Goranku Fižuliću predstoji mučna bitka s vjerovnicima koji su pozvani da sudu dostave popis imovine koja se može unovčiti. On je direktor u tri tvrtke a od toga je jedna sa sjedištem u Londonu i vlasništvo njegovog 31-godišnjeg sina. Vlasnički list Fižulićeve adrese u Jurjevskoj otkriva 5 milijuna eura bankarske hipoteke ali i dvije ovršive tražbine RH u vrijednosti većoj od 800.000 kuna.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu viša sudska savjetnica Ana Ćosić odlučivala je o jednostavnom postupku stečaja nad imovinom Goranka Fižulić i to po prijedlogu Financijske agencije. Iz sudskog dokumenta proizlazi kako je 28. lipnja ove godine, dakle prije nepunih mjesec dana, Fina podnijela zahtjev nakon čega je upućen poziv dužniku Fižuliću da dostavi popis imovine. Budući se on na taj poziv nije očitovao za sud to znači isto kao da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici. To proizlazi iz članka 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača.

Stoga su pozvani Fižuliževi potrošači da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis potrošačeve imovine ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje. Inače, uz ime bivšeg ministra gospodarstva iz Račanovog doba navedena je adresa na kojoj živi u Jurjevskoj ulici u Zagrebu.

Provjerom u zemljišnim knjigama utvrdili smo kako su tu nekretninu Goranko i njegova supruga Biserka Preininger - Fižulić vlasnički prenijeli na tvrtku Tido i kćer Tihanu Fižulić. Vlasnik tvrtke Tido u stečaju je tvrtka Magma sada u predstečaju a direktor je Goranko Fižulić. Inače u NO-u te nekadašnje krovne tvrtke Fižuliževih sjedi bivši ministar Roland Žuvanić, također HSLS-ovac i bivši ministrar pomorstva, prometa i veza u Račanovoj vladi. Zamjenik predsjednika NO-u Magme Londončan William Alastair Hayward Crewdson, koji je bio na istoj funkciji i u NO-u Nauta Lamjana.

Crewdson je sada na funkciji i člana NO-a Vile Livade čiji je direktor Zdenko Leko. Član NO-a Magme je i Zagrepčanin Damir Mažuranić koji je poznat i kao vlasnik tvrtki: Kamp Pinezići, Vila Pinezići, Kamp Bunja, Eko Modul...Vlasnički list nekretnine u Jurjevskoj ulici u Zgarebu gdje žive Fižulići otkriva i brojne ovrhe i goleme hipoteke pa tako i založno pravo u korist bivše Societe General banke iz Splita teške 5 milijuna eura ali i založno pravo tvrtke Pet Ari Nevenke Maksić koje je cesijom prepisano na Anu Preinenger. Iz tog vlasničkog lista vide se dvije ovršne tražbine RH koje demaskiraju poduzetnički status nekadašnjih hrvatskih kraljeva igračaka i tekstila kako su mediji svojedobno titulirali Goranka i njegovu suprugu Biserku Preininger - Fižulić.

Tako je upisana jedna ovršiva tražbina Republike Hrvatske u iznosu 325.170,53 KN te druga u iznosu 473.715,98 KN. Prema Sudregu Goranko Fižulić ima još direktorske pozicije u dvije tvrtke. Tako je direktor tvrtke Magma 21 čiji je vlasnik Magma te tvrtke Bnbwelcome čiji je vlasnik Sky Island Limited iz Londona. Vlasnik te tvrtke je Fižulićev sin 31-godišnji Domagoj Fižulić koji živi u Londonu. Fižulićev sin je jedriličar i predsjednik Jedriličarskog kluba Jedro iz Zagreba. Zanimljivo je kako je prijevod službenog papira te tvrtke žigom ovjerila Biserka Preininger uz čije ime piše kako je stalni sudski tumač za engleski i njemački. Dakle, Gorankova supruga i Domagojeva mama.

Goranko Fižulić inače je komentator Telegrama a njegov zadnji komentar objavljen je pod naslovom 'Više ni cijepljenje ne može spasiti turističku sezonu. Samo mjere. Svi recepti za usporavanje porasta novih slučajeva zaraze javno su poznati već barem 15 mjeseci, a nebrojeno puta uspješno su isprobani'. Sada će vjerojatno Fižulić morati dodatnu energiju uložiti u borbu s vjerovnicima tijekom osobnog stečaja koji mu predstoji pa će možda nešto od tih gorkih iskustava podijeliti s čitateljima svojih kolumni.

U vlasničkom listi Fižulićeve adrese u Jurjevskoj ulici u Zagrebu upisane su brojne hipoteke ali i ovršive tražbine RH u iznosu većem od 800 tisuća kuna

Fižulić je i direktor tvrtke čiji je osnivač londonska kompanija njegovog sina - njegova supruga Biserka ovjerila je žigorm prijevod dokumenta sinovljeve tvrtke i to kao sudski tumač