Jedna od najbližih suradnica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i osoba koja je postala zaštitno lice platforme Možemo skoro preko noći postala je politička zvijezda u Hrvatskoj. U zemlji koju su prethodne generacije političara destruirale i srozale kriterije ne čudi da javnost traži slamku spasa pa iluzionistički zanos delegiraju na nova lica u uvjerenju kako kod njih neće biti totalnog nesklada između proklamiranog i svarnog stanja.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Članak o tome kako se jedna od liderica Možemo Sandra Benčić našla na meti ovrhe HEP Tolpinarstva pobudio je veliku pozornost naših čitatelja. Jednako kao i priča kako je 6 puta izgubila osobne dokumente u pet godina. Interes za te priče svjedoči kako je javnost neinformirana o novim licima na političkoj sceni poglavito jer se o njima govori kao o političkoj skupini koja će nakon osvajanja Zagreba krenuti na osvajanje vlasti na nacionalnoj razini. Samim tim logično je i razumljivo da javnost želi odznati što više nepoznatih detalja iz života pojedinaca koji sugeriraju kako su kvalificirani i predisponirani za skoro odlučivanje o sudbinama građana Hrvatske. Zato pođimo redom. 

Saborska zastupnica Možemo prije 11 godina u sudskom registru preselila se iz obiteljske kuće iz Ulice Alojzija Člekovića u Poznanovcu na zagrebačku adresu. U to je vrijeme bila direktorica tvrtke Razbor čije je sjedište bilo na Iblerovom trgu 9, dakle na isto adresi gdje je sjedište i SDP-a. Provjerili smo je li Sandra Benčić upisana u vlasničkom listu u Poznanovcu. Otkrili smo kako se radi o obiteljskoj katnici s okućnicom koja je upisana na ime Branka Benčića. On je vlasnik 5/6 udjela a jednu šestinu ima Zvonimir Mrkoci. No u vlasničkom listu na udio koji glasi na Branka Benčića u teretovnici je upisan dug od 112.657,57 kn.

Zabilježba je stavljena 26. ožujka 2019. godine. Radi se o upisu založnog prava i to rješenjem Općinskog suda u Zlataru. Zalog je upisan zbog dugovanja Ministarstvu financija - Poreznoj upravi Područnog ureda Krapina od 7. ožujka 2019. Iz teretovnice se vidi kako dug teče do 31. srpnja 2015. Upisana je i ovršivost tražbine. S obzirom na podatak s početka ovog teksta kako je i Sandru Benčić sustigla ovrha zbog neplaćenih računa za stan i Aveniji Vukovar u Zagrebu, na kojem je registrirala svoj obrt EU savjetovanje, možemo reći kako zastupnici Benčić i njezinoj užoj obitelji predstoji proces plaćanja starih dugova.