Za većinu građana Hrvatske ime hercegovačkog kralja kladionica Renata Koraća, sve do objave kako je on Mamiću posudio puste milijune da državi vrati porezni dug, nije bilo poznato. Dosad je puno puta pisano o članovima najuže obitelji najpoznatijih hrvatskih tajkuna i bogataša. No, za Ljubicu Korać, udovicu Ivana,  šira javnost nikada nije čula. Ta je samozatajna Hercegovka izrodila sinove koji spadaju u vrh financijske oligarhije u Hercegovini ali i Hrvatskoj. Na njezinoj osmrtnici upisana su djeca: Milenko, Nikica, Ivan i Renato te kćeri Vinka, Ružica i Zdenka.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Radi se o braći Korać u Hrvatskoj su vlasnici Germania sporta ali i niza nekretninskih, građevinskih i trgovačkih tvrtki. Samozatajna majka dinastije Korać pokopana je u Gornjem Malom Ograđeniku 19. travnja ove godine. Iza nje su ostali brojni unuci i praunuci. Gornji Mali Ograđenik mjesto je u hercegovačkoj općini Čitluk za koje sve dosad vjerojatno nije čula većina građana Hrvatske. No, to je mjesto u kojem je pokopana Ljubica Korać, majka zasigurno jedne od najmisterioznijih ali trenutačno možda i najbogatijih Hercegovaca koji imaju adresu u Zagrebu, Makarskoj, odnosno biznis diljem naše zemlje.

Riječ je o braći Korać. Trenutačno je najpoznatiji Renato i to upravo zbog mega milijunske posudbe Zdravku Mamiću. No, sudski registar nam svjedoči kako su braća Korać povezana u nizu hrvatskih tvrtki. Ime kralja hercegovačkih kladionica Renata Koraća bilo je povezano ili je još upisano u niz hrvatskih tvrtki poput: Germania sporta, Hidra Force, Premier Solutions, Acrobat D&M, Sky Hills, Čitluk i Ritam - Klek., Uplov i Neretva - ušće. No, u Germania sportu aktualni je direktor njegov brat Ivan Korać koji ima adresu u prestižnom Ban centru u Zagrebu o čemu smo već pisali. Ivan Korać je osim Germanie, prema Sudregu, povezan s Hidra Force, Fresh Fish, Tempo-star, Automat klubovi Germanus, Čitluk i Ritam-Klek.

Na Sudregu nailazimo i na ime Nikice Koraća ali on se pojavljuje tek u tvrtci Hidra Force. Nikica ima adresu u Ulici Andrije Žaje u Zagrebu. Za vrijeme rata bio je vojni pilot HVO-a koji je bio i ranjen. Jedino u hrvatskom trgovačkom registru nigdje nismo pronašli ime Milenka Koraća, očito najstarijeg od braće Korać. U hrvatski trgovački registar Renato Korać upisao je adresu u Broćanskom trgu u Čitluku i to u neposrednoj blizini Hotela Brotnjo. No, i Renato Korać ima više pretplatničkih brojeva u prestižnom Ban centru, ali ima i adresu u makarskom hotelu Biokovo na Obali kralja Tomislava koji je u vlasništvu Mesne industrije braće Pivac. Ili je hotel možda promijenio vlasnika pa je prešao u Koraćeve ruke ali to nije zabilježeno u zemljišnim knjigama?