Nedavno smo pisali kako je Jelena Veljača preko sudske oglasne ploče pozvana na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. No, tek što je njeno ime sišlo s oglasne ploče tamo je istaknuta sudska obavijest koja se odnosi na bivšeg savjetnika Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović, sada poduzetnika koji je veću pažnju javnosti pobudio ljubavnom vezom pa ženidbom za Veljaču.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja Josipa Svetina odlučivala je u prekršajnom predmetu protiv okrivljenika Vite Turšić, zbog prekršaja iz čl. 53. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predmet je došao na sud nakon obveznog prekršajnog naloga Prve postaje prometne policije PU zagrebačke od 23. listopada 2019.godine. Sutkinja Svalina 6. srpnja 2021. donijela je presudu kojom je Općinski prekršajni sud u Zagrebu proglasila mjesno nenadležnim za vođenje prekršajnog postupka protiv okrivljenika Vite Turšić. 

Po pravomoćnosti tog rješenja predmet će ustupiti Općinskom sudu u Sesvetama kao mjesno nadležnom za vođenje prekršajnog postupka. U obrazloženju piše kako je policija izdala obvezni prekršajni nalog protiv Turšića ali da je sutkinja je utvrdila da je prekršaj počinjen na području mjesne nadležnosti Općinskog suda u Sesvetama. Naime,  okrivljeni suprug Jelene Veljače vozio je brzinom veće od dopuštene u svom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka. Uz ime okrivljenika upisana je njegova bivša zagrebačka adresa na Jarunu u Ulici Eleonore Patačić gdje je Turšić živio sa bivšom suprugom i dvije kćeri.

Očito mu tamo nije uspjela dostava pismena jer Turšić sada živi s veljačom i njenom kćerkicom iz prvog braka s glumcem Draženom Čučekom u iznajmljenom luksuznom stanu u središtu Zagreb. Protiv tog sudskog rješenja dopuštena je žalba u roku od tri dana koja se podnosi Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, a o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske. Inače, Veljača i Turšić kao par pobuđuju golemi interes medija i javnosti. Glad javnosti za njihovom privatnošću raspiruje i sama glumica, kolumnistica i aktivistica koja na svom Instagram profilu rado objavljuje slike na kojima par izmjenjuje nježnosti ili sudjeluje u nekim trenucima za pamćenje.

Golem interes javnosti pobudili su i Imperijalovi dosadašnji članci o tom paru, poglavito foto-priča kako je Vitu zaboljela glava od Jelene tijekom druženja u slastičarnici Magnolija dok su još bili dečko i cura. Ništa manje interesa nije probudio ni naš članak o tome kako je Veljačina tvrtka bankrotirala u veljači zbog duga od 184.362 kune i blokade dulje od 530 dana ali i priča kako je protiv Vite Turšića obustavljena ovrha. Pozornost javnosti privukla je i priča o tome kako je ime Jelene Veljače objavljeno na sudskoj ploči jer ju je policija uhvatila u vožnji kroz crveno zbog čega joj predstoji sudski proces.