Krajem prosinca 2022. objavljeno je kako su bivša zvijezda HRT-a Dijana Čuljak i njen bivši muž Vladimir Šelebaj - Sellier osuđeni u ponovljenom suđenju. Osim što su im razrezane zatvorske kazne po toj presudi trebali bi vratiti nezakonito izvučene milijune kroz Core Mediju. Dijana Čuljak tako je osuđena nepravomoćno na kaznu zatvora od 1.3 godine zbog nezakonitog izvlačenja gotovo 30 milijuna kuna iz Core medije i Media spota između 2005. i 2008. godine. Osim nje presuđeno je Šelebaj - Sellier te još trojici suradnika. I dok su dobili gotovo iste kazne kao i na prvom suđenju, presuđena im je obveza vraćanja znatno većih novčanih iznosa. Prema prvoj presudi Šelebaju je trebalo biti oduzeto 4.5 milijuna kuna, a Dijani Čuljak 1.6 milijuna kuna. Na ponovljenom suđenju utvrđeno je da Šelebaj osim tih 4.5 milijuna kuna mora vratiti državi i gotovo 6.6 milijuna kuna koji predstavljaju nezakonitu imovinsku korist što ju je stekao, Čuljakici bi se oduzelo gotovo 6.6 milijuna kuna, dakle ukupno 17.7 milijuna kuna. No, Vladimir Šelebaj - Sellier više ne živi u Hrvatskoj već u Francuskoj. Posluje u Parizu preko dvije firme, obje s uredima na najelitnijim pariškim adresama. No, zagrebački sud netom se dao u potragu za jednom od njegove dvije kćeri iz prvog braka koja je živjela u Zagrebu prije odlaska na studij u Utrecht i nad kojom žele provesti osobni bankrot. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Po svoj prilici zbog negativnog publiciteta koji je stekao u Hrvatskoj zbog optužnice i suđenja u aferi Core Media Vladimir Šelebaj - Sellier u službenim francuskim dokumentima ima novo prezime. Tako se sada preziva samo Sellier i s tim prezimenom može ga se pronaći u dvije tvrtke. O jednoj Bosshard Sa pisali smo već u ranijem članku objavljenim u studenom 2020. pod naslovom: 'OSUĐENI U AFERI CORE MEDIA Pogledajte luksuzni život i biznis bivšeg muža Dijane Čuljak u Parizu - Vladimir Šelebaj Sellier promijenio je prezime a dok se on uzdiže ovrha nad njegovom kćeri te bankrot tvrtke treće supruge'. Kako Sellier godinama ne živi u Hrvatskoj tako crpi i neke benefite.

Primjerice, dugogodišnja potraživanja mu odlaze u zastaru što je vidljivo iz članka objavljenog pod naslovom: 'MUKE BIVŠIH ELITAŠA HRT odustao od pljenidbe stvari bivšeg muža Dijane Čuljak u Zadru, duguje im čak 17 godina - Na sudskoj oglasnoj ploči ponovno je objavljeno ime nekadašnjeg moćnika Vladimira Šelebaja - Selliera kojem se zvjezdani poslovni status u Hrvatskoj raspao nakon uhićenja i suđenja u aferi Core media'. No, Šelebaj očito nije bio igrač bez pedigrea kada se vratio u rodni Zagreb iz Francuske u kojoj je dugo godina živio s obitelji. O tome svjedoči i naš prethodni članak pod naslovom: 'ORTACI VLADIMIRA ŠELEBAJA-SELLIERA Bivši muž Dijane Čuljak u naftnom biznisu s Udbašem kapitalcem iz slučaja Đureković - Mišo Deverić spominjan je u kontekstu izručenja Njemačkoj i to nakon Josipa Perkovića i Zdravka Mustača a sa osuđenim Šelebajem imao je tvrtku Nafta-kem u Zagrebu'.

No, Vladimir Sellier više ne posluje u Hrvatskoj ali zato je biznis u Parizu proširio na novu unosnu tržišnu nišu.  Tako je od kraja 2022. predsjednik uprave biotehnološke tvrtke Prenostics sa sjedištem u Parizu u neposrednoj blizini popularnog Montmartrea. Ta tvrtka inače posluje od 2015. godine a sjedište joj je u Aveniji Observatoire . Zanimljivo je kako Sellier u pariški registar više ne upisuje parišku adresu već povijesnu zgradu u pitoresknom selu u Canchesu. Iz francuskog registra vidljivo je kako je Sellier rođen 1966. u Zagrebu ali da ima francusko državljanstvo. Samim tim je veliko pitanje hoće li bivši muž Dijane Čuljak ikad doći u Hrvatsku, odslužiti kaznu i vratiti milijune ako presuda i postane pravomoćna. No, dotad će uživati u svojim novim poslovnim i životnim pothvatima.

Iz pariškog je registra vidljivo i kako Sellier ima 83,5 posto udjela u Prenosticu. Napravio je i Facebook stranicu tvrtke i vidljivo je kako se ista bavi prodajom testova. Pronašli smo definiciju prenostika. To je sustav sofisticiranog testiranja koji spaja algoritme i ulazne podatke iz 23 parametra te tri biomarkera  za pomoć u preciznom profiliranju temeljnog biološkog stanja pacijenta. Tvorci tog sustava najavljuju ga kao revoluciranog u 'u smanjenju tereta krize sepse'. Također, prenostik se definira kao prediktivna i precizna dijagnostika koja testira prave parametre pacijenta u pravo vrijeme za pravu kliničku situaciju te navodno daje sposobnost točnog i ekonomičnog predviđanja bolesti mnogo ranije, omogućujući prevenciju umjesto liječenja. Hoće li se Sellieru posrećiti s tim biznisom tek ćemo vidjeti. No, on je u Zagrebu iza sebe ostavio silne repove koji su mogu dovesti u vezu i s financijskim statusom njegove kćeri iz prvog braka s Jasminkom Šelebaj - Sellier.

Financijska agencija poslala je Fioni Isabelle Šelebaj - Sellier na njenu ZG adresu poziv da se očituje je li suglasna da se nad njom provede jednostavni postupak stečaja potrošača. 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine. Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom' - piše u tom pozivu.

Kćeri Vladimira Selliera stavljeno je na znanje da će u slučaju da ne da suglasnost za sud to biti isto kao i da je izjavila pristanak. Istaknuto je sljedeće: 'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1097 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 2.360,19 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate)...' te da su samim tim ispunjene pretpostavke za slanje tog poziva. Navedene su i 2 ovrhe javnog bilježnika Tomislava Matijevića u ime  Vodoopskrbe i odvodnje iz 2019. , 2 ovrhe javnog bilježnika Mladena Ježeka u ime Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva, te ovrha javne bilježnie Lade Škaričić - Sinčić u ime iste ZG tvrtke. U svakom slučaju ako je Vladimiru Sellieru krenulo s biotehnološkim biznisom i testovima u Parizu nije isključeno da će pomoći kćeri Fioni da se riješi nagomilanih dugova. Ona inače studira znanost na nizozemskom Sveučilištu za pirmijenje znanosti u Utrechtu. Kao i tata i Fiona na društvenim mrežama sada navodi samo prezime Sellier bez Šelebaj.