Novoizabrani glavni državni odvjetnik ukazao se odmah nakon što je izglasan u Saboru od HDZ-ove većine i izrazio manju ogorčenost činjenicom da su u javnost iscurile poruke između njega i bivše državne tajnice Josipe Rimac a što je već dospjelo u sferu vica u kojoj su glavni junaci Lipa i Radosti. Ivan Turudić je gostujući u glavnoj informativnoj emisiji RTL-a rekao kako ga je ogorčilo da su etablirani mediji krenuli u napad na njega objavama priča o njegovoj kćeri i sinu te apostrofirao kako je objavljeno da mu je sin bio u vezi s kćerkom ratnog zločinca. U demokratskom svijetu mediji imaju pravo objaviti činjenice o sudionicima javnog života, dužnosnicima, sucima, državnim odvjetnicima, kandidatima za izbore, osobama koje same istupaju u javnosti, kreiraju javno mnijenje, poglavito ako je nešto u njihovom životu drugačije od onoga kako se sami deklariraju ili odstupa od njihovih promotivnih prikaza samih sebe. Ako Ivan Turudić želi biti autentičan i držati se proklamacija o tome kakav će biti kao glavni državni odvjetnik, a navodi kako će biti profesionalac, onda ne bi smio zaboraviti kako živimo u demokratskom društvu i da ne bi trebao režati ako netko objavi neki istinit podatak o članu njegove obitelji. Naravno, sin suca Ivana Turudića nije dužnosnik ali je privatni poduzetnik i javnost ima pravo znati čime se bavi, barem sve dok netko ne proglasi da smo uveli sjevernokorejski režim. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

 Također, zašto bi bilo sporno objaviti s kim je bio u vezi, odnosno živio zajedno, ako je taj podatak istinit i uostalom dostupan iz službenih sudskih registara. Naime, mi smo podatak kako je Ivan Turudić mlađi, sin novoizabranog odvjetnika Ivana Turudića, bio u vezi s Adrianom Prlić pronašli na internetu a potom smo potvrdu tog podatka dobili i u registru Trgovačkog suda u Zagrebu  nakon što je živio u roditeljskom stanu na Črnomercu, u koji je btw. novoizabrani glavni državni odvjetnik pozivao Josipu Rimac 'jer je sam' te prije neg što se preselio u stan na Črnomercu koji je u vlansištvu njegove mame a koji je upisan u imovinskoj kartici suca Ivana Turudića, živio upravo u stanu koji vlasnički glasi na Adrianu Prlić, kći u Haagu za ratni zločin osuđenog Jadranka Prlića. Ako je Ivan Turudić legalist onda bi on trebao poštovati odluku Međunarodnog suda u Haagu i znati da je Jadranko Prlić osuđen za ratne zločine. U svom napadu u intervjuu u RTL Danas Turudić je ciljao na Story kad je rekao da je etablirani mediji objavio kako mu je sin bio u vezi s kćeri ratnog zločinca. Činjenica je da je Story preuzeo članak iz  Imperijala i naveo link na Imperijalov članak.

Uvjereni smo kako pripadamo generaciji novinara koja nema razloga strepiti i da netko može poništiti destignute demokratske standarde i da novinari ne moraju strepiti ako objave činjenice o osobama o kojima pištu. Možda Ivan Turudić još nije svjetan da je on novi glavni državni odvjetnik i da ne bi smio svoj nastupni intervju u toj ulozi koristiti kao emanaciju nezadovoljstva jer je neki medij, ili više njih, pisalo o njegovoj obitelji, supruzi, sinu ili kćeri. Naime, Turudić je spomenuo i da se napadaju njegova djeca, kćer i sin. Nije bilo napada na njegovu djecu, već su samo objavljene činjenice. Da je podatak o tome da mu je sin živio s kćeri Jadranka Prlića bio poznat Ivanu Turudiću vidljivo je iz presude koja je objavljena na monitor.hr. Naime, Turudiću se sudilo da je dao nevjerodostojne podatke o počinitelju prometnog prekršaja. Naime, Turudić je policiji dostavio podatak kako su automobilom kojim je počinjen prekršaj upravljali on, njegova supruga, sin, punac. Uz ime sina naveo je adresu - Ulicu Tituša Brezovačkog u Zagrebu, a to je upravo adresa stana čija je vlasnica Adriana Prlić, kći  Jadranka Prlića. Vjerujemo kako će Ivan Turudić ubuduće uskladiti svoje javne istupe s demokratskim standardima i da neće stvarat atmosferu straha i prijetnje novinarima zato što objavljuju činjenice. U prilog održanja dostignutih demokratskih i profesionalnih standarda objavljujemo na činjenicama utemeljen članak o kćeri Ivana Turudića s namjerom da shvati kako objava članka nije nikakav napad već naprosto informiranje javnosti o činjenicama. 

 

Krajem siječnja ove godine Telegram je objavio članak pod naslovom: 'Novi brend Skincare s potpisom bivše tenisačice. Predstavljena su prva dva proizvoda hrvatskog brenda Pomalo'. U članku je istaknuto kako su zasad u ponudi dvije kreme za različite tipove kože. Autorica članka uvodno je istaknula: 'Ninin put bio je poprilično šarolik. Igrala je tenis od malih nogu, a u jednom je trenu igrala i za hrvatsku reprezentaciju. Uz pomoć sporta dospjela je na Cornell University u SAD-u koji joj je otvorio puno vrata. Tamo je studirala politiku i povijest umjetnosti, a po završetku je počela graditi karijeru u galeriji suvremene umjetnosti, prvo u New Yorku pa u Mexico Cityju. Kada je došla u Hrvatsku nije imala puno prilika za rad u umjetnosti pa je tada odlučila napokon realizirati svoju dugogodišnju želju i pokrenuti skincare brend. Dobila je poticaje za samozapošljavanje i po prvi puta opremila svoj proizvodni prostor.... Iako je otvorila tvrtku krajem 2020. godine, službeno su na tržištu tek mjesec dana. Ipak, proizvode formulira već duže vrijeme, još od fakulteta, tako da je kroz godine stvorila svoje recepte i izvježbala se u samoj proizvodnji. Proizvodi brenda Pomalo mogu se kupiti na njihovom službenom webshopu. Obje zasad dostupne kreme imaju cijenu od 48 eura uz napomenu da je dostava besplatna unutar Hrvatske'.

Isti dan, 26. siječnja 2024. i ženski časopis Glorija objavio je članak pod naslovom: 'PROMO NJEGA KOŽE Pomalo: Domaći skincare brend oduševio nas je idejom i jednostavnošću'. U afirmativnom članku istaknuto je odmah na početku: 'Zbog zasićenosti tržišta kozmetičkim proizvodima, pravo je osvježenje susresti se s domaćim vizionarima koji se odupiru principu hiperprodukcije i naglašavaju kvalitetu prije svega. Među njima se našla 30-godišnja Nina Turudić, koju je potraga za mirom u ovom užurbanom svijetu dovela do ideje da pokrene svoj skincare brend.' Ideja koja stoji iza brenda naznačena je i u samom njegovom imenu, radi se o poruci da je u redu usporiti, odmoriti se i posvetiti na trenutak sebi. Inspiraciju je Nina pronašla u vlastitim životnim iskustvima - putovanjima i preokretima u karijeri koji su utjecali na njezin današnji pristup životu. Veliki dio života bavila se tenisom koji joj je omogućio da putuje svijetom, a kada je došlo vrijeme za odabir fakulteta, zaputila se u SAD. Na sveučilištu Cornell u New Yorku diplomirala je politiku i povijest umjetnosti, nakon čega je započela karijeru kao art direktorica u galeriji u Mexico Cityju. S vremenom se zaljubila u jogu i postala instruktorica, a osjećaj mira koji je pronašla kroz taj oblik vježbe i opuštanja inspirirao ju je da pokrene skincare brend. "Zbog pandemije koronavirusa vratila sam se u Hrvatsku, mislila sam da će to biti privremeno, ali kako se stanje odužilo, na kraju sam ostala. Nakon što sam se vratila, počela sam tražiti posao. Nisam mogla nastaviti raditi u galeriji jer je i u Hrvatskoj sve bilo zatvoreno. Tada mi je prijateljica rekla za samozapošljavanje pa sam odlučila napokon pokrenuti skincare brend. To je projekt o kojem sam dugo sanjala, ali ga u SAD-u jednostavno nisam imala priliku ostvariti", rekla je Nina o počecima brenda.

I na nekim drugim portalima dostupni su promo članci o brendu Pomalo Nine Turudić. No, iz jednog smo saznali kako je ove godine postala i mama, što znači da je novi glavni državni odvjetnik postao djed. Tako na salud.hr o Nini Turudić piše: 'Svoju karijeru počinje graditi u jednoj uglednoj galeriji gdje je radila kao art direktorica iduće tri godine. Zbog potrebe za više mirnoće i fokusa otkrila je jogu te se toliko zaljubila u nju da je postala i instruktorica. Kasnije se ispostavilo da ju je upravo joga i osjećaj koji je pronašla u njoj vodio prilikom razvoja filozofije branda. Mirnoću koju je pronašla u jogi htjela je prenijeti svima. Ove godine dogodila joj se još jedna velika životna promjena – postala je prvi put mama. To iskustvo ju je promijenilo i donijelo uzemljenje i jasnije posložene prioritete'. Na istom portalu opisan je i dotadašnji život Nine Turudić: 'Malo sam se zasitila života u New Yorku gdje je život jako stresan. Koliko je prepun prilika i zanimljivosti, toliko je i jako kaotičan za život. Udomila sam i psa i sve zajedno je utjecalo na to da se želim preseliti. Mexico mi se činio puno opuštenijim i tamo sam nakon preseljenja provela još dvije godine.'

Inače, te dvije kreme koje je Turudićeva kćer zasad lansirala na tržište objedinjuju očito njenu strast prema holističkoj i prirodnoj kozmetici. Nina Turudić prodaje ih zasad samo preko web shopa Pomalo i to po cijeni od 48 eura. Navedeni su kontaktni podaci za tvrtku Feral Self Care d.o.o. Iako na web stranici shopa Pomalo nije navedena Virovitica već samo poštanski broj 33.000 taj je podatak dostupan na stranicama Trgovačkog suda u Bjelovaru. Tako je vidljivo da je Nikolina Marija Turudić vlasnica i direktorica Feral Self Care d.o.o. koju je osnovala u rujnu 2020. godine. Osim te tvrtke Turudićeva kći suvlasnica je i tvrtke Desol dva iz Virovitice zajedno sa svojim bratom Ivanom Turudićem te Tomislavom Denićem. Ta se tvrtka bavi solarnim panelima kao što smo naveli u prethodnom članku u kojem smo pisali o sinu Ivana Turudića. Inače, sjedište tvrtke preko koje Nikolina Marija Turudić ili Nina Turudić, kako se u javnosti predstavlja, je u Virovitici u kući čiji je vlasnik njen djed Nikola Pavelić.

Naime, novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić je u dugogodišnjem braku s ginekologinjom Tatjanom Pavelić - Turudić  s kojom je i dobio sina i kćer. Ne bismo mogli pouzdano znati da je Nikola Pavelić iz Virovitice punac aktualnog suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića da nije na monitor.hr - link objavljena presuda Općinskog suda u Virovitici iz koje je vidljivo kako je suđeno Ivanu Turudiću za prometni prekršaj ali i da je dostavio nevjerodostojne podatke o vozaču vozila u trenutku počinjenja prekršaja.  Inače Turudić je sudu dostavio podatak da su istim vozilom osim njega upravljali Tatjana Pavelić Turudić  (supruga),  Ivan Turudić (sin) te Nikola Pavelić rođ. 1939. (nedvojbeno punac). Uz Pavelićevo ime navedena je adresa na kojoj je sjedište tvrtke koja na tržište stavlja kozmetički brend Pomalo. Inače, iz te je presude vidljivo kako je tada sam Ivan Turudić kao adresu sina Ivana, rođenog 1991. naveo njegovu tadašnju adresu - Ulicu Tituša Brezovačkog na Gornjem Gradu u Zagrebu a što je u naravi stan koji glasi na Adrianu Prlić, kći Jadranka Prlića, u Haagu osuđenog ratnog zločinca.

O tome smo pisali u ranijem članku o kćeri Jadranka Prlića koja je živjela sa sinom Ivana Turudića u gornjogradskom stanu a prije udaje za bogatog Rusa, vlasnika dvorca u Hrvatskoj, članka koji je prenesen na story.hr. Samim tim ostaje dilema zašto je u intervju koji je dao u središnjoj informativnoj emisiji, odmah nakon što je u Saboru potvrđen za glavnog državnog odvjetnika, Ivan Turudić bjesnio na medije koji su objavili da je njegov sin u vezi s kćeri ratnog zločinca i to nazvao napadom na njega preko obitelji kada je taj podatak istinit i utemeljen na činjenicama. Jao si ga svima nama ako novi glavni državni odvjetnik ospori medijima pravo da javno iznose činjenice ili ako se profilira kao osoba koja pokuša zaustaviti objavu činjenica o osobama o kojima javnost ima pravo znati puno više nego o običnim ljudima. No, Ivan Turudić ima šansu biti profesionalni državni odvjetnik kao što najavljuje i nemati u fokusu medije već poslove zbog kojih je dobio povjerenje da vodi DORH.