Dugo godina u zagrebačkim je krugovima Damir Gojanović slovio kao krupna faca poglavito kada se uspeo na mjesto predsjednika KHL Medveščak te kada su zagrebački hokejaši uspjeli 2017. zaigrati u najvećoj svjetskoj EBEL ligi. No, onda je vrlo brzo danak života na visokoj nozi i poslovanje po modelu 'računa bez krčmara' uzelo svoj danak pa je već 2019. Gojanović klub Medveda sa Šalate doveo do prezaduženosti. Uslijedio je stečaj KHL Medveščaka kroz koji su isplivala silna dugovanja i neplaćanja kako igračima tako i svima koji su pružali usluge klubu pa čak i policiji koja je osiguravala tekme. Ni privatno Gojanoviću nisu cvjetale ruže zadnjih godina, stizale su mu tužbe zbog neplaćanja kako kartice tako i igrača, kafić Velvet u kojem je bio suvlasnik preuzeo je marketinški bračni par iz Zagreba a on bi se koji put ukazao s ekipom na kavi u užem središtu Zagreba. Netom prije nego što smo saznali kako mu opet za vratom puše novi ovrhovoditelj snimili smo ga u ležernom izdanju, preplanulog od dugotrajnog sunčanja, puti koja je možda stečena i na nekom skupom krstarenju, na benzinskoj crpki u Zagrebu. Netko tko nema uvid u groblje dugova koji su ostali iza Gojanovića kako u klubu tako i kod onih koji su mu dali financijsko povjerenje u privatnom životu, mogao bi paušalno zaključiti kako je Gojanović i dalje jedan od onih bahatih i moćnih faca sa zagrebačkih ulica koji uvijek jašu dalje na istim jaslama unatoč svemu. Ipak, dokument koji je od pravnih zastupnika HEP Elektre poslan na zagrebački sud otkrio je jedan nepoznati detalj iz života Damira Gojanovića koji će sve iznenaditi. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom studenog 2020. objavili smo članak pod naslovom: 'OVRHA ZBOG PEGLANJA KARTICE Damiru Gojanoviću presuđeno zbog duga za American express karticu - Predsjednik KHL Medveščak dugovao je oko 10.000 kuna ali se dug popeo na 20 tisuća'. Polovicom prosinca iste godine objavili smo članak iz kojeg su isplivali mega dugovi kluba kojeg je vodio. Naslov je glasio: 'DUŽAN KAO GRČKA Damir Gojanović zadužio je KHL Medveščak za više od 19 milijuna kuna - Doznajte kako mu je pošlo za rukom ne plaćati igrače, trenere, hotele, klinike, skupa jela, vozače, MUP, odvjetnike...'. Nije to bio kraj lošeg niza za Gojanovića. Zaprijetila mu je pošast koja zahvaća sve veći broj prezaduženih građana Hrvatske.

O tome svjedoči članak objavljen krajem listopada 2021. godine pod naslovom: 'DUŽNIČKI REKORDER U HRVATA Nakon ovrhe zbog peglanja kartice Damiru Gojanoviću stigle dvije nove ovrhe - KHL Medveščak završio je u stečaju s 19 milijuna kn duga, ovršio ga je PBZ American Express a nekadašnje zvijezde Medvjeda FINA traži zbog bankrota'. Prije nego što je Gojanovića ovršno počela godniti HEP Elektra završio je na sudu zbog tužbe bivšeg igrača KHL Medveščak 19. svibnja 2022. u Zagrebu je donesena presuda koja je javno objavljena 4. srpnja 2022. godine.

U uvodu te presude piše: 'Nalaže se tuženiku Damiru Gojanoviću iz Zagreba, ...., isplatiti tužitelju Pascalu Morencyu, ..... St. Hilaire, Qc. Kanada ... tražbinu u ukupnom iznosu od 127.344,59 kn, uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od dana 21. studenog 2019. godine kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate po stopi od 6,3%,.... kao i naknaditi mu parnični trošak u iznosu od 18.865,00 kn sa zakonskom zateznom kamatom od presuđenja pa do isplate, a sve u roku od 15 dana'. Gojanović nije plaćao mjesečne račune od listopada 2021. do ožujka 2022. godine za kuću u Krajskoj vesi kraj Jakovlja poslije Zaprešića.

Gojanović je ostao dužan i drugim bivšim zvijezdama koje su došle igrati za Medveščak iz zemalja koje su hokejaške velesile. Među ostalim ostao je dužan i američkom hokejašu hrvatskog porijekla Nathanu Danieul Perkovichu nad kojim je Financijska agencija pokrenula 2022. osobni stečaj zbog dugova. Prethodno su osobni stečajevi zbog dugova koji su ostali iza njih u vrijeme dok su igrali za Gojanovićev Medveščak pokrenuti i nad bivšim napadačem Medvedi sa Šalate Samsonom Mahbodom te Slovencem Sašom Rajsarom.

U svakom slučaju tužna bilanca nekadašnjih zvijezda hrvatskog hokeja. Netom je ovrhu Damiru Gojanoviću pokušala uručiti i HEP Elektra.  Uspjeli su polovicom lipnja ishoditi ovršno rješenje preko zagrebačkog javnog bilježnika Stjepana Šaškora. Sada se od Gojanovića očekuje da podmiti dospjeli dug 2.048,34 kn u roku osam dana uvećan za zakonske kamate koje teku od 22. listopada 2021. pa do isplate. Predložena je i ovrha općenito na imovini Damira Gojanovića sukladno odredbama Ovršnog zakona.

No, zanimljivo je kako ovrha Gojanoviću nije poslana na njegovu adresu na zagrebačkoj Šalati gdje je desetljećima živio. Ovršno rješenje pokušali su mu uručiti na njegovoj novoj adresi u selu Krajska Ves kraj Jakovlja a poslije Zaprešića. Na novoj Gojanovićevoj adresi egzistira uređena katnica koja u zemljišnim knjigama nije uknjižena na njegovo ime. Nije isključeno kako se Gojanović dislocirao iz Zagreba kako bi otežao put brojnim ovrhovoditeljima i možda onemogućio prisilne naplate dugova. 

Damira Gojanovića snimili smo preplanulog i u ležernom izdanju, netko neupućen pomislio bi kako mu cvjetaju ruže i da se netom vratio s morskog krstarenja