U Hrvatskoj jedino ne postoje nedodirljivi kada su posrijedi ovrhe ili osobni bankroti. Praksa pokazuje da se imena slavnih, bogatih i moćnih u pravilu često nalaze na dužničkim listama pa samim tim i na meti njihovih vjerovnika koji ovršnim ili drugim pravnim radnjama nastoje ishoditi naplatu svojih potraživanja. Sada je za prijedlogom osobnog bankrota posegnula Financijska agencija RH. Naime, Dževad Alihodžić nije plaćao račune Importanne Galleriji, tvrtci koja upravlja luksuznim stambeno- poslovnim kompleksom u središtu Zagreba. Dug je postao ovršni ali unatoč tomu nije podmiren. Prijedlog stečaja očito će primorati Alihodžića koji radi kao trener u Dubaiju da riješi financijske repove koje je ostavio u Zagrebu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ime nekadašnjeg košarkaša Cibone i Zagreba koji je karijeru započeo u zeničkom Čeliku, nastavio u hrvatskim te inozemnim klubovima dobro je znano i u našoj zemlji u susjednoj BiH. Alihodžić je nekad bio legendarni centar košarkaške reprezentacije BiH, potom je bio asistent Damiru Mulaomeroviću kada je on bio izbornik košarkaške reprezentacije BiH. Zadnjih godina Alihodžić živi i radi u Dubaiju, gdje trenira dječake koji pohađaju košarkašku akademiju “Basicball”. Radi se o košarkaškoj akademiji, u sklopu koje djeluju i škole košarkaške, u kojima su angažirani vrhunski treneri, bivši i sadašnji igrači, velike NBA zvijezde, a sve u cilju promocije sporta i edukacije djece svih uzrasta. Mediji su objavili kako su tu akademiju pokrenuli Sarajlija Dejan Kamenjašević, košarkaški trener na privremenom radu u Dubaiju, i Zeničanin Zoran Savić, nekadašnji as splitske Jugoplastike, Barcelone i reprezentacije Jugoslavije.

U Zagrebu je Alihodžić s obitelji živio u luksuznoj Importanne Galleriji. No, iza njega su ostali dugovi koji su mu sada stigli na naplatu i prijete mu u formi osobnog bankrota. Zbog toga je Alihodžićevo ime netom oglašeno na sudskoj oglasnoj ploči. Preko sudske ploče poslan mu je poziv da se očituje o provedbi jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom. 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 10.000 kn' - piše u dokumentu. Istaknuto je kako Alihodžić ima dugove u iznosu manjem od 20 tisuća kuna koje nije podmirio dulje od tri godine.

Preko sudske oglasne ploče pozvan je da se očituje o prijedlogu osobnog bankrota u roku od 15 dana od dana dostave poziva. Ukoliko se ne očituje, za sud je to dokaz kako je suglasan s provedbom osobnog bankrota te će Financijska agencija RH poslati zagrebačkom Općinskom građanskom sudu prijedlog za provedbu osobnog bankrota. Iz dokumenta je vidljivo kako Alihodžić duguje 1097 dana iznos od 8.457,12 kuna. Vidljivo je i kako se radi o ovrsi javne bilježnice Lucije Popov koja je provedena za račun Importanne Gallerije. Inače, radi se o luksuznom stambeno poslovnom kompleksu u samom srcu Zagreba u Vlaškoj ulici. Očito je Alihodžić nakon selidbe u Dubai zaboravio plaćati režije koje se obvezni plaćati svi stanovnici na toj luksuznoj ZG adresi.