Biste li toj osobi povjerili da vam išta pričuva - teško - ali u zemlji Hrvatskoj rastrešenost na osobnoj razini očito nije zapreka da glasači nekome povjere zastupničko mjesto u Saboru ili da ju vide kao Plenkovićevu nasljednicu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Saborska zastupnica Možemo spominjala se u proteklo vrijeme kao izgledna premijerka ukoliko platforma Možemo na idućim izborima osvoji većinu mandata kao što im je to pošlo za rukom u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Benčić je preko noći postala politička zvijezda u Hrvatskoj. O njezinom životu prije ulaska u Sabor malo se znalo pa smo neke nepoznate detalje rasvijetlili u članku u kojem smo opisali kako je suočena s ovrhom HEP-toplinarstva. Iako se činilo da je Sandra Benčić uskrsnula preko noći naš drugi članak je rasvijetlio kako je imala članstvo u Savjetu Vlade RH kojeg je imenovao bivši HDZ-ov premijer Ivo Sanader 2007. godine.

No, novi podatak koji smo otkrili u službenom glasilu RH Narodnim novinama baca novo svjetlo na lik i djelo saborske zastupnice Možemo. Naime, u rubrici poništenih osobnih dokumenata otkrili smo čak 6 objava na ime Sandre Benčić. Uz njezino ime upisana je PU krapinsko-zagorska u 5 slučajeva te u slučaju zdravstvene ured HZZO- a Zabok tako da je izgledno kako se radi upravo o zastupnici Možemo. Naime, ona je sve do selidbe u Zagreb živjela u Poznanovcu koji se nalazi u u Općini Bedekovčina u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Narodnim novinama objavljuju se poništenje svih izgubljenih dokumenata a njih je čak 6 oglasila Sandra Benčić i to u roku od samo 5 godina.

Tako je 29. kolovoza 2001. proglašeno poništenje osobne iskaznice br. 10331153/93 na ime Sandra BenčićNarodne novine iz rujna 2001. svjedoče kako je Sandra Benčić 22. kolovoza te godine poništila putovnica br. 06029395. Zdravstvenu iskaznicu izdanu od HZZO-a Zabok poništila je 2. kolovoza 2006. godine. Isti dan poništila je i vozačku dozvolu br. 07465250 izdana 22. ožujka 1999. od PU krapinsko-zagorske. Taj isti dan poništila je i osobnu koja joj je izdana  25. srpnja 2006. godine. No, da situacija bude kompliciranija tada izdanu osobnu Benčić je očito izgubila vrlo brzo pa je 4. listopada 2006. poništila osobnu iskaznicu koja joj je izdana 24. kolovoza 2006.

Opisani gubitak osobnih dokumenata čini Sandru Benčić sličnom lideru Možemo i saborskom zastupniku te platforme Tomislavu Tomaševiću sudeći po članku koji smo prethodno objavili na istu temu. Tomašević je izgubio osobnu, vozačku i zdravstvenu iskaznicu a u tom članku smo komparirali negovu situaciju s onom pokojnog zagrebačkog gradonačelnika koji je s izgubljenim i poništenim osobnim iskaznicama, sudeći po javnobilježničkim ovjerama pojedinih ugovora, čak i identificiran u njihovim uredima nakon što su iste poništene objavama u službenom glasili RH Narodnim novinama. U zemlji poput Hrvatske svašta je moguće pa ne čudi i da upravo rastresenost Sandre Benčić i nepažnja prema osobnim dokumentima i nju kvalificira na najviše dužnosti u državi.