Od 27. travnja prošle godine Marijana Seifert vodi se u evidenciji nestalih osoba MUP-a RH. Od tada do danas nije se skoro ništa dogodilo što bi moglo pomoći njezinim najbližima i svima koji prate ovaj slučaj da se dozna njezina sudbina. Službeno je poznato ono što je iscurilo u medije, isprva kroz šture iskaze, ponajviše članova njene obitelji, a poglavito široj javnosti poznate Maje Kovačević, njene sestre i bivše sudionice srbijanskog reality showa Zadruga. Maja je početkom kolovoza iznijela u medije neke detalje od kojih se mnogima ledila krv u žilama. Tako je Maja, u emisiji uživo, rekla kako je iz povjerljivog izvora saznala da je njena sestra ubijena i da se nalazi na stazi 9 na Sljemenu. Spomenula je čak kako su u Marijaninu otmicu i ubojstvo uključene iste osobe koje su povezane sa slučajem Mateja Periša, Splićanina koji je nestao zadnji dan 2021. u Beogradu i čije je tijelo isplivalo iz Dunava 18. svibnja 2022. godine. Maja Kovačević u medije je iznijela i optužbu kako je muž njezine sestre otvorio profil na Tinderu, internetskoj spajalici parova, i to samo nekoliko dana nakon Marijaninog nestanka na zagrebačkom Mostu mladosti u ranim jutarnjim satima. Očito su te Majine riječi utjecale na njezinog šogora Karla pa je i on odlučio prekinuti zavjet šutnje i oglasiti se u javnosti. Tako je ekskluzivno dao intervju Dnevniku Nove TV i to nakon skoro 16 mjeseci neuspjele potrage za Marijanom. Suprug Marijane Seifert, pobjednice regionalnog Big Brothera, do sada nije davao nikakve izjave za javnost osim na dan kada je nestala. Prethodno je Dnevnik Nove TV objavio i poruke koje je Marijana upućivala svojoj prijateljici a iz kojih se moglo iščitati kako je zabrinuta za svoj život. "Moram ovo učiniti zbog svojeg djeteta i zbog svih koji me znaju, prisiljen sam na ovo", poručio je Karlo Seifert novinarki Dnevnika i otkrio nam što se događalo u kobnoj noći nestanka i danima koji su joj prethodili, kakav je bio brak s Marijanom te obiteljske okolnosti. Karlo je tako iznio da je u njihovoj obitelji zbog Marijaninog nasilja, par dana prije njenog nestanka intervenirala policija. Žalio se na njezino ponašanje u braku. No, istaknuo je i kako je ona 80 posto bila sjajna ali da je onih 20 posto kada bi bila pod utjecajem alkohola imala čudovišno ponašanje. Govorio je i kako je ona bila u strahu od toga da će je novinari snimiti pa nije izlazila neko vrijeme s malim na ulicu ali i da je nosila stigmu preljubnice iz Big Brothera pa da se liječila i od depresije. Sve što je rekao ponovno je skrenulo fokus javnosti na Marijanin nestanak koji je već pomalo padao u zaborav. Jasno da je prethodno pozornost javnost na isti slučaj skrenula i Marijanina sestra Maja kada je iznijela optužbe o ubojstvu. No, sad se opet dogodio preokret u cijelom slučaju. Naime, obitelj nestale pobjednice regionalnog Big Brothera angažirala je poznatog ZG odvjetnika Milka Križanovića s jasnim ciljem. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Od trenutka kada je u ranim jutarnjim satima 27. travnja ove godine Marijana Seifert napustila neboder u lastovskoj ulici u kojem je živjela sa suprugom Karlom, njihovim sinčićem i kćeri iz prvog braka sa šibenskim pomorcem, pa sve do danas nije se javio nitko tko bi u javnosti iznio ikakav podatak da je viđena dalje od zagrebačkog Mosta mladosti. Na tom je mostu, kao što je poznato, pronađena njena torbica i mobitel, koji se,  kao što je netom rekao njen muž Karlo Seifert od tada do danas nalazi kod policije. Zanimljivo je kako je i dalje vidljiva profilna slika Marijanine djece na njenom Viber profilu. No, očito da aplikacija nema vremenski limit poput Whatsapp koji briše profilnu sliku nakon određenog broja dana neaktivnosti na računu. Tim je zanimljivije da, primjerice i nestala Marijana ali i pokojni Mislav Bago i dan danas imaju profilnu fotografiju i račun na Viberu a da je taj isti račun i profilna slika netragom nestala s računa Splićanina Mateja Periša dok se za njim još tragalo i dok se nije znalo je li živ ili mrtav.

Očito je kako u slučajevima nestalih osoba ima puno nejasnih i zamršenih detalja na koje nikad ne dobijemo odgovore. Odnosno ne dobiju se ako se nestala osoba ne pronađe živa pa se onda rasplete klupko misterija. Zacijelo je strašno svakoj obitelji koja traga za nestalom osobom. Otac nestale Marijane, Ivo Kovačević tako nije dočekao nikakvu vijest o svojoj kćeri, srce ga je izdalo pa je napustio ovaj svijet 30. prosinca prošle godine. Prije nego što je umro dao je nekoliko izjava za medije i pokušavao istragu pomjeriti s mrtve točke, kao i njezina majka i sestra Maja koja je bila u svojim pokušajima najupornija i najglasnija. To i ne čudi jer je ona medijski i najeksponiranija zbog nastupa u popularnom reality show Zadruga u Beogradu. Tužno je čitati osmrtnicu iz Slobodne Dalmacije 'Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni ja ću vas odmoriti  mt11. 28' - prve su riječi u istoj. Nadalje se vidi kako je Ivo Kovačević  (1958. - 2022. pripadnik IV. GBR-OMB) preminuo 29. prosinca 2022. nakon kratke i teške bolesti.

Posljednji ispraćaj održan je 5. siječnja 2023. godine  u 13.40 sati  u Maloj dvorani na zagrebačkom groblju Mirogoj. Za njim su u tuzi ostali supruga Gordana, kćerke s obiteljima, 2 brata i 3 sestre s obiteljima te ostala tugujuća rodbina i  prijatelji. S obzirom da je pokojnik u trenutku smrti imao tek 64 godine više je nego jasno da je sigurno i tuga za nestalom kćeri pridonijela da ode s ovog svijeta u tim godinama. Podsjetimo i kako je krajem listopada prošle godine pronađeno tijelo ženske utopljenice u Savi i tad se pokojni Ivo oglasio da će krenuti u Zagreb radi identifikacije. No, onda je objavljeno kako mu je policija javila da to nije Marijana. Podsjetimo i kako je Marijanina majka Gordana na godišnjicu nestanka njezine kćeri, 27. travnja ove godine poslala pismo policiji u kojem je izrazila nezadovoljstvo potragom za Marijanom. U medijima je krajem kolovoza objavljeno i mobilna prepiska Marijane i prijateljice ali i njene majke.

U jednoj poruci Marijanina majci piše: 'Majci Gordani je pak poslala poruku u kojoj je napisala: "Znaš da mi je rekao da njegovi imaju veze da me doživotno strpa u Vrapče. Samo se želim smijat‘ opet i bit‘ sigurna pod ovim krovom". Marijanin muž karlo u svojoj je izjavi za Dnevnik također rekao kako je supruzi prije nestanka ali i njezinim roditeljima rekao kako se želi rastati. Već smo pisali o tome kako Karlo dolazi iz ugledne zagrebačke obitelji, u članku koji je naslovljen s: 'NEPOZNATI DETALJI Svekrva nestale BB Marijane bila u NO-u Medike prije djeda jedine Milanovićeve nećake, svekar joj je ugledni ZG liječnik i profesor'. U podnaslovu smo naveli: 'Poznata zagrebačka zubarica Ljerka Seifert (HDZ) supruga je prof. prim. dr. sc. Davora Seiferta, dr. med. dent., sina legendarnog vaterpolista Mladosti i tvorca zlatne medalje, koji ima uglednu ordinaciju u srcu Zagreba'. Nedavno smo objavili i članak iz kojeg je vidljivo kako je Marijana imala i financijskih tegoba prije nestanka.

Krajem lipnja objavili smo članak pod naslovom: 'NEMA SMIRAJA Nestaloj BB Marijani prijeti ovrha na imovini u režiji agencije za naplatu dugova, terete ju za dugove nastale mjesecima nakon što joj se izgubio svaki trag'. U podnaslovu smo naveli sljedeće: 'Iako je pobjednica regionalnog Big Brothera nestala 27. travnja 2022. godine i potraga za njom je jenjala, nisu je zaboravili iz Eos Matrixa koji je terete za dugove od ožujka do studenog 2022., dakle traže novac i za 7 mjeseci u kojima se ne zna je li živa ili mrtva'. Obitelji nestalih imaju pravo poduzimati sve kako bi saznali jesu li njihovi nestali članovi obitelji živi ili mrtvi. Ako su živi, to je za sve njih potencijalno najsretnija vijest pod uvjetom da je osoba živa i da ne postoje neke delikatne okolnosti koje sprečavaju njezin normalan život. Ako je nestala osoba mrtva, obitelj želi dostojan ispraćaj posmrtnih ostatak. Obitelj nestalih u Domovinskom ratu i dalje uporno tragaju za svojim najmilijima i žele pravo da im mogu zapaliti svijeću ili odnijeti cvijeće na posljednje počivalište. To od sveg srca i duše želi i obitelj nestale Marijane Seifert. Pravo na tu informaciju ima i suprug, koji to i priželjkuje, kako je i sam rekao ali ponajviše njezina djeca, kćer osnovnoškolka i sinčić vrtićke dobi.

U želji da poduzmu nešto učinkovitije i konkretnije obitelj nestale BB Marijane angažirala je sve poznatijeg i traženijeg odvjetnika mlađe generacije u Zagrebu Milka Križanovića. Dobili smo ekskluzivno njegovo izjavu: 'Kao odvjetnik obitelji angažiran sam 28. kolovoza 2023. tako da sve prikupljene informacije od strane obitelji analiziram, neke informacije koje su već javno objavljene ali i njihov kontekst u odnosu na činjenice sa kojim raspolaže obitelj tako da u predstojećem periodu kao punomoćnik obitelji očekujem svakako svrsishodniju suradnju s policijskim istražiteljima upravo u pravcu dovršetka kriminalističke istrage koja će odgovoriti na ključna pitanja da li se radi o kaznenom djelu i bitno je da se fokus istrage usmjeri prema osobama, a ne prema samom poznatom događaju da se radi o nestaloj osobi budući u ovom trenutku kristaliziraju se i razvrstavaju stvarne informacije od dezinformacija. Potraga za nestalom osobom neće prestati a svakako sa dodatnim informacijama očekujem da se potraga intenzivira kao i kriminalistička istraga' - izjavio je odvjetnik Milko Križanović. Podsjetimo kako je i jedan splitski odvjetnik tijekom potrage za nestalim Matejem Perišem, dok se još nije znalo je li živ ili ne, izjavio kako se osoba ne može samo tek tako dematerijalizirati i da se mora nastaviti potraga dok se ne pronađe materijalni trag.

Reci što misliš!