U vrijeme kada je Mateo Kovačić igrao za Chelsea i sa suprugom te sinom živio u prestižnoj londonskoj četvrti Belgravia gdje žive milijunaši i milijarderi investirao je silne novce u najelitniji stambeno-poslovni kompleks u Ban centru. Već smo pisali kako su skupe kvadrate na toj top lokaciji, samo pedesetak metara od Trga bana Jelačića kupili brojni poznati pa tako i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, hercegovački tajkun Renato Korać, Goran Ivanišević koji je u međuvremenu stan prodao zagrebačkoj firmi Celanova Milana Popovića, Luka Rajić, Zvijezdan Stanić.... i mnogi drugi 'duboki džeparoši'. Tako atraktivna nekretnina s podzemnom garažom koja omogućuje pristup do srca pješačke zone hrvatske metropole zacijelo nije mogla promaknuti iskusnom kolekcionaru skupih nekretnina što je nesporno Milan Popović. S obzirom da je proteklih godina u svoju zagrebačku Celanovu d.o.o. s računa svoje ciparske PTF Celanoce transferirao u formi posudbi iznos od  53.864.354 eura ne čudi da je Popović uknjižio i stotine metara četvornih u Ban centru. No, i on se kao brojni drugi građani Hrvatske suočio s tim da izdavanje papira iz zagrebačke gruntovnice ne ide 'kao po loju' pa je tako transakcija koja je provedena 3. svibnja 2022. tek sada i formalno okončana. Zanimljivo je kako je sudsko rješenje Izabel Kovačić objavljeno preko sudske ploče 30. siječnja o.g. Zanimljivo jer hrvatski suci danima uvjeravaju javnost i medije kako su u tzv. bijelom štrajku i da obavljaju samo hitne i neodgodive predmete. Postavlja se pitanje kakav je to štrajk u kojem pod hitno dolaze i predmeti iz gruntovnice a koji su tamo čekali skoro 2 godine dosad. Naime, u sudskom rješenju uz ime hrvatske influencerice, 'kraljice Instagrama' i pokretačice brenda odjeće za djecu Izabel Kovačić navodi se njena bivša londonska adresa. Naravno da joj sud nije mogao rješenje dostaviti tamo kad je Mateo već prošlog ljeta prešao iz Chelseja u Manchester City za 30 milijuna eura. No, zato ekipa koju je okupio Milan Popović u svojoj zagrebačkoj firmi koja kolekcionira skupe i nekretnine s perspektivom radi kao 'singerica' jer nismo uočili da su dosad propustili preuzeti  niti jedno sudsko pismeno. Naime, sve što netko ne preuzme završi na sudskoj ploči no to se Popovićevoj ekipi ne događa jer je očito gazda uspostavio sustav reda, rada i discipline bez prava na propuste ili sitne pogreške pa makar oni bili nepreuzimanje sudskih ili drugih pismena. Očito su godine života u Švicarskoj gdje je Milan Popović otišao u mladosti kad je živio s ocem gastarbajterom i vozio taksi na početku svoje iznimne karijere učinile svoje da sada sve kod njega funkcionira kao švicarska urica. Nije isključeno da će osobe poput Milana Popovića ubrzati i spori hrvatski pravosudni sustav jer on očito ništa neće prepustiti slučaju. U nastavku slijede detalji transakcije koja je konačno riješena u korist Popovića iako su hrvatsku sudovi formalno u štrajku......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U ožujku 2021. objavili smo članak 'BOGATAŠI IZ LUKSUZNOG SRCA ZAGREBA Mateo i Izabel Kovačić kupili 546 m2 u Ban centru a dobili i bespovratnu EU lovu za privatni biznis'. Početkom studenog prošle godine objavljen je i članak pod naslovom: 'Mateo Kovačić nakon prodaje stana Milanu Popoviću u Ban centru vrti milijune bez ijednog zaposlenog u londonskoj firmi, Kova Capital posluje na skupoj adresi s imovinom od 5.042.011 L'. Iz navedenog se moglo zaključiti kako je naš Vatreni bio samo privremeni vlasnik golemog stana u srcu Zagreba. No, nije samo Vatreni Mateo od poznatih stanara Ban centra prodao stan  Severininom bivšem partneru. Učinili su to i Goran Ivanišević i Mateova supruga Izabel Kovačić.

O tome svjedoči naš članak objavljen krajem listopada 2023. godine 'KRALJ HR NEKRETNINA Luksuzne stanove Izabel Kovačić i Gorana Ivaniševića u gnijezdu bogataša Ban centra u srcu Zagrebu isti dan uknjižio je Severinin bivši Milan Popović'. Moguće da je slavni par Kovačić odlučio prodati stanove Popovićevoj zagrebačkoj firmi Celanova jer su ih opterećivale režije, odnosno teško im je bilo pohvatati sve troškove u metropoli dok su živjeli u Londonu a Mateo igrao za klub Chelsea. Članak koji smo objavili 1. studenog 2023. pod naslovom: 'NA METI REŽIJA Izabel Kovačić tužena u Zagrebu, pliva u milijunima ali godinama nije plaćala račune za luksuzne kvadrate u Ban centru' svjedoči kako ni život naših celebritija nije lišen ovrha kada žive na dvije adrese, odnosno u inzemstvu.

Štogod je bilo u pozadini odluka Matea i Izabel Kovačić da prodaju svoje stanove Milanu Popoviću, činjenica je da je on sada u Ban centru jedan od većih suvlansika a isto tako i jedan je od većih suvlasnika luksuzne novogradnje na Bundeku koja se zove Centar Meandar. O tome smo pisali u prethodnom članku pod naslovom: 'Milan Popović postao partner žene Slavka Goluže u Qushinu nakon što je uložio 53,8 milijuna € te kupio kvadrata u Ban centru, Meandru, Maksimiru, Fažani, Hvaru...'. No, iako je Popović još u svibnju 2022. kupio luksuzni stan od Izabel Kovačić tek je sada stiglo sudsko rješenje kojim je to konačno provedeno u zagrebačkoj gruntovnici. O tome svjedoči dokument Izabele Kovačić koji je objavljen na sudskoj ploči 30. siječnja ove godine. Radi se o Rješenju Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu koji potpisuje referent Ivan Milaković.

On je rješavao zahtjev predlagatelja CELANOVA d.o.o. iz Zagreba a protiv protustranke Kovačić Izabele iz Londona još 3. svibnja 2022. godine. U tom rješenju piše kako se dopušta Celanovi upis 'Na temelju ugovora o kupoprodaji nekretnine, OV-11049/2021 od 7. listopada 2021. godine i potvrde o primitku kupoprodajne cijene u cijelosti clausula intabulandi, OV-11040/2021 od 7. listopada 2021. godine, uknjižuje se pravo vlasništva na nekretninama Kovačić Izabele....'. Radi se o upisu trosobnog stana na petom katu 'koji se sastoji od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovaonom, dvije spavaće sobe, kuhinje, ostave, kupaonice, wc-a, dva degažmana i prostorije za gospodarstvo, ukupne korisne površine 139,26 m2, sa sporednim dijelom-balkonom, ukupne podne površine 8,09 m2, što sveukupno iznosi 147,35 m2....'.

Protiv tog rješenja nezadovoljna strana ima pravo prigovora u roku od 15 dana od dostave ovjerenog prijepisa odluke. Rješenje je poslano Celanovi, Izabel Kovačić na londonsku adresu, Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi, Ispostava Zagreb-centar, te zagrebačkom Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove. Podsjetimo kako smo u prosincu 2022.  objavili i članak koji je svjedočio kako je zagrebački sud tražio Matea Kovačića a dok je on 'ginuo u Kataru' i to zbog uknjižbe stana koje je prodao Popovićevoj Celanovi. I ova priča svjedoči kako se na najatraktivnijim lokacijama  poput Ban centra gdje se kvadrat prodavao po 7.000 eura uvijek koncentritaju poznati, slavni i bogati, nekretnine često mijenjaju vlasnike a neki kupci poput Zlatka Dalića, ostaju vjerni Ban centru što se vidi iz našeg ranijeg članka