Mediji su samo objavili kako nekoliko dana traje potraga za nestalim roniocem koji se udaljio od organizirane ekipe u podvodnom skuteru. Prvi javljamo kako je nestali Mario Špekuljuk bivši zapovjednik i specijalac iz ATJ Lučko koji koji je 31. ožujka ove godine bio na obilježavanju 30. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića zajedno s predsjednikom Milanovićem i premijerom Plenkovićem

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Službeno vijest o nestanku ronioca u moru kod Kostrene prva je u subotu objavila  Policijska uprava primorsko-goranska. 'U tijeku je opsežna potraga za nestalim roniocem u koju je uključeno 12 ronioca, dva plovila i zrakoplov obalne straže, izvijestila je policija. Potraga traje od petka navečer' - šturo je priopćeno. Policija nije bila objavila identitet nestale osobe tek je javljeno kako se radi o hrvatskom državljanu.

Iz podataka koji su objavljeni na službenoj web stranici nestalih osoba piše kako je rođen 1969. godine, da živi u Zagrebu na Pantovčaku. Istaknuto je kako je u trenutku nestanka bio odjeven u ronilačku opremu. U rubrici Okolnosti nestanka navedeno je 'Tijekom ronjena ispred ronilačkog kluba Kostrena isti nije izronio'. Nestali Pripuzov zet zadnjih desetljeća bavio se krupnim biznisom. Tako je, prema Sudregu, službeni suvlasnik tvrtke Miler centar zajedno s odvjetnikom Antom Nobilom i Zdravkom Mihaljevićem iz Višnjevca.

Direktorica te tvrtke je Kristina Krpina. Preko te tvrtke kupljeno je zemljište od 300 tisuća četvornih metara na prostoru bivše Ciglane u Črnomercu te je planirana gradnja naselja. Špekuljuk je osnovao i tvrtku Riblji svijet u kojoj je bio direktor sve dok istu nije preuzela Dubravka Pripuz. Vlasnik je i direktor Športskog centra Rudeš i direktor tvrtke Ugostiteljstvo Rudeš čiji je osnivač prethodno navedena tvrtka. Suvlasnik je i direktor tvrtke Stari Rudeš zajedno s Antoni Krolom. Suvlasnik je tvrtke Silap iz Siska zajedno s Radom Kosom, Danielom Hrnjakom i Rankom Predovićem.

Mario Špekuljuk je prema Sudregu bio povezan s nizom ugašenih tvrtki poput: Sigo ZG, zagrebačkim Konstruktorom, Formula Grupom, Chandra projektom i Seirom a jedno vrijeme bio je jedini vlasnik zagrebačke Z1 televizije. U zadnje vrijeme ime Petra Pripuza i njegove krovne tvrtke CIOS-a spominjano je u kontekstu raskida ugovora o zbrinjavanju krupnog otpada u Zagrebu. Naime, Tomašević pokušava poslove koje je godinama obavljao CIOS povjeriti Zagrebačkoj čistoći.  U tom kontekstu u medijima je istupala i supruga nestalog Marija Špekuljuka ali i sestra ministra Vilija Beroša Tajana koja se, znakovito, i sama preziva Tomašević.

Naime, u Nadzornom odboru CIOS-a su Petar te njegovi sinovi Ivan i Ante Pripuz. Kći Iva je direktorica zajedno s Tajanom Tomašević. Budući da je ministar zdravstva Vili Beroš prijavio sve Pripuzove tvrtke s kojima je povezana njegova sestra Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa kao subjekte s kojim ministarstvo koje vodi neće poslovati to je otvorilo pitanje hoće li tako i Tomislav Tomašević postupiti budući da i njegov brat koji radi za Ericcson posjeduje certificirani softver o čemu smo više pisali tijekom kampanje za zagrebačkog gradonačelnika. 

Nedavno se o supruzi nestalog Marija Špekuljuka pisalo u kontekstu kupnje luksuznog stana u novogradnji u Medvedgraskoj ulici u Zagrebu. Radi se o luksuznom objektu koji je gradio VMD i u kojem su se stanovi, unatoč visokoj cijeni, vrlo brzo prodali. Prema podacima iz vlasničkog lista kći Petra Pripuza na toj je adresi kupila stan s garažom od tvrtke Aggero usluge a ta od VMD-a. Stan je površine 234 m2 ali je na njemu upisana hipoteka u korist Zagrebačke banke u iznosu 15 milijuna kuna. No, iako se par Pripuz Špekuljuk skućio na krasnoj adresi nad taj se dom nadvila strašna i neizvjesna sudbina nestanka Pripuzovog zeta.

Pripuzova kći Iva kupila je nedavno luksuzni stan u Medvedgradskoj ulici ali sada se na njezin dom nadvila strašna drama nakon nestanka supruga