U listopadu 2019. osnovana je na Trgovačkom sudu u Dubrovniku tvrtka Cove projekt s 20.000 kuna temeljnog kapitala. Sjedište je u Štikovici, top destinaciji svjetskih i domaćih bogataša. Iako je bilo puno prigovora na način gradnje i uzurpaciju pomorskog dobra, urušavanje ulice i građevinsku devastaciju, niknula je Villa Amelie Nine Slezaka koja se iznajmljuje preko ekskluzivnih agencija gostima najdubljeg džepa.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

O investicijama hercegovačke tajkunske obitelji Slezak pisali smo u kontekstu kupnje vile u zagrebačkoj Kosirnikovoj ulici koju je Goran Bregović kupio od bivšeg, sada pokojnog, hrvatskog premijera i dugogodišnjeg šefa Tuđmanovog ureda Hrvoja Šarinića. Bregoviću je i nakon prodaje te vile stigla ovrha o čemu smo pisali iako je sada na adresi te vile telefon prijavila Vesna Slezak, supruga Dinka Slezaka i majka njihovih sinova Maria i Nine Slezaka. Dinastija Slezak poznata je u Dubrovniku i po gradnji luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa Gravosa Residences. Tu su tvrtku Slezak i partneri gradili preko tvrtke Projekta Gruž d.o.o. čiji su suvlasnici: Tibor Mladinić, Mato Bračić, Mario i Nino Slezak te Josip Pažin. Tvrtku su osnovali 2018. godine u Dubrovniku.

Dinko Dika Slezak je jedan od najbogatijih Hercegovaca a bogatstvo je stekao na kladionici Derby te kao građevinski investitor. Dinko Slezak poznat je i po gradnji stambenog objekta na top lokaciji kod hotela Park u Makarskoj, No, Slezakovima je očito Makarska prestala biti top destinacija pa su svoje građevinske ambicije zadnjih godina prebacili na dubrovačko područje gdje cijene stambenog kvadrata mogu prodati skuplje, od 5.000 eura naviše. Dinko Slezak u Makarskoj je osnovao tvrtku Editus. Sada je vlasništvo u toj tvrtci raspodijeljeno između sinova Maria i Nine te supruge Vesne Slezak dok je Mario direktor. U Dubrovniku Slezakovi sada glavninu investicija vode preko tvrtke koja se ranije zvala Editus Tali a sada se zove Laus centar.

Tu su uz Slezakove sinove suvlasnici Dubrovčani Tibor Mladinić i Mato Bračić dok su direktori Mario Slezak i Bračić. Financijska moći obitelji Slezak vidljiva je iz foto galerije, opisa ali i cijene po kojoj se renta luksuzna vila Amelie koju Nino Slezak posjeduje preko svoje dubrovačke tvrtke. Posjed na moru reklamira se kao esencija luksuza. Vila ima 700 m2 te zemljište površine 1.200 m2. Amelie ima 12 soba, od kojih je 6 spavaćih sa zasebnim kupaonicama te grijani infinity bazen površine 45 m2. Dodatni sadržaji su: privatna plaža, dječje igralište, jacuzzi, finska sauna, dječja igraonica, privatno parkiralište, vanjski tuš, roštilj, 14 ležaljki, knjižnica, vez za brod te vanjski toalet.

U periodu od prvog do zadnjeg dana rujna vila se iznajmljuje po cijeni od 4.500 eura za jednu noć te po cijeni od 3.500 eura za noć na bazi tjednog najma. Zanimljivo je kako kućni ljubimci nisu dobrodošli. Suvišno je isticati kako je cijela vila dizajnerski uređena te opremljena najsofisticiranijim uređajima. Predstavljena je na portalu journal.hr kao luksuzna vila koja osvaja na prvi pogled ali bez navođenja imena vlasnika. 'U prizemlju se smjestio prostrani i prozračni dnevni boravak s dvije sofe smještene uz i preko puta staklenih stijena koje naglašavaju otvorenost cijelog prostora te pružaju spektakularan pogled u kojem bi svatko mogao uživati satima. Uz dnevni boravak smještena je blagovaonica sa stolom za 8 osoba te moderno uređena kuhinja, opremljena najsuvremenijim uređajima.

Na ovoj etaži još se nalazi knjižnica i bar koji je kao stvoren za opuštanje.Na prvom katu, do kojeg je moguće doći i vanjskim stepenicama, smještene su dvije velike spavaće sobe s pogledom na more te s vlastitim kupaonicama obloženim bijelim mramorom. Na posljednjem katu nalaze se još tri spavaće sobe s kupaonicama. Ovdje je smještena i master spavaća soba (70 m2) koja u kupaonici, osim tuša, ima i kadu s pogledom na arhipelag. Terasa je pak priča za sebe, a prvo ćete uočiti veliki infinity bazen. S desne strane nalazi se sjenica s blagovaonskim stolom za 12 osoba koja je stepenicama povezana s plažom' - tako je vila Slezakovih u Štikovici na Dubrovačkoj rivijeri prikazana na journal.hr.

Vila Slezakovih ima privatnu plažu a na njoj 14 ležaljki s baldahinom sa sunčalištem na moru

Vilu Slezakovi iznajmljuju gostima najdubljeg džepa a s pravom ju reklamiraju kao esenciju luksuza

Gosti mogu blagovati u vili ali piti piće na ugodnoj terasici tik uz more dok ih maestral lagano propuhuje

Prosječni građanin Hrvatske teško može zamisliti raskoš koja okružuje vilu sina Dinka Slezaka na Dubrovačkoj rivijeri

Luksuzni dodatni sadržaji poput grijanog infinity bazena od 45 m2, finske saune, sunčališta, privatne plaže - daju dodatni smisao cijeni najma od 4.500 eura na noć van top sezone, u rujnu