Kada je bivša saborska zastupnica Vesna Škulić preko Facebooka podijelila objavu pod naslovom: 'Molim vas dijelite da ne bi još netko nastradao!' mnogi su bili duboko potreseni patnjama koje je prošla zbog Irene Dubnice. Objava je glasila: 'Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu. Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica. Prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala mi maramom usta i odvukla me na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja. Zatvorila je mog psa u kupaonu da mi ni on ne može pomoći, a mene je vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na tv-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru. Policija , hitna pomoć i vatrogasci došli su oko pola noći. Dakle – tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati upomoć. Na svu sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja. Upozoravam sve ljude čiji se brojevi nalaze u mojim mobitelima da postoji mogućnost uznemiravanja i ja im se unaprijed ispričavam. Ona se zove Irena Dubnica, iz Beograda je, ali je određeno vrijeme živjela u Zagrebu' - objavila je Vesna Škulić. Nakon toga podignuta je optužnica na koju se Dubnica žalila. U međuvremenu asistentica iz pakla dospjela je na listu poreznih dužnika,  a i Financijska agencija dala se u potragu za njom. Očito joj nitko ne može ništa jer se naveliko plasira preko TikToka i nedostupna je HR pravosuđu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U ožujku prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'OPTUŽNICA OTKRIVA Asistentica iz pakla nije samo zlostavljala bivšu saborsku zastupnicu SDP-a Vesnu Škulić već joj je ukrala nakit, mobitele, diplomatske putovnice te ispeglala karticu'. U podnaslovu smo naveli: 'Protiv Beograđanke Irene Dubnice koju je njena žrtva, prva osoba s invaliditetom koja je ušla u Sabor, našla preko Facebooka, raspisana je i tjeralica ali se traži i suđenje u odsutnosti'. U uvodu članka naveli smo: 'Javnost je polovicom prošle godine bila zgrožena izjavama o brutalnom nasilju koje je pretrpjela bivša saborska zastupnica koja je trebala njegu jer je osoba sa 100-postotnim invaliditetom. Ta horor priča s kojom je javnost osobno upoznala žrtva, političarka Vesna Škulić (62), zacijelo bi mogla biti opomena svima koji vjeruju olako profilima na društvenim mrežama. Naime, asistentica iz pakla, za koju u optužnici piše da nema prijavljenu adresu ni u Srbiji čija je državljanka na svom Facebook profilu predstavlja se s porukom 'Ne sija jer je anđeo nego što je pobijedila pakao'.

Iako je za njom na snazi tjeralica i nedostupna je i Srbiji i Hrvatskoj na brojnim Facebook profilima koje ima na svoje ime je objavljivala fotografije prije par mjeseci. Bivšu zastupnicu oštetila je za više od 10.000 eura, ukrala joj je mobitele, nakit, kartice, osobna dokumenta.... Dijelovi optužnice ukazuju na brutalnost Beograđanke rođene 1986. godine. 'Irena je tada nogom udarila Ups-a te ga zatvorila u kupaonicu, a nju je počela gurati zajedno s kolicima prema dnevnom boravku te joj je rekla da ju je zvala V. P. i da joj je rekla da je ona o Ireni govorila stvari koje su je povrijedile. Nakon toga je Irena nazvala V. P. te s njom kratko razgovarala. Nakon toga Irena Dubnica joj je rekla "sad ćeš vidjeti svog Boga" nakon čega je počela dozivati i vikati upomoć pa joj je zaprijetila riječima "još jednom vikni upomoć, ubit ću te". Tada je počela okretati "joystick" na kolicima te ih time okretala, ujedno je pritišćući gumbe upalila sva četiri svjetla pa joj rekla "kome daješ signale". Uplašila se jer je uvidjela da ova gubi kontrolu nad svojim ponašanjem. Ista ju je kolicima počela naginjati naprijed, natrag, nakon čega je prednjom stranom njezine glave udarila u par navrata o zid te ju čupala za kosu.

Dok ju je maltretirala i vukla kolicima lijevo - desno, odnosno u krug, bacila je njezino prijenosno računalo na pod, te sa stola uzela njezin novčanik, dva mobitela i ključeve od stana i garaže te ih odnijela u svoju sobu. Nakon toga ju je uhvatila ispod pazuha i izvadila iz kolica te izbacila na pod, a kolica je odbacila u kuhinju. Nakon toga ju je vukla kroz stan po podu do kutne garniture u boravku pa ju podigla ispod pazuha i polegla na ležaj na način da ju je ostavila na leđima, a jastuk izvukla ispod njezine glave ostavivši je na ravnom.....' No, nakon objave članka saznali smo i kako je optužnica protiv lažne njegovateljice vraćena na doradu. O tome svjedoči Rješenje Županijskog suda u Zagrebu. Vijeće sastavljeno od sudaca Željke Skomeršić kao predsjednice vijeća te Milenka Djakovića i Siniše Plešea kao članova vijeća 23. ožujka 2023. odlučivalo je u kaznenom predmetu protiv okrivljene Irene Dubnice, zbog kaznenih djela iz čl. 230. st. 2. i dr. Kaznenog zakona a povodom optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Tada su riješili 'da se vraća optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu broj KO-DO-10/2023 od 23. veljače 2023. protiv okrivljene Irene Dubnice zbog kaznenih djela iz čl. 230. st. 2. i dr. KZ jer postoje nedostaci u prethodnom postupku i potrebno je bolje razjašnjenje stvari te se određuje rok 12 (dvanaest) mjeseci za podizanje nove izmijenjene optužnice koji počinje teći od dana dostave rješenja tužitelju'. U međuvremenu je ime monstruozne Beograđanke završilo i na listi poreznih dužnika. Tamo se našla zbog duga doprinosa za obavezna osiguranja u iznosu od 3.802,80 eura. No, netom je, 19. travnja o.g. i Financijska agencija RH putem sudske ploče uputila Ireni Dubnici poziv na dostavu adrese za primanje pismena. U pozivu piše: 'Sukladno članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18, 36/22), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača Irenu Dubnicu da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova'. 

Objava tog poziva na e-oglasnoj ploči sudova trajat će 60 dana. Dubnica se može obratiti i Savjetovalištu Financijske agencije na mail ili info telefon. No, zacijelo se neće javiti niti Financijskoj agenciji niti će biti dostupna HR pravosuđu. No, asistentica iz pakla zato je vidljiva i dostupna na društvenim mrežama. Osim profila na Facebooku otvorila je i TikTok profil na kojem objavljuje brojne video uratke. TikTokove snima na najbrutalnije turbo folk uratke a u takvim pjesma spominju se stihovi poput 'nisam znala da si tolki kreten' ili 'dođi da te omađijam'..... Na kraju navedimo i zašto je vraćena na doradu optužnica protiv Dubnice. Citiramo sadržaj sudskog dokumenta iz kojeg je to vidljivo: 'Okrivljena Irena Dubnica je putem braniteljice odvjetnice Tee Ivas pravovremeno podnijela odgovor na optužnicu u kojem osporava postojanje osnovane sumnje da bi okrivljenica počinila kaznena djela kako joj je to stavljeno na teret.  Naime, kod kvalificiranog kaznenog djela razbojništva zakonski opis propisuje da se mora raditi o imovini velike vrijednosti što bi značilo da vrijednost oduzetih stvari i novca mora prelaziti iznos 60.000,00 kn / 7.963,37 eura. 

Jedini dokaz o visini imovinske koristi ili štete je ovdje isključivo iskaz oštećenice. Međutim, visina imovinske štete ili koristi mora se dokazati na konkretniji i jasniji način, a za dokazivanje takve vrijednosti nije dovoljna okvirna subjektivna procjena iz iskaza oštećenika.Tako iz iskaza žrtve proizlazi da su joj oduzeta dva mobitela ukupne vrijednosti 6.500,00 kn te prijenosno računalo marke Lenovo pa se može raditi o ukupnoj vrijednosti 10.000,00 kn. Od preostale oduzete imovine oštećenica specificira još i nakit marke Swarovski i to dva prstena i lančić, međutim oštećenica pri tom jasno ne specificira ništa od ostale imovine koja joj je oduzeta i koja bi bila vrijednosti 60.000,00 kn. Iz paušalnih navoda da se radilo o "nekoliko satova", "većoj količini novije garderobe", "većoj količini ručnika, deka, posteljine i raznog donjeg veša" ili "sedam pari cipela, desetak ženskih torbica" ne može se jasno, čak niti okvirno utvrditi o kakvoj bi se vrijednosti imovine radilo, a s obzirom na to da oštećenica nije specificirala jasne količine predmeta niti o kakvim bi se markama i vrijednostima pojedinih predmeta radilo. 

Zbog svega toga obrana smatra kako činjenični opis kaznenog djela razbojništva u dijelu koji se odnosi na pribavljanje znatne imovinske koristi ne proizlazi ranije pribavljenih dokaza. Ujedno se protivi prijedlogu za donošenje rješenja o suđenju u odsutnosti iz razloga što se okrivljenici može suditi u odsutnosti samo ako za to postoje osobito važni razlozi koji pretežu nad pravima okrivljenice na obranu i kontradiktornost postupka, a te pretpostavke u konkretnom slučaju nisu ispunjene. Slijedom svega navedenog, predlaže vijeću vratiti optužnicu državnom odvjetniku radi boljeg razjašnjenja stvari te odbiti prijedlog za suđenje u odsutnosti. Potom je na sjednici optužnog vijeća zastupnica optužbe iznijela rezultate istrage odnosno istraživanja i dokaze na kojima se zasniva optužnica i koji opravdavaju njeno podizanje te predložila vijeću potvrditi optužnicu dok je braniteljica u bitnom iznijela navode iz pisanog odgovora na optužnicu. Prilikom ispitivanja optužnice, nakon održane sjednice optužnog vijeća, vijeće je ustanovilo da postoje nedostaci u prethodnom postupku, ali da je ujedno potrebno i bolje razjašnjenje stvari.  

Iz činjeničnog opisa optužnice proizlazi da se okrivljenici stavljaju na teret kaznena djela opisana pod točkama 1.) i 2.) optužnice u vremenskom razdoblju od 14. do 15. lipnja 2022. Okrivljenica tijekom istrage nije ispitana zbog nedostupnosti i stoga je optužnicom predloženo da joj se sudi u odsutnosti. Optužba svoj prijedlog obrazlaže činjenicom da je okrivljenica nedostupna pravosudnim tijelima jer je protiv nje određen istražni zatvor te raspisana tjeralica koja do danas nije polučila rezultat pa se zaključuje da je okrivljenica u bijegu i da se krije kako bi ostala nedostupna tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske. Imajući na umu da je okrivljenica državljanka Republike Srbije i nije moguće njeno izručenje, a prema stavu optužbe inkriminirana kaznena djela počinjenja su sa znatnom upornošću uz nanošenje štete žrtvi, osobi sa utvrđenim sto postotnim invaliditetom čije je povjerenje bešćutno iskoristila, što uz vođenje interesa o pravnoj sigurnosti građana, time prema stavu optužbe postoje i osobito važni razlozi da joj se sudi u odsutnosti.

Međutim, optužba se prilikom podizanja optužnice poziva na podatke izvatka iz Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom od 15. lipnja 2022. iz kojeg proizlazi da je okrivljenica upravo toga dana u 00,35 sati prešla državnu granicu Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Bajakovo u osobnom vozilu registarskih oznaka KRJR 777 u društvu Darka Ristića državljana Republike Srbije te da je nadalje toga dana u dva navrata neovlašteno koristila bankovnu karticu oštećenice na području Republike Srbije što pak potkrjepljuju podaci prometa po bankovnom računu. U ovom je postupku protiv okrivljenice određen istražni zatvor po zakonskoj osnovi iz čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP rješenjem suca istrage broj Kir-2306/2022 od

27. prosinca 2022., s time da je nalogom Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu 05. siječnja 2023. naloženo izdavanje tjeralice. Iako optužba dakle raspolaže prikupljenim podacima da je okrivljenica državljanka Republike Srbije i da je nakon počinjenja kaznenog djela prešla državnu granicu ulazeći u Republiku Srbiju, u konkretnoj situaciji raspisuje samo nacionalnu tjeralicu koja vrijedi za područje Republike Hrvatske gdje se okrivljenica evidentno ne nalazi, a kako to potvrđuje Služba za međunarodnu policijsku suradnju Odjel Interpola u svom dopisu 09. veljače 2023. Upravo nakon primljene obavijesti državni odvjetnik upisuje završetak istrage i podiže optužnicu, prvotno kod Općinskog kaznenog suda u Zagrebu' - piše u rješenju Županijskog suda u Zagrebu od 23. ožujka 2023. godine. No, iako je hrvatsko pravosuđe nemoćno u odnosu na Irenu Dubnicu barem svi koje zanima što sada radi mogu vidjeti kako je slobodna kao ptica i ima vremena posvećivati se TikTok objavama.