Jedna od najatraktivnijih hrvatskih ministrica svih vremena zasigurno je Karlovčanka sa zagrebačkom adresom Nikolina Brnjac. Doktorirala je na Prometnom fakultetu u Zagrebu a od 2017. bila je državna tajnica, najprije od 2017.- 2019. u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a potom državna tajnica za suradnju s Europskim parlamentom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Od kada je državna dužnosnica uz njeno ime vezivana je afera s neprijavljenim gliserom njenog supruga zbog čega je kažnjena pa je dopunila imovinsku karticu. No, sve dosad nije bilo poznato kako je njen suprug direktor u privatnoj tvrtci svojih roditelja osnovanoj 1990. te da je prema podacima sa Trgovačkog suda u Zagrebu on prijavljen u središtu Zagreba u Bauerovoj, stanu svoje mame Gordane, a ne u Vukovarskoj, na adresi koju ministrica već godinama prijavljuje na izborima. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Trgovački sud u Zagrebu otkriva nam zanimljiv podatak - informaciju da je Goran Brnjac direktor u tvrtci Falco koja ima sjedište u Vukovarskoj 228A. Taj podatak ne bi bio posebno zanimljiv hrvatskoj javnosti da Goran Brnjac nije suprug hrvatske ministrice turizma. Prema službenoj biografiji on je 2016. postao direktor Combisa, tvrtke u sastavu Hrvatskog telekoma. Taj je podatak dostupan i na stranicama sukobinteresa.hr jer je Nikolina Brnjac, u vrijeme dok je bila državna tajnica, kao dužnosnica imala obvezu prijave imovinske kartice. Tako je u prvoj predanoj imovinskoj kartici navela kako je njen suprug zaposlen u Combisu. Kada se u svibnju 2017. kandidirala na listi HDZ-a za Zagrebačku gradsku skupštinu Nikolina Brnjac navela je adresu u Ulici Grada Vukovara. Istu adresu navela je i kada se 2019. kandidirala za EU parlament ali i kada se u kolovozu 2020. godine kandidirala na listi HDZ-a u Sabor RH.

No, ako pogledamo na Sudregu podatke za tvrtku Falco vidjet ćemo kako je Goran Brnjac prijavljen u središtu Zagreba u Ulici Antuna Bauera. Na toj adresi njegova mama Gordana posjeduje dva stana. U vlasničkom listu upisana je kao vlasnica jednosobnog stana u podrumu koji se sastoji od ulaznog prostora, WC-a, kupaonice, dnevnog boravka s kuhinjskom nišom i trosobnog stana u prizemlju koji se sastoji od ulaznog prostora, hodnika, dvije kupaonice s WC-om, dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom i dvije sobe ukupne površine 87,04 m2, te sporednih dijelova spremišta oznake 1 u podrumu površine 7,83 m2 i spremišta oznake 5 na tavanu površine 24,70 m2,  te blagovaonicom ukupne površine 20,20 m2. Sudski registar nam otkriva još nekoliko zanimljivih podataka. primjerice, da je svekar aktualne ministrice turizma preselio sa zagrebačke adrese u Vukovarskoj na crikveničku adresu.

Tako je prijavljen u Ulici Ivana Pahlića. Provjerili smo u vlasničkom listu podatke i za tu nekretninu pa smo tako otkrili kako se radi o apartmanskoj zgradi s više suvlasnika. No, najviše etaža glasi upravo na ministričinog svekra. Na njega je uknjižena garaža u suterenu, ulazni prostor na I katu , stan na I katu, koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, dvije sobe, kupaonice, vanjskih stepenica, balkona i terase u prizemlju, korisne površine 80,79 m2, stan u suterenu je bio njegov ali ga je prodao. Na Ivana Brnjca glasi i stan u potkrovlju koji se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka, kupaonice, zahoda, dvije sobe i terase, korisne površine 64,45 m2. Stan u suterenu koji se sastoji od hodnika, kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe i kupaonice, korisne površine 49,80 m2 te spremišta je prodao. No, na njega i dalje glasi drugi stan u suterenu koji se sastoji od sobe s kuhinjskom nišom i kupaonice, korisne površine 16,25 m2 te i drugi stan u suterenu koji se sastoji od sobe s kuhinjskom nišom i kupaonice, korisne površine 19,40 m2.

S obzirom na posjed brojnih apartmana u Crikvenici njenog svekra ne čudi da tamo i ljetuje ministrica turizma Nikolina Brnjac. Ministričina svekrva Gordana suvlasnica je pašnjaka u Kuku kraj Crikvenice. U imovinskoj kartici ministrica je navela kako ona posjeduje stan na zagrebačkom Trnju. Stan je površine 81,35 m2. Tržišno ga je procijenila na  1.200.000 kuna. Pod način stjecanja napisala je kredit. Njen suprug posjeduje stan na trnju površine 51,98 m2 stečen darovnim ugovorom. Taj stan je tržišno procijenila na 600.000, kuna. Tu se očito radi o stanu u višekatnici u Ulici Grada Vukovara na kojem je prijavljena i tvrtka Falco. Radi se o susjednom ulazu od onog koji je na izborima prijavljivala ministrica kao svoju adresu. Prijavila je i brod marke Leader 805 svoga supruga zbog čijeg je neprijavljivanja kažnjena s 2.000 kuna od strane Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Znakovito je kako ni ona ni suprug ne posjeduju automobil, odnosno pokretninu vrijedniju od 30.000 kn.

Njen suprug posjeduje i 203 dionice svoga poslodavca - Hrvatskog telekoma. Istaknula je kako je njen muž dobio 'Bonus za ostvareni učinak isplaćen tijekom 2021. godine u iznosu tržišne vrijednosti ukupnog paketa 38.976,00 HRK, prema obavijesti središnjeg klirinškog depozitnog društva za travanj 2021. godine'. Na kraju spomenimo kako je ministrica navela da joj suprug radi za Hrvatski Telekom za bruto plaću od 31000 kuna. Od nje je uspio uštedjeti 27.000 eura koje su prijavljene u njenoj imovinskoj kartici. Na kraju ostaje pitanje živi li ministrica u Vukovarskoj na adresi koju prijavljuje na izborima ili u Bauerovoj, u neposrednoj blizini bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, odnosno u stanu gdje je prijavljen njen muž Goran Brnjac? Inače, bračni par ima i dvoje djece. O atraktivnoj ministrici već smo i ranije pisali prošle godine u članku pod naslovom: 'VIBRA IZ BANSKIH DVORA Ministrica Nikolina Brnjac tijesno pripijena uz premijera Andreja Plenkovića - Na proslavi Europskog tjedna mobilnosti 2021. bili su i potpredsjednik Vlade te ministri Ćorić i Aladrović ali zvijezda je bila ministrica turizma i sporta'.