Bivša Bebekova supruga Sandra Bebek predala je zahtjev Trgovačkom sudu u Zagrebu 1. lipnja ove godine da se pokrene stečaj nad tvrtkom Board Guardian i odmah potom direktorsku funkciju prenijela na svoju i Bebekovu kćer Bjanku.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

O privatnom životu slavnog pjevača Željka Bebeka ispisane su trakavice, ali opet puno toga ostalo je nepoznato. Zadnjih godina Bebek je u hrvatskim medijima prisutan kroz priče o svojoj trećoj obitelji, 34 godine mlađoj supruzi Ružici koja mu je podarila dvoje djece, sina Zvonimira i kćer Katarinu. Poznato je kako nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta ima i dvije kćeri iz prva dva braka, Silviju i Bjanku, ali o njima se gotovo ništa i ne zna. Pjevač je jednom prigodom govorio kako je jako blizak sa svojom djecom, te da mu je kći Silvija podarila troje unuka. "Pomlađuje me sigurno i druženje s unucima Tinom, Leonom i Emom, djecom moje kćeri Silvije, koju imam iz prvog braka, i zeta Marka. Sjajni su, idu svi u školu, ali su svi mlađi od Katarine. Posebno uživam i u njihovoj ljubavi i odanosti prema meni kao svom djedu. Osjećam se lijepo i kao otac i kao djed" - govorio je Bebek.

O Bebekovim bivšim suprugama u hravatskoj javnosti se ne zna puno. No, prije braka s Ružicom Bebek je bio u braku sa Sandrom koja mu je rodila kćer Bjanku. Sandra je s pjevačem tijekom rata došla iz Sarajeva i jedno su vrijeme držali relativno dobro posjećeni restoran na Kvatriću gdje su služili bosanska tradicionalna jela. Bebek je s drugom suprugom i kćeri živio u zagrebačkom Maksimiru u Crnčićevoj ulici. Zanimljivo je kako je na toj adresi bila prijavljena i Ružica Bebek, treća supruga, sve dok Bebekovi nisu preselili na svoju aktualnu adresu u zagrebačkim Ravnicama, također u Maksimiru. Bebekova bivša supruga Sandra predstavljena je na službenim stranicama portala za računovodstvo i financije - rifin.com.

Tamo se navodi kao stručnjakinja za osobne financije. O njoj piše: "Mr. sc. Sandra Bebek diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer Međunarodni marketing. Poslovnu karijeru započela je 1984. godine u Šipad-Inžinjeringu u Sarajevu, gdje je radila do 1991. Idućih sedam godina provela je u privatnom poduzetništvu, nakon čega je upisala poslijediplomski studij Ekonomija međunarodne razmjene na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Magistarski rad "Značenje makroekonomske stabilnosti za privredni razvoj" obranila je 2003. godine. Objavila je niz tekstova iz područja makroekonomije. Tijekom 2004. povremeno je predavala na poslovnom učilištu Experta. Od 2005. stalni je suradnik Rifina, a trenutačno radi na rukovodećem mjestu u tvrtki Board Guardian" - piše na rifin.com.

Ime Sandre Bebek može se pronaći u registru Trgovačkog suda u Zagrebu budući je ona 15. listopada prošle godine preuzela preuzela direktorsku funkciju u tvrtci Board Guardian. Tvrtku je osnovao njezin drugi suprug Damir Ruljančić. Tvrtka se bavila proizvodnjom kalupa od plastike i karbona i u nekim fazama je bila  uspješna da je aplicirala i dobila sredstva iz EU fondova u iznosu  264.697,61 kuna. No, očito je gobalna kriza poremetila sve pa i poslovanje tvrtke muža bivše Bebekove supruge. Vidljivo je to iz dokumenta koji je Sandra Ruljančić, koja je nakon smrti supruga vratila prezime Bebek, predala Trgovačkom sudu u Zagrebu uz zahtjev za otvorenje stečaja. U zahtjevu je navela podugačak popis vjerovnika te istaknula kako je i na stanu u  Erdödyjevoj ulici u Zagrebu, u kojem je poslovala tvrtka a koji je bio posjed njezinog pokojnog supruga postojala založno pravo u korist Dražena Trdaka iz Zagreba. Trdak je prema podacima sa Sudrega bio i direktor tvrtke Board Guardian nakon smrti Ruljančića i prije nego što je zastupnica tvrtke postala kći Željka Bebeka, Bjanka Bebek.

U zahtjevu za otvorenjem stečaja Sandra Bebek je navela kako tvrtka nema zaposlenih a da je tvrtka 90 posto imovine prodala kako bi namirila vjerovnike. Navela je i kako je prvobitni vlasnik i direktor Damir Ruljančić preminuo 6. prosinca 2019. godine. Trgovački sud u Zagrebu prebacio je taj predmet na sud u Pazinu koji je 16. rujna ove godine naložio kćeri Željka Bebeka, Bjanki Bebek da kao ovlaštena osoba predujmi sudu 1.000 kuna u Fondza namirenje troškova stečajnog postupka te dodatni predujam za namirenje troškova stečajnog postupka u iznosu od 6.000 kuna. Navedeno je i kako će u slučaju da se iznos predujma ne plati sud odrediti ovrha na novčanim sredstvima obveznika te naložiti Financijskoj agenciji provođenje ovrhe pljenidbom. Tako je pred drugom kćeri slavnog pjevača Bjankom i njezinom mamom Sandrom zasigurno teško razdoblje koje moraju prebroditi.