U studenom 2021. Večernji list objavio je razgovor s marketinškim stručnjakom Borislavom Borisom Maleševićem pod naslovom: 'Drago mi je što se o mom sloganu “Cijepi se, misli na druge” toliko priča. Svi ga žele popraviti, ali nitko nema bolji'. U doba korone naravno da je svima bilo zanimljivo saznati tko je tvorac kampanje koju plaća HZJZ, odnosno, sada s distance, tko nam soli pamet o opasnostima i nužnosti cijepljenja ali i pridržavanja pandemijskim mjerama i tko jednu tada sveprisutnu bolest marketinški uobličuje. No, prije nego što je dobio taj marketinški korona angažman Malešević je bio poznat po raznim političkim kampanjama. Tu su bile neizostavne one koje je godinama radio za SDP, pa pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića a Malešević je i sam rado u medijima komentirao angažman za HDZ i aktualnog premijera Plenkovića. Sve te godine blizine s političkim moćnicima naravno da su i Maleševiću podebljale osobne financije. Očito je to i na primjeru luksuznog posjeda koji je uredio u Butkovićima kraj Žminja u srcu Istre a koji je na raspolaganju turistima isključivo dubokog džepa. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Dražesno seoce Butkovići nudi savršen doživljaj nježnog, opuštenog ritma života koji je do današnjeg dana ostao tipičan za ruralnu Istru. Udaljen samo 14 km, Svetvinčenat je zanimljiv gradić s impozantnim, srednjovjekovnim, kamenim dvorcem u srcu grada i dobrom ponudom sadržaja koja uključuje poštanski ured i nekoliko restorana. Također 14 km udaljen je i Vodnjan, šarmantan grad s vidljivim utjecajem Venecije - mnoge srednjovjekovne kuće i uske, krivudave ulice pune dućana i kafića samo se neki od primjera. Samo kratka vožnja od 20-ak minuta dovest će Vas do predivnih, šljunčanih plaža sjeverno i južno od Rovinja, najromantičnijeg grada u Istri i popularne turističke destinacije. U blizini je i Fažana koja ima svoju luku, gdje možete unajmiti brod i odvesti se do predivnog nacionalnog parka Brijuni. .....' - tim se riječima reklamira seoce Butković gdje je istarska oaza Borislava Maleševića.

Tamo je na najvišoj razini uredio kompleks starih kamenih kuća, sagradio bazen, uredio okućnicu i sve to uknjižio, kako se kaže, 1/1, i to bez kune, odnosno centa kredita. O tome svjedoči i vlasnički list iz kojeg je vidljivo kako su u njemu zgrada, štala, dvorište, još jedna zgrada, oranica.... Nužno je primijetiti kako raskošni bazen nije upisan u vlasnički list ali snimka iz zraka kao i oglas za najam te luksuzne nekretnine jasno svjedoče kako je tamo i taj simbol prestiža. Luksuzni istarski dvori Borislava Maleševića u ponudi su preko više agencija. Tamo se opisuju kao 'lijepa restaurirana kamena vila u središnjoj Istri'. Kompleks je nazvan Vila Roveria ili stancija Roveria.

Citiramo jedan od oglasa: 'Ovo s ukusom obnovljeno imanje ima ono nešto posebno u sebi. Obnova je napravljena u tradicionalnom stilu kako bi se zadržao karakter koji je imanje nekad imalo. Namještaj je također originalan iz vremena prije renovacije. Vila se sastoji od dvije kuće koje se iznajmljuju zajedno. U prizemlju veće kuće ćete pronaći udoban dnevni boravak, dobro opremljenu kuhinju i jednu spavaću sobu s vlastitom kupaonicom. Dnevni boravak je otvorenog koncepta i nije ništa manje doli impresivan i veličanstven. Dvije spavaće sobe se nalaze na prvom katu, obje imaju privatnu kupaonicu, a sve spavaće sobe u velikoj kući su klimatizirane i imaju SAT TV.

Ležajevi za jednu osobu u spavaćim sobama se po potrebi mogu i spojiti. Manja kuća je idealna za obitelj s djecom koja želi uživati u privatnosti. Prizemlje je koncipirano kao prostor za spavanje s 2 zasebna ležaja koji se po potrebi mogu spojiti. Ulaz u spavaću sobu na katu je stepenicama koje vode direktno iz sobe u prizemlju. Mala kuća također nudi 2 kupaonice. Za dodatan dašak luksuza tu je i sauna. U potpuno ograđenom, velikom vrtu nalaze se prostor za objedovanje, roštilj i veliki bazen koji poziva na opuštanje'- piše u oglasu. Pregledom foto galerije, lako je spoznati kako nam slike odaju ne samo rafinirani osjećaj vlasnika za skladno i rustikalno već i dubok džep.

Stoga ne čudi da je imanje u ponudi samo onima dubokog džepa koji si mogu priuštiti najam te vile. U oglasima je istaknuto kako sama kuća ima 300 m2, da se nalazi na zemljištu površine 3000 m2, da je vila samostojeća, da prima maksimalo 10 gostiju koji na raspolaganju imaju i bazen površine 50 m2 uz koji je 10 ležaljki za sunčanje. Naglašeno je kako je kompleks potpuno ograđen, da ima pažljivo obrađivan vrt s prirodanim hladom te potpunom diskrecijom. Kompleks jasno ima i ograđeno privatno parkiralište a bazen je grijani tako da se može koristiti i za hladnih dana.

Ne čudi da je Borislav Malešević očito ozbiljne novce koje je zaradio godinama radeći za političke stranke u rasponu od SDP-a do HDZ-a te godine angažmana za pokojnog zagrebačkog gradonačelnika pametno iskoristio i unovčio u imanje od kojeg zastaje dah i koje će, mu zacijelo osigurati komfornu starost ne samo u smislu boravka u njemu već i stabilnih izvora prihoda. U Americi kažu kako nema biznisa do showbiza a kod nas nema biznisa do marketinškog biznisa u kojem su naručitelji ne samo političari i stranke već i u koroni nezaobilazni i sveprisutni HZJZ. Tako i Malešević zasigurno može u debelom hladu svojih luksuznih istarskih dvora sa zadovoljstvom se prisjećati iskustava u radu s CRO političarima i moćnicima ali i proračunskim sektorom koji se kod nas s pravom naziva zlatnom kravom muzarom.