Ne čudi da se mađarski naftaš i milijunaš ne uzbuđuje previše zbog procesa u Hrvatskoj kada očito zna da se oni koji inače primaju plaću kod nas ponašaju kao da živimo u kamenom dobu. Naime, iz sudskog dokumenta proizlazi kako je opomena za neplaćene troškove Hernadiju iz Zagreba poslana na sljedeću adresu: Kisoroszi, Széchenyi út 169. Inače, Hernadi već godinama živi u impresivnoj vili u elitnoj četvrti Budimpešte u Ulici Orló. Da je netko od nadležnih samo par puta kliknuo na internet lako bi ustanovio da pismena Hernadiju odlaze na njegovu davno napuštenu seosku adresu, skromno imanje opasano starim zidom od opeke. No, moguće da nekom nije ni bilo u interesu da Hernadi dobiva pismena kako bi se on danas - sutra mogao izvlačiti na formalne propuste. Uostalom, nije nepoznanica da kod nas u sustavu i državnom aparatu uvijek ima onih koji love svaku priliku da ulove nešto sa strane. Mađari su, sudeći prema optužnici i presudi u predmetu Ina - Mol u kojem je osuđen bivši hrvatski premijer Ivo Sanader bili galantni kad su dobili upravljačka prava u Ini. Postavlja se pitanje zašto ima toliko formalnih propusta u postupanju prema Hernadiju kada je to strateški predmet od interesa za RH poglavito nakon što je Mol izborio pobjedu na arbitraži u Washingtonu. Slijede detalji priče iz koje se vidi kako na Županijskom sudu ali i Uskoku rade pojedinci kojima je teško kliknuti na internet i ažurirati Hernadijevu adresu, umjesto na staru na kojoj ne živi pismena mu slati na aktualnu na kojoj živi.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Klasičan primjer aljkavosti i nemara je dokument u čijem zaglavlju piše: Županijski sud u Zagrebu, Odjel USKOK-a Kaznenog odjela prvog stupnja. Dokument nosi poslovni broj K-us-50/14. Ispod piše Zsolt Tomas Hernadij te adresa 2024 Kisoroszi, Széchenyi út 169. Dalje u tekstu piše: 'Presudom ovog suda broj gornji od 27. prosinca 2019. naloženo Vam je plaćanje troškova kaznenog postupka u iznosu 18.363,43 kuna te paušalne svote troška u iznosu od 20.000,00 kuna u roku od 15 dana. Presuda je postala pravomoćna dana 7. srpnja 2021. godine, a ovršna 23. srpnja 2021. godine. Dana 01. prosinca 2021. godine dostavili smo vam put e-oglasne ploče ovoga suda, nalog za naplatu gore navedenog. Kako je protekao rok naplate a niste uplatili ništa, pozivamo vas da u roku od osam (8) dana uplatite troškove kaznenog postupka u iznosu od 18.363,43 kuna te paušalne svote troška u iznosu od 20.000,00 kuna, u protivnom dostaviti ćemo nalog Općinskom DO Zagreb odnosno FINI, a radi prisilne naplate ostatka troškova. Dakle, uplatu je potrebno izvršiti u korist Državnog proračun RH i to na broj:...... u protivnom pokrenut će se postupak ovrhe. U koliko ste izvršili naplatu navedenih iznosa molimo vas da istine dostavite na mail.

Naveden je mail djelatnice Kristine Matijaš. Sigurno Hernadi ne može spavati zbog ove opomene iz Hrvatske. Prvo, kako godinama ne živi na adresi na koju mu je upućena - neće ju ni primiti. Drugo, mađarska strana, odvjetnici MOL-a kao i Hernadi dosad su pokazali ignoriranje i hladnokrvnost u odnosu na optužnicu u Hrvatskoj. Također, u dokumentu je napisano prezime Hernadij a optuženi se originalno preziva Hernadi. U svakom slučaju preostaje nam vidjeti hoće li Županijski sud u Zagrebu kliknuti na internet i pronaći važeću adresu osobe kojoj šalje opomenu zbog neplaćenih troškova i prijeti ovrhom. Dovoljno bi bilo da kliknu na mađarski web servis koji nudi podatke o tvrtkama i njihovim vlasnicima i odgovornim osobama a uz čija imena pišu svi podaci uključujući i adresu. Dajemo link na takvu stranicu na kojoj se nalaze podaci za mađarski Mol i točna adresa optuženika Hernadija - link. Navedimo kako je Kisoroszi gdje Hernadiju šalju pismena selo na otoku Szentendre u okrugu Pest, širem području Budimpešte koje broji tek 892 stanovnika. Poznato je kako u Hrvatskoj optuženi Hernadi uživa veliku potporu mađarskog premijera Viktora Orbana koji se odmara u Hrvatskoj a nedavno se uslikao u konobi Gajeta u Milni s vlasnikom i njegovim sinom. O slučaju Hernadi već smo pisali i ranije. Radilo se o članku 'NAFTNO - ODVJETNIČKE SPREGE Sin generala Tusa u biznisu s odvjetnicom Mola koja je fiktivno tužila Hernadija da izbjegne izručenje Hrvatskoj - Dokumenti zagrebačke tvrtke Prolaznik otkrivaju spregu odvjetnika Tomislava Tusa i najbližih suradnika predsjednika Uprave MOL-a' objavljenom u veljači 2021. godine.

U Hrvatskoj optuženi Molovac Hernadi godinama živi u luksuznoj vilu u Budimpešti, no svejedno Županijski sud mu pismena upućuje na seosko imanje sa štalom u selo na otoku Szentendre u okrugu Pest