Nedavno smo objavili priču kako je pomoćnica ministra pravosuđa prijavila silne prihode i nekretnine, od toga čak 5 njih dobivenih darovnim ugovorom, svoga supruga Dražena Nikolića ali da je istodobno sakrila posudbu od 200.000 kn koju je njen muž dobio od splitskog mega poduzetnika Ante Poljaka. Radi se o hrvatskoj dužnosnici, ranije splitskoj sutkinji Vedrani Šimundža - Nikolić. I dok čekamo da vidimo što će po tom pitanju poduzeti nadležno Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa dali smo se u istraživanje i otkrili kako zatajeni vjerovnik muža pomoćnice ministra pravosuđa samo u kotačima ima vrijednost od skoro 3,5 milijuna kuna pa je očito kako mu je posudba temeljem koje se upisao u teretovnici zemljišta na Mejama čista sitnica. Stoga nema ni potrebu bilo što od navedenog komentirati u javnosti iako smo pokušali doznati detalje od njega osobno.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kolekcionari diljem svijeta snimaju najluksuznija vozila na cestama kad god im se pruži prilika za to. Tako je i prestižni san rafiniranih ljubitelja luksuza na četiri kotača, Rolls Royce model Wraith snimljen na ulicama Venecije. Ne smijemo otkrivati registarske pločice ali samo ćemo navesti kako osim oznake ST i tri znamenke pločica ima i inicijale ponosnog vlasnika. I dok su prethodnih desetljeća brojni Hrvati dubokog džepa naručivali famozni 007 za svoje registarske tablice i to, naravno papreno plaćali, uspješni splitski poduzetnik izborom znamenki dokazao je kako ne bježi od broja koji mnogi smatraju donosiocem nesreće. No, Ante Poljak nije samo sličnu kombinaciju znamenke i inicijala naručio za taj skupi automobil čija je osnovna cijena 343.350 USD već i za san snova mnogih vozača, prestižni terenac Maserati Levante S Q4.

Radi se o luksuznom SUV modelu među znalcima puno cjenjenijem od Porsche Cayenne modela. Za taj automobil piše da je nazvan po mediteranskom vjetru koji se u trenu može promijeniti iz zatišja u oluju. Osnovni model tog luksuznog terenca košta 155.200  USD ili preračunato u kune oko 1.086.400 kuna. Kako su u Hrvatskoj rijetki tako uspješni a relativno anonimni poduzetnici poslali smo upit Anti Poljaku. Zanimao nas je ne samo njegov vozni park, formula uspjeha već prije svega i posudba od 200.000 kuna koliko je upisano u vlasničkom listu nekretnine muža hrvatske pomoćnice ministra pravosuđa. Detaljno o toj temi možete saznati iz prethodnog članka. Poljaka nismo ništa pitali o njegovoj vezi s Matom Zeljkom,šefom Odbora za financije splitskog HDZ-a te vlasnika i direktora brojnih tvrtki o kojem smo pisali u dva navrata.

Prvi put o  Zeljku smo pisali kad smo obrađivali temu kupnje poljoprivrednih parcela tik uz more u uvali Zaraće u Milni, odnosno transakciju u kojoj je prodavatelj bio Zoran Buzolić, kralj apartmana i betonizacijski kralj Milne a kupac tvrtka Zurecki francuskog državljana iz Marseillesa Pierrea Zureckog. Taj je slučaj pobudio našu pažnju jer je ime Pierrea Zureckog prethodno isplivalo u Albaniji kao šefa farmaceutske tvrtke koja je isporučila Albancima istekle maske u jeku korona pandemije a potom je isti kupio parcele na Braču vrijedne 9 milijuna kn. Mato Zeljko koji vodi knjigovodstvo Zureckom te brojnim drugim ulagačima u nekretnine na Jadranu, vlasnicima charter tvrtki ali i poduzetnicima drugih profilacija na svom je Facebooku objavio sliku s Antom Poljakom i Draženom Zečićem te naveo kako su mu to ujak i tetak. Nama je bila nepoznanica tko mu je ujak a tko tetak.

O Zeljku smo inače pisali i u kontekstu prodaje tvrtke poduzetnom Kinezu koji je povezan s direktorom Brodotrogira koji je bio glavni osumnjičeni u aferi s Brodosplitom Mateom Tramontanom te Ivanom Šipićem. Navedimo i to da iako je Ante Poljak prodao tvrtku Capriscorno koja je glavni opskrbljivač sanitarnim robama većini hotela i lokala ne samo u Dalmaciji već i šire tvrtci Alca Zagreb da je on povezan s desetinama drugih tvrtki koje se bave i nekretninama, ugostiteljstvom ali i brojnim drugim djelatnostima . Iako smo Poljaku upitili benigna pitanja nije na njih bilo nikakvog odgovora. Zato ćemo s javnošću podijeliti sadržaj tog upita:

- Iz Splita je do nas stigla informacija kako ste Vi vlasnik otmjenog Rolls Royce Wraith koji ima čak i Vaše inicijale na tablicama. Također, isti automobil snimljen je i u Veneciji. Možete li nam potvrditi tu informaciju?

- Vaši štovatelji iz Splita, koji su ponosni na uspjeh svoga sumještanina, tvrde kako je od ranije Vaš osobni vozni park obogaćen i terencem Maserati Levante. Je  li taj podatak istinit?

- Kako biste Vi opisali u nekoj kratkoj formuli Vaš model uspjeha na zahtjevnom i teškom hrvatskom tržištu?

- Imate li neki projekt koji ste željeli ostvariti ali je na čekanju?

- Kako komentirate da pomoćnica ministra pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža - Nikolić nije, u imovinskoj kartici,  pod obveze supruga upisala posudbu koju ste mu dali  i temeljem koje ste upisani u teretovnici zemljišta na Mejama?

Naš je moto 'TKO PITA NE SKITA' - makar s druge strane naišli na neprobojni zid šutnje.