Tko bi rekao prije pet godina da će se moćna dinastija Todorić rasuti po svijetu a da će im za vratom puhati optužnica zagrebačkog županijskog suda. Život svima priredi iznenađenja a nekima koji su jeli iz zlatnih žlica priredi i drastičan pad s nebeskih visina među svijet prosječnih. Iz optužnice podignute u slučaju Agrokor vidi se kako su se rasuli Todorićevi sinovi kao rakova djeca - uz Antino ime upisana je londonska adresa a uz ime mlađeg Ivana, ciriška. Krenuli smo tim tragom i došli do zanimljivih otkrića.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mlađi sin Ivice Todorića Ivan sa suprugo Milicom živi zadnjih godina uglavnom u Švicarskoj gdje su i dobili dvoje djece. Stoga ne čudi da je uz njegovo ime u optužnici za Agrokor u kojoj je prvoosumnjičeni pali tajkun i njegov otac Ivica Todorić, upisana Färberstrasse u Zurichu a ne Himper, adresa Kulemrovog dvorca u kojem je nekoć živjela cijela dinastija Todorić. Iz optužnice se vidi da je stariji sin Ante hrvatskom pravosuđu prijavio londonsku adresu a da bivši muž Todorićeve kćeri Ive, Hrvoje Balent živi na Trgu bana Jelačića. Budući uz njegovo ime piše kod Durbešić stječe se dojam da je nekad moćni zet Ivice Todorića sada podstanar kod Durbešićevih. Preko oglasne ploče Županisjkog suda u Zagrebu objavljena je cjelovita optužnica za Agrokor 10. prosinca ove godine. Obavijest je oglašena i za Ivana Todorića.

Radi se o dopisu uz optužnicu koja je takvim putem službeno stavljena do znanja svima koji je nisu osobono zaprimili. U dopisu piše kako se dostavlja 'optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu broj: KO-DO-293/2020 od 14. rujna 2020. godine, u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Ivice Todorića i dr., zbog kaznenih djela iz članka 246. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona..., a koja je kod ovog suda zaprimljena 15. rujna 2020. godine, zajedno sa spisom istrage. Sukladno članku 346. stavak 1. i 2. ZKP/08, u roku od osam dana od primitka ove optužnice imate pravo ovom sudu, na gornji poslovni broj, podnijeti pisani odgovor na optužnicu koji je potrebno dostaviti u dva istovjetna primjerka' - piše u dokumentu. Dakle, Ivan Todorić kojem je dopis upućen preko sudske oglasne ploče ima taj rok za očitovanje. Optužnica je inače dodijeljena sutkinji Renati Pražetini Kaleb.

Mlađi Todorićev sin je desetokrivljeni. Uz njegovo ime piše kako ima prebivalište na adresi Himper 5 a boravište u Zürichu, u Farberstrasse. Optužnica je sastavljena u vrijeme dok Todorić nije imao djece pa piše kako je oženjen i bez djece, te da je suvlasnik nekretnine u Zagreb i Novom Selu, pokraj Garešnice, osobnog vozila Smart i glisera. Zanimljivo je kako se ne navodi nekretnina u Švicarskoj koje je očito Todorić vlasnik jer je istu i oglasio preko švicarske agencije za nekretnine pa je bila vidljiva na njihovoj web stranici. Iz oglasa objavljenog ove godine vidi se kako kod obilaska nekretnine treba pozvoniti na pločicu s imenom Todoric. Inače, švicarski stan koji Todorić mlađi iznajmljuje nalazi se u zgradi sagrađenoj 2017. koja se nalazi u blizini znamenitog Ciriškog jezera. stan se iznajmljivao za 4.349 CHF na mjesec.

Troipolsobni stan nalazi se u trendovskoj četvrti Seefeld. Ukupne je površinu od 106 m2 Piše kako se radi o visokokvalitetnom stanu. Ističe se fantastična lokacija, odnosno da se nalazi samo nekoliko metara od jezera i nudi suvremenu kvalitetu života. Zapisano je kako se radi o energetski učinkovitom stanu s najnovijim građevinskim standardima, vrhunskom ventilacijom, sobama s puno dnevnog svjetla, elegantnom gradnjom, hrastovim parketom u svim sobama, visokokvalitetnom kuhinjom sa staklokeramikom i perilicom posuđa, komfornim dnevnim boravkom i blagovaonicom, modernom kupaonicom, balkonom i prostranim podrumom..... Piše da se može iznajmiti i parkirno mjesto za 350 CHF mjesečno. Navodi se da je stan prikladan i za obitelji jer su blizini škole i vrtići te da su dopušteni i kućni ljubimci. Iz foto - galerije koja je u međuvremenu uklonjena, jer je stan očito pronašao podstanare, vidi se kako je ispražnjen od stvari ali i namještaja. To znači da Todorić sa suprugom Milicom i njihovo dvoje djece, sinom Vidom i kćeri Ariom, ne živi na spomenutoj adresi koju je sin nekad najmoćnijeg tajkuna prijavio hrvatskom pravosuđu.