Prije nekoliko dana medijima je odjeknula vijest kako je iza rešetaka završio vlasnik ilegalnog kluba u zgradi Ministarstva zdravstva na zagrebačkom Ksaveru. Naime, tamo su prije devet dana ujutro upali specijalci te uhitili 52-godišnjeg vlasnika Krešu Leboša. U Leboševom klubu specijalna policija zatekla je 21 osobu a kod posjetitelja i u prostorijama te udruge pronađena je droga. Već smo ranije pisali kako je Leboš registrirao udrugu obmanjujućeg naziva - Udrugu za kulturu i sport mladih Zagreb a koja mu je služila kao paravan za ilegalni noćni klub. Najave partyja objavljivao je na društvenim mrežama. Tajni klub egzistirao je zadnjih 5 godina a neki su eventi na kojima se očito obilato konzumirala droga bili i maksimalno posjećeni. O klubu koji je Leboš nazvao Sound Factory održavani su i tajni korona partyji ali i brojni after partyji na kojima je nedavno preminuo i jedan muškarac. Leboševo ime je od ranije poznato policiji i spominjano je u više istraga protiv osoba koje su bile povezane s drogom. Iako je pao zbog droge Leboš je osnovao poslovne entitete uzornih imena kao što je zavaravao i s imenima svojih udruga. No, netom je njegovo ime osvanulo među imenima onih koje traže zbog osobnog bankrota. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Proteklih dana jedan od čitanijih članaka na našem portalu bila je i stara priča o poznatoj zagrebačkoj DJ-ici. Nije se bez razloga čitao taj članak objavljen prije 3 godine. Naime, u članku objavljenom pod naslovom: 'SREĆA U NESREĆI ZA KALI BRAUN Zagrebačka DJ-ica iz korona party kluba Klara Barbarić osuđena zbog marihuane' na više se mjesta spominjao Zagrepčanin Krešimir Leboš koji je netom pao u ruke policije. U tom ranije obavljenom članku naveli smo i sljedeće: 'Seksi ZG influencerica i model iskreno se izjadala sutkinji kako bi joj 5.000 kn kazne u koroni bilo preteško breme jer ima i druge kazne što je sud i uvažio' ali i iznijeli puno detalja o Lebošu koji su ovih dana preuzeli brojni mediji u zemlji ne navodeći Imperijal kao izvor.

U tom ranije objavljenom članku naveli smo i kakve udruge vodi Leboš. Zanimljivo je kako je on povezan i s nizom tvrtki zvučnih imena. Neki od tih subjekata završili su u stečaju poput tvrtki MAKS za tiskarsku djelatnost, D.S.D. gradnje za projektiranje, građenje i nadzor, Cirkus gradnje i Klik Toursa. Na Leboševo je ime osnovana i firma Tvornica glazbe j.d.o.o. u kojoj je jedini vlasnik i direktor. Preko udruge 'Krš i maslina', za koju je kod regisracije naveo da je usmjerena na poticanje "svojih članova i građanstva, posebno mladeži, na aktivno bavljenje na svim područjima umjetničke djelatnosti organizirao je partyje u Jezerima na Murteru. Na nekim najavama događaja kao jedan od DJ-eva naveden je i sam Leboš. Udruga koja je bila registrirana u zgradi Ministarstva zdravstva na Ksaveru, navedeno je da je osnovana 2019. godine "u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja".

Među djelatnostima udruge navedeno je "organiziranje glazbenih i dramskih programa, rekreativnih aktivnosti, predavanja, seminara i javnih tribina u svrhu promoviranja zaštite djece, (...) organiziranje humanitarnih akcija, edukativnih i kreativnih radionica i programa za djecu i mladež". Preko te udruge dakle držao je klub Sound Factory koji nije bio samo tvornica zvuka već očito i tvornica opijatskih trenutaka. No, unatoč tvrtkama te tim udrugama, ali i tajnom klubu i biznisu s drogom, Lebošu, sudeći po dokumentu koji posjedujemo ne cvjetaju ruže. Naime, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sudska savjetnica Ivana Protulipac odlučivala je u jednostavnom postupku stečaja nad njegovom imovinom i to po prijedlogu Financijske agencije od 20. svibnja 2024. godine. Naime, tada je FINA tom sudu podnijela prijedlog stečaja.

Na sud je stigla i obavijest kako potrošač Krešimir Leboš 'nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (članak 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača.)'. U sudskom dokumentu piše: 'Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'. Dakle, i u ovom slučaju vidi se da nevolja nikad ne dolazi sama. Osim što su specijalci banuli u njegovu tajnu narko jazbinu na zagrebačkom Ksaveru koja se nalazi u zgradi Ministarstva zdravstva i FINA mu je zbog dugova i blokade zakucala na vrata.