Povijest faktografskih podataka vezanih uz hrvatske dužnosnike je podugačak. No, sve do slučaja aktualne ministrice poljoprivrede u Plenkovićevoj Vladi nije zabilježen slučaj da je neki dužnosnik navodio posve različite informacije o rodnom gradu. Postavlja se pitanje gdje je objavljen istinit podatak - na službenim podacima Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede na čijim službenim web stranicama piše da je rođena u Mostaru ili pak podatak da je rođena u Pločama što se upisano u njezin CV dok je bila zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Svojedobno smo objavili priču kako nestali djed saborskog zastupnika Domovinskog pokreta i bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića ima dva grobna mjesta, jedno na zagrebačkom Mirogoju a drugo u njegovom rodnom bosansko-hercegovačkom mjestu, Gračanici. No, ako ste pomislili kako nema prostora za iznenađenja kad su posrijedi elementarne činjenice iz života hrvatskih dužnosnika, tu je aktualna ministrica poljoprivrede i njezin grad rođenja. Pitanje je je li ministrica rođena u Hercegovini ili Dalmaciji.

Naime,  na službenim Vladinim i web stranicama Ministarstva poljoprivrede piše kako je rođena prije 47 godina u Mostaru, a u njezinom CV-iju koji je dostupan na službenim web stranicama Županije Dubrovačko-neretvanske piše kako je rođena u Pločama. Vučković je inače bila zamjenica HDZ-ovog župana Nikole Dobroslavića od 2009.-2016. godine. Zbog toga ne čudi da su taj podatak s edubrovnik.org preuzeli brojni mediji i web biografi. Da bismo razjasnili ovu nedoumici, poslat ćemo upit ministrici pa ako dobijemo njezin odgovor, podijelit ćemo ga s javnošću.