Ljubitelji boksa u Hrvatskoj ali i diljem svijeta s posebnom su pažnjom gledali meč našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića. U meču protiv Australca Demseya McKenna Filip ga je uspio nokautirati u 12 rundi i tako obraniti status izvanrednog prvaka IBF-ove teške kategorije. Neporaženi Hrgović ubilježio je tako još jednu pobjedu a istovremeno i zaradio, po pisanju Sport Pauca, 310.000 eura. Za razliku od sjajnog borca u ringu Filipa njegov mlađi brat nije poznat po podvizima u sportskim borilištima. Potkraj rujna 2019. Matija se nagodio s policijom kako bi izašao iz 4-mjesečnog pritvora. U Remetinec je dospio zbog neovlaštene proizvodnje i preprodaje droge a na slobodu je Matija Hrgović izašao kao osuđen čovjek. Nije dugo prošlo i opet je bio u medijima. Početkom studenog 2019. mediji su izvijestili kako je problematični Matija od kraja 2016.godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura. Policijska uprava zagrebačka tada je objavila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela 'iznuda' u pokušaju i 'oštećenje tuđe stvari' na štetu 56-godišnjaka, a 24 sata neslužbeno su doznali kako je riječ o bratu našeg poznatog boksača Filipa Hrgovića. Potom je objavljeno i kako je osim Hrgovića uhićeno još nekoliko njegovih prijatelja iz Dubrave zbog istovjetnih optužbi. Petar Hrgović, otac našeg slavnog boksača ali i problematičnog Matije, zamolio je tada medije za razumijevanje i odbio komentirati situaciju. Netom je Filip Hrgović zasjao zbog obrane boksačke titule a nad njegovim bratom nadvila se sudbina osobnog bankrota. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija 24. srpnja ove godine je na sesvetsku kućnu adresu Matije Hrgovića uputila poziv  'na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'. Na početku tog poziva piše: 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR

s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine. Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom' - piše u tom pozivu. Uz poziv je mlađem brat šampiona Filipa Hrgovića dostavljen i obrazac koji treba popuniti i vratiti Fini u roku 15 dana ako je suglasan s osobnim bankrotom. Ukoliko se i ogluši na poziv za Finu će to biti isto kao i da je izjavio suglasnost i počet će postupak osobnog stečaja nad njegovom imovinom. Hrgovićev brat može se obratiti prethodno i u Savjetovalište Financijske agencije na email ili info telefon. Iz dokumenta je vidljivo i stanje njegovih osobnih dugova.

Tako piše: 'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1097 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 6.270,82 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje'. Matija Hrgović duguje Općinskom kazneniom sudu u Zagrebu, odnosno državnom proračunu RH. Tu je i ovrha od 29. srudenog 2021. javnog bilježnika Tomislava Matijevića provedena u ime HT usluge fiksne mreže. Matija Hrgovič ima i ovrhu agencije za naplatu dugova Eos Matrix koju je proveo javni bilježnik Jozo Rotim.

U svakom slučaju ova priča pokazuje kako su u krivu svi koji misle kako je roditeljski odgoj jedini važan faktor koji utječe na karakter i određuje sudbinu neke osobe. U slučaju Matije i Filipa roditelji Iva i Petar zacijelo su primijenili iste odgojne metode ali jedan je sin postao šampionski prvak a drugi je krenuo lošim putem. Ali na krajnji ishod utječu brojni faktori i izvan obitelji. No, život pred sve nas uvijek postavlja sve moguće izazove pa tako nikad nije isključeno da i crne ovce pronađu svoj pravi put nakon što završe sa životnim stranputicama. Inače, Večernji je pisao što je bio okidač da Matija ne krene stazama sportskih uspjeha i slave poput starijeg brata. Citiramo dio članka koji su polovicom 2019. objavili pod naslovom: 'Morao se odreći boksa, to ga je pogodilo, tad se povukao u sebe'. U članku među ostalim piše:

'Zbog čega se Matija Hrgović odlučio na takve poteze koji su u neugodnu poziciju stavili cijelu obitelj može sa sigurnošću znati samo on, a oni upućeni govore da je tome kumovao pomalo nesretni splet životnih okolnosti. Kada su se braća Hrgović tek počinjala baviti boksom, Matiji su predviđali veliku boksačku budućnost, veću nego Filipu. Imao je pred sobom svijetlu karijeru jer je već nakon šest mjeseci treniranja došao do trećeg mjesta na Europskom kadetskom prvenstvu. – Bio je jako dobar, neviđen talent. Da je nastavio boksati, sad bi on tu stajao, ne ja. Ne bi se o meni ni pričalo. Naš trener Leonard rekao je da takav talent nikad nije vidio. Sa 16 godina Matija je imao 95 kg, nije dizao utege, nije pio proteine, zaista je genetsko čudo kakve je predispozicije imao za boks, ali takva je sudbina – pričao je o svojem bratu prije incidenta Filip, inače WBC-ov internacionalni prvak te 15. boksač svijeta u teškoj kategoriji'.