Iza splitske poduzetnice koja se bavi organizacijom izleta brodom iz Splita po splitskom akvatoriju te obližnjim otocima stresni su mjeseci. Ljeto 2022. i njoj je konačno donijelo priliku za rekuperaciju - što je omiljeni termin nekadašnjeg 'trenera svih trenera' Miroslava Ćire Blaževića. Svjesna svoje besprijekorne figure na kojoj bi joj pozavidjele i znatno mlađe influencerice ili manekenke koje profesionalno žive od svoga izgleda i tijela, Sopta se snimila u maniri neke svjetske selebritice. Pokazala je da ima stav - jer što bi bila ženska bez boce crne butelje dok  valovi nježno ljuljuškaju njenu jahtu u znamenitoj uvali Palmižana na Paklinskim otocima kod Hvara. 'Tko preživi pričat će' - ne kažu zaluda stari. No, u doba u kojem živimo nitko ne mora pričati niti progovoriti - dovoljno je samo da se snimimo i objavimo snimku na profilu na društvenoj mreži. Nije slučajno Maja izabrala Instagram za izlazak iz silencio stampa.Preko te mreže komunicirala je i s nesretno, tragično i prerano stradalim Splićaninom Matejem Perišem koji je ubrzo nakon poziva Sopti zauvijek sklopio oči.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Splitska poduzetnica s adresom u Podstrani svjetska je žena. Dokazala je to i nakon što je čitava regija saznala za njeno postojanje kroz beogradski nestanak mladog splitskog skipera i ekonomista Mateja Periša. Od kada je dala intervju beogradskom Explozivu u kojem je tumačila razloge zbog kojih se nije uspjela javiti prijatelju svoga brata Vicenca Sopte kojem je njena mama Vesna bila učiteljica i kada je nehotice objavila rutu kojom je nesretni Matej trčao prije svoje smrti na zaslonu mobitela, o čemu smo ranije pisali, razumljivo je kako su je obasjali reflektori javnog zanimanja. Vjerojatno joj je nenadana slava osobe koja je bila zadnji mobitelski kontakt Splićaninu čije je tijelo isplivalo 18. svibnja iz Dunava kod Pančevačkog mosta činila golem pritisak pa se zato povukla iz javnosti. No, ipak nije mogla izbjeći da snimka njenog provoda na Maldivima na koje je otputovala kako bi si dušu olakšala nakon te delikatne situacije u kojoj se našla igrom sudbine, ne postane javna stvar.

Tijekom mjeseci u kojima se tragalo za nestalim Splićaninom Matejem Perišem postojao je neviđeni interes i za Majom Soptom pa je tako taj video s Maldiva na kojem Maja zanosna pleše, o kojem smo prethodno pisali, postao viralni hit. Potom je Maja Sopta zatvorila svoje račune na društvenim mrežama a kada je objavljeno kako je isplivalo tijelo kod Ade Huje, za koje će se obdukcijom utvrditi da se radi o Mateju Perišu, Maja je prigodno zatamnila svoje profile na društvenim mrežama poručivši svima kako je u koroti. Ipak, na Instagramu je sada njena znana profilna slika na kojoj se vidi kako sjedi u ružičastoj pripijenoj večernjoj haljini. Majin IG profil je privatni no na njemu je istaknula link na svoj poslovni profil splitboats. Kada kliknete na isti vidjet ćete kako splitska poduzetnica radi punom parom diljem splitskog akvatorija. Tako je plasirala i nekoliko video uradaka. Na kratkom videu je njena snimka iz Bola na Braču kojeg je na engleskom označila simbolom Adriatika.

 Na snimci Maja doručkuje kroasane i pije sok od cijeđenih naranči na otmjenoj bolskoj terasi na plaži a na stolu je osim jela i pića njena markirana crvena torbica. Na snimci je Maja skockana od glave do pete, uređena je s puno nakita uključujući duge ogrlice od perli, prste je ukrasila prstenjem, čak i palac. Ima platnene espadrile s velikim logom, bijele hlače a na glavi, zanimljivo, crvenu šiltericu s NY logom kakvu je svojedobno imala osoba koja trči na snimkama u noći Matejevog nestanka kraj Gotika. O tome smo prethodno pisali i sve ilustrirali slikama pa je moguća usporedba. Maja Sopta je Instagram objavu sa svojom snimkom s jahte popratila objavom na engleskom. U prijevodu bi to bilo ovo: 'Pogotovo nakon par #kišnih #dana Da, #i kod nas ponekad pada #kiša Računa se i kada su #samo #oblaci pa nemojte misliti da će vam #odmor biti upropašten. Klima je #sredozemna, ali često pada kiša 15 minuta kao #tropskavibes U #Splitu 58 kišnih dana i u #hvaru 48 kišnih dana #ukupno #godina #još ljeto #ljeto #otoci #more #nebo #winetasting #yachtlife #croatiafulloflife #beautifulpeople #beautifuldestinations #topdestinations #newyork #yankees #hat #houseoftheraisingsun'. 

Nije morala dugo čekati na poruke oduševljenja. No, bilo je i ovakvih: ' am090716Dobar ti taj kačket, nešto mi poznat Darko Čaleta joj je napisao 'SAVRŠENO'. Maja Sopta mu je preko profila splitboats odgovorila Hvala.  ivabeer1901 je napisala Legendooooo  a Maja joj je odgovorila s emotikonom 3 plava srca.  Sa svog privatnog Instagram profila majasopta je na svoj poslovni Instagram profil splitboats poslala četiri plava srca a onda je, bit će sama sebi, s poslovnog profila splitboats poslala na profil majasopta 3 plava srčeka. Inače, snimka Maje Sopte na jahti u crnom Chanel bikiniju, s buteljiranom crnom bocom skupog vina snimljena je u ACI Marina Palmižani prije nekoliko tjedana. Snimke Maje Sopte s Palmižane ilustrativan su uvid u svijet koji nas okružuje i vrijednosti koje su u njemu dominantne. Barem onima kojima je najvažnije što se događa i objavljuje na društvenim mrežama te tko je na jahtama ovog sparnog ljeta bilo da plovi za druge ili za vlastiti groš.