radila su dugo oba njena salona i dok se centar preuređivao jer je dobio novog vlasnika. Na kraju je frizerski salon Opium preselila na početak ulice Nova Ves a Opium Pets na Gupčevu zvijezdu u Zagrebu. No, dobru priliku za proširenje biznisa na istoj lokaciji namirisala je popularna TV voditeljica Iva Jerković. Ponosno je postavila ploču La Rina by Iva Jerković iznad ulaza. Kao ostatak starih karamarkovskih vremena ostao je i natpis Opium Pets.

Snimili smo trenutke kada su tekle zadnje pripreme prije useljenja. Događaju je nazočila i sama voditeljica koju teško da bi itko prepoznao u tim trenucima. Naime, bila je bez šminke i odjevena tek u običnu ružičastu majicu i traperice. Sjedila je sa svojim timom u okruženju kartonskih kutija na kamenom zidiću ispred frizeraja. Ana Karamarko bila je fascinirana opiumom kao terminom za svoj biznis. No, Iva je svoj salon nazvala Larina i to očito po imenu svoje kćeri Rine Ami. No, i Ivina tvrtka zove se Larina Beatus. Osnovala ju je u svibnju prošle godine u Ulici Izidora Poljaka. Tvrtka je registrirana za sve i svašta pa i trgovinu naftnim derivatima. U toj je tvrtci Iva vlasnica i direktorica. No, osim Larina Beatus Iva je vlasnica i direktorica i tvrtke Sunmax 180 za trgovinu koja posluje u Koledinečkoj ulici. Do rujna 2018. Iva je zajedno s Barbarom Ljiljak bila vlasnica tvrtke IB Group. Obje su u toj tvrtci bile i direktorice. No, Sudreg nam otkriva da su potom tvrtku prepustile Borislavu Todorovu (65) iz Makarske koji se nalazi na listi poreznih dužnika.

No, tu nije kraj iznenađenjima. Sudreg nam otkriva kako je splitska manekenka Barbara koja je postala poznata kada je dobila Porschea za rođendan, pa se nagađalo od koga, nogometaša ili srpskog tajkuna, prijavljena u stanu Ivine mame Jasenke na zagrebačkoj Šalati. O Barbari smo pisali prethodno u studenom prošle godine. Radi se o članku pod naslovom: 'PONOSNI SPLIĆANIN Osuđeni tata hrvatske Miss objavio sliku svoje kćeri u Livajinom dresu iz Dohe, kad je dobila Porsche za rođendan svi su se pitali je li od nogometaša ili srbijanskog tajkuna - Barbara Ljiljak zapalila je društvene mreže kada je objavljeno da je za 33. rođendan dobila skupu jurilicu s mašnom, ostala je dilema je li galantan bio Jugoslav Karić, ili poznati Vatreni ili ga je naručila sama, njezin ponosni otac koji teško živi od naknade za branitelje na sudu priznao da ga uzdržava kćer'.

Inače, Ana Karamarko zakupljivala je lokale u Kaptol centru sve dok joj je teklo med i mlijeko. To znači i dugo godina još nakon što je njem muž prestao biti šef HDZ-a, odnosno dok nad njom nije pokrenuta optužnica koja je završila njezinom nagodbom s Uskokom. Anu Karamarko teretilo se za sudjelovanje u kružnim poreznim prijevarama teškim 18,7 milijuna kn u optužnici u kojoj je prvookrivljeni Tomislav Pavković iz Zagreba. Nova gazdarica luksuznog frizeraja u Kaptol centru Iva Jerković i sama je imala turbulentnih trenutaka ali se dokazala kao veliki borac. O tome svjedoči i naš članak iz studenog prošle godine pod naslovom: 'BIJEG PRED ZAKONOM ŠOK ZA IVU JERKOVIĆ: Traže istražni zatvor za nećaka tate njene kćeri koji je s ortakom iz Srbije izvadio lažnu hrvatsku osobnu i putovnicu - Josip Brkić Pope, nećak Josipa Antića - Zefe, dugogodišnjeg partnera i oca kćeri ljepotice Ive Jerković, više je puta bio na optuženičkoj klupi zbog raznih optužbi, opet je u sukobu sa zakonom ali je dao petama vjetra'.

Istaknimo na kraju kako se Ana Karamarko u vrijeme dok je držala lokale u Kaptol centru a njen muž bio šef HDZ-a sastajala s brojnim moćnicima u lokalima Kaptol centra. Njezino je tada omiljeno mjesto bila slastičarnica Torte i to koja je poslovala na prvoj etaži Kaptol centra. Tamo su Ani Karamarko na noge dolazili moćni tajnik Atlantic Grupe Ivan Mišetić, otac jednako moćne bivše Plenkovićeve suradnice a sada namještenice EU administracije Tene Mišetić. Također, na noge joj je dolazio i trenutačno najmoćniji marketinški gazda Krešimir Renzo Prosoli, zaručnik bivše Miss Andreje Ćupor. Vjerojatno će i Iva Jerković, kada njen salon proradi, dogovarati kave s poznatima u nekom od lokala Kaptol centra pa bi tako mogla privući i brojne fotografe koji su željni slika poznatih iz svakodnevnog neisfriziranog izdanja kakvim se ukazuju na društvenim mrežama. Tko zna možda joj na noge dođe i partner Zefo koji je ranijih godina rado sjedio na terasi kod Frane Barbierija u prizemlju Kaptol centra.