Preko noći je,  zahvaljujući tragičnom spletu okolnosti i Bandićevoj smrti od infarkta u njegovoj vili na Vrhovcu ime Sergija Ivanovića postalo poznato široj javnosti. Prije nego što je postao osoba koja je u Zagrebu trebala dovesti šeike koji će izgraditi Manhattan na Savi bio je šire poznat jedino kao prijatelj likvidiranog Davora Golubića Dača te kao svjedok koji je tumačio imovinske odnose ubijenog i kontroverznog Josipa Antića Zefe.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mediji su već objavili kako je aktualni dečko sestre Dijane Čuljak, odvjetnice Maje Cenić, sin nekadašnjeg direktora zagrebačke Slavije koja je preteča trgovačkog lanca Dione. Istaknuli su kako je Petar Pero Ivanović bio i prvi direktor Mercatora u Hrvatskoj te da je na tu funkciju dospio odlukom Zorana Jankovića koji se navodno tako revanširao za činjenicu da je otac Petra Ivanovića spasio život njegovom ocu tijekom Drugog svjetskog rata.

Potom je Petar Ivanović bio direktor u nizu tvrtki tajkuna Dragutina Biondića. U jednom od davnih intervjuu s nekadašnjim vlasnikom Peveca može se pročitati kako je Zdravko Pevec poželio među inima imati i Petra Ivanovića za direktora tada uzdrmanog Peveca još dok je on bio gazda tog trgovačkog lanca.

Sudski registar nam otkriva kako je Petar Ivanović živio u Grahorovoj ulici u Zagrebu a istu je adresu navodio i Sergije Ivanović kao svoju adresu dok je prije 20-ak godina osnivao svoje tvrtke. Potom je poduzetnik kod kojeg je umro Bandić prijavio adresu u Istarskoj ulici u Zagrebu. Na toj adresi nije moguće pronaći ime Sergija Ivanovića kao vlasnika stana ali jeste Željke Mujkić.

Ona je udovica tragično preminulog kontroverznog poduzetnika Rešada Mujkića čiji je sin Narcis bio poznat i kao suprug Indire Vladić Mujkić pa Levak a potom Sare Dobranić, nekadašnje plesačice iz tada Irine Colonije. Sada je Narcis Mujkić oženjen za Bosanku Sanelu Adžem a američkom adresom a ime je i službeno na Palm Beachu promijenio u Marcus X Schweitzer o čemu smo pisali u nekoliko ranijih članaka.

Nije neobično da je Sergije Ivanović živio u zgradi u Istarskoj ulici u Zagrebu u kojoj su stanove posjedovali Dražen Golemović, Marinko Sudac ali i još uvijek aktualna vlasnica Željka Mujkić. Naime, Sergije se povezivao s Narcisom Mujkićem u aferi u kojoj se Mujkića teretilo da je s ubijenim Davorom Golubićem Dačom, dok je još bio živ, trgovao autima ukradenim u Njemačkoj. Također, Mujkić je bio kum ubijenog Golubića a na sudu je svjedočio protiv Josipa Antića Zefe kojeg je Golubićeva majka, nakon ubojstva svoga sina, teretila da mu je za života oteo imovinu uključujući i kafić Princ student koji je Golubić naslijedio od svoga pokojnog oca Bore.

Također, na sudu je isplivalo i kako je Golubić tvrdio da je vila na Horvatovcu njegovo vlasništvo ali da je svome prijatelju Sergiju Ivanoviću dao da je gradi na ime svoje tvrtke Se-Al. Što je sve tu istina teško je je raspetljati ali je činjenica da je Sergije tu tvrtku, preko koje i danas posluje, nazvao po prva dva slova svoga imena te od početnih slova imena svoga dugogodišnjeg partnera Alde Berišića, poduzetnika koji je kao i spomenuti Antić Zefo startao iz Dubrave, odnosno kruga vezanog uz Konjščinsku ulicu.

Aldo Berišić poznat je i kao vlasnik hotela koji je niknuo u Ilici 45 uz sami Zagrebparkingov parking. Inače, u telefonskom imeniku uz ime Sergija Ivanovića upisana je adresa u Ulici Ive Serdara u podsljemenskoj zoni. Tamo smo među vlasnicima te nekretnine pronašli i ime Alemke Ivanović pa pretpostavljamo da je to bivša supruga 50-godišnjeg Sergija Ivanovića. Njih svoje povezivala je i nekretnina u Kosirnikovoj ulici u Zagrebu, u novogradnji koju je gradila poznata zagrebačka građevinska tvrtka WMD koja na takvim lokacijama u pravilu gradi samo luksuzne stanove.

Očito je propao brak Sergija Ivanovića dok je on u vezi sa sestrom Dijane Čuljak, odvjetnicom Majom Cenić. Nakon rastave od svog supruga Cenića, odvjetnica Maja bila je u vezi s poduzetnikom Goranom Šarićem, bivšim direktorom Čuljakičine inkriminirane tvtrke Core media,  koji je utekao u Južnu Ameriku. Nedavno je pravomoćno osuđen u Zagrebu jer se na prijevaru dočepao stana u Vlaškoj ulici u središtu Zagreba i to lažiranjem ugovora s mrtvom Zagrepčankom o čemu smo pisali u ranijem članku.

Inače, Sergije Ivanović upisao je nakon Istarske ulice u sudski registar Dubai adresu. Iako je napisano kako on u Dubaiju posjeduje vilu adresa koju je prijavio na Trgovačkom sudu u Zagrebu dokazuje kako on živi u apartmanu u jednom višekatnom stambenom objektu Shore Line Building u Dubaiju. I dok je Sergije Ivanović prijavio adresu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima znakovito je kako njegovi partneri iz UEA nisu prijavili adresu u Dubaiju u hrvatski trgovački registar.

Naime, obojica njegovih arapskih partnera naveli adresu u Skoplju, dakle u Sjevernoj Makedoniji.  Možemo reći kako su samim tim šeici iz Skoplja. Partneri Bandićevog zadnjeg fatalnog domaćina Sergija Ivanovića Adnan Ali Rashid AlabaarAbdoshamakh Nasser Ahmed Nasser prijavili su Volgogradsku ulicu u Skoplju. Inače, zanimljivo je kako su slovenski mediji zabilježili 20. veljače 2020. izjavu Sergija Ivanovića kako je arapski poduzetnik, vlasnik Eagle Hillsa iz Dubaija Mohamed Alabar zajedno s Izetom Rastoderom želi preuzeti ljubljanske Stožice.

Rastoder je slovenski poduzetnik porijeklom iz Sandžaka i znan je kao slovenski kralj banana jer ima farme za uzgoj tog voća u Južnoj Americi.  Arena Stožice je višenamjenska sportska dvorana u Ljubljani. U tim je pregovorima ključni akter i ljubljanski gradonačelnik. Očito je Sergije Ivanović u taj posao ušao konzumirajući očito duge prijateljske i poslovne relacije svoga oca i ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića.

Za kraj navedimo i to kako je Adnan Ali Rahid Alabaar mlađi brat Mohameda Alabaara, vlasnika Eagle Hillsa,  koji se spominjao u kontekstu preuzimanja Stožica i koji je s Aleksandrom Vučićem snimljen kada su otvarali projekt Beograd na vodi. Drugi partner Sergija Ivanovića Abdoshamakh Nasser Ahmed Nasser kako je upisan na hrvatskom Sudregu u britanskom je trgovačkom registru upisan kao Abdoshamakh Nasseraahmed Nasser i tamo se navodi kako je direktor podružnice Shafa UK te da je  rođen 1958. i ima adresu u Jemenu.

Shafa Holding se zove i matični holding u Dubaiju a koji ima sjedište u tamošnjoj Međunarodnoj poslovnoj zoni. Nažalost, projekt Manhattan na Savi zbog kojeg je pokojni gradonačelnik išao u Dubai sa svojom glavnom financijašicom Mirkom Jozić ipak nije dočekao vidjeti. Sudeći po predizbornoj retorici aktualnih pretendenata za prvo mjesto Grada Zagreba teško da će itko nastaviti pregovore sa Sergijem Ivanovićem i njegovim šeicima s adresom u Skoplju.