Kada gledamo naše zvijezde i njihove profile na društvenim mrežama laički možemo steći dojam kako im sve ide kao podmazano, da su njihovi životi sljedovi sreće i uspjeha bez silaznih putanja. To na psihički labilnije može razorno djelovati jer mogu izvesti  krive zaključke kako su oni kažnjenici sudbine dok su neki drugi, slavniji, miljenici ne samo božice Fortune već i Milske Venere ali i egipatskog boga obilja Ozirisa. No, na sreću često je istina negdje između, niti je u životu sve tako zlaćano nekima a niti je tako crno ljudima mizerne sudbine. Iako nam službena statistika kaže kako svakom petom građaninu Hrvatske prijeti siromaštvo, ne bismo tako zaključili gledajući profile naših slavnih. Mnogi od njih, pa tako i najrigoroznija članica žirija Supertalenta Nove TV u javnost nikada ne odašilje poruke koje bi njezinim pratiteljima ukazala kako je i njen životi opterećen usponima i padovima. Vjerojatno Martina Tomčić Moskaljov ne želi svoje fanove opterećivati manje blistavim trenucima života. No, i ona ih ima a neki su takvi da bi ona s pravom mogla ponijeti titulu heroine turbulentnih životnih okolnosti. Naime, Martina se s blistavim osmijehom nosila sa brojnim sunovratima proteklih godina. Jednako je s osmijehom i bez da ijednu riječ kaže javno na tu temu, nosila teret osobnog bankrota svoga muža Ženje Moskaljova koji se nije uspio riješiti tereta od skoro 25 milijuna kn osobnog duga. Naime, stečajni sudac zaključio je kako nije pošten jer je prikrio nekretninu pa mu je to dalo za pravo zaključiti kako Martinin suprug može na taj način uskratiti svoje brojne vjerovnike za naplatu njihovih enormnih potraživanja. S druge strane Martina nikada javnost nije željela opterećivati delikatnom sudbinom koja je pogodila njenog svekra Milovana Moskaljova. On je naime trebao na odsluženje kazne u Remetinec. No, umjesto toga odlučio je učiniti se nedostupnim hrvatskom pravosuđu pa je utekao u Prištinu. Tamo je mirno poslovao dok je za njim bio raspisan i europski uhidbeni nalog. S obzirom da Kosovo nije dio EU nisu ga uspjeli pronaći izvršitelji zakonske sankcije pa je uspio dočekati zastaru zatvorske kazne. No, nije to jedini benefit koji je kao bjegunac pred pravosuđem ostvario Martinin svekar. Kako je bio nedostupan svih proteklih godina nitko mu nije uspio uručiti niti ovršna rješenja pa je tako i provedba ovrhe nad njegovom imovinom kao i naplata dugova bila onemogućena. Prvo ga je tražila neuspješno Republika Hrvatska kao ovrhovoditelj. No, još jedan vjerovnik Milovana Moskaljova ostao je kratkih rukava. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sutkinja Mirna Jakovac po prijedlogu sudskog savjetnika Ozrena Marinkovića donijela je rješenje u ovršnom predmetu ovrhovoditelja Hrvatske vode zastupane po odvjetnici Neli Šoić. Ovršenik, uz čije je ime upisana zagrebačka adresa iako godinama živi i radi u Prištini je Milovan Moskaljov. Sutkinja je tako 12. listopada 2023. obustavila ovrhu određenu rješenjem istog zagrebačkog suda od 4. srpnja 2016. godine. Iz obrazloženja je vidljivo kako je tada određena 'ovrha na novčanim sredstvima ovršenika radi namirenja novčane tražbine ovrhovoditelja'. Potom je Financijska agencija '11. ožujka 2021. obavijestila sud o nemogućnosti izvršenja osnove za plaćanje posl. br. Ovr-5755/2016 temeljem čl. 12. Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima '. Hrvatske vode na to se nisu očitovale.

'Odredbom članka 5. st. 3. Ovršnog zakona ("Narodne novine" broj: 112/12, 25/13, 93/14, 55/16; u daljem tekstu: OZ-a) određeno je da ako se pravomoćno rješenje o ovrsi određenim sredstvom ili na određenom predmetu ne može provesti, ovrhovoditelj može radi namirenja iste tražbine predložiti novo sredstvo ili predmet ovrhe. U tom slučaju sud će donijeti novo rješenje o ovrsi i nastaviti ovrhu na temelju toga rješenja. Ovrha određena prijašnjim rješenjem o ovrsi obustavit će se ako ovrhovoditelj povuče ovršni prijedlog u povodu kojega je ona određena ili ako za to budu ispunjeni drugi zakonom predviđeni razlozi. Stavkom 4. istog članka određeno je da ako ovrhovoditelj u roku od dva mjeseca od obavijesti suda o nemogućnosti provedbe ovrhe ne podnese prijedlog iz st. 3. istog članka, ovrha će se obustaviti. Obzirom da je Financijska agencija dana 11. ožujka 2021. obavijestila sud o nemogućnosti izvršenja osnove za plaćanje temeljem čl.12. ZPONS-a, a ovrhovoditelj nije predložio novo sredstvo ili predmet ovrhe, sud je utvrdio da je ovrha u ovoj pravnoj stvari nemoguća, te je temeljem čl. 5. st. 4. OZ-a odlučio kao u izreci rješenja' - piše u sudskom rješenju.

Protiv istog mogu se žaliti Hrvatske vode u roku od osam dana od primitka pisanog otpravka ovog rješenja, a o žalbi odlučuje Županijski sud u Zagrebu. No, svekar Martine Tomčić zacijelo može računati kako je i ta ovrha otišla ad acta. Kao i ona prethodna o kojoj smo pisali u članku krajem srpnja pod naslovom: 'KAKVA SREĆA Obustavljena ovrha Republike Hrvatske protiv svekra Martine Tomčić, Milovan Moskaljov odnio još jednu pobjedu nakon što je izbjegao Remetinec i EU uhidbeni nalog bijegom u Prištinu'. U podnaslovu smo naveli: 'Ovrha je određena u travnju 2016. godine no kako je tata Ženje Moskaljova izbjegao zatvorsku presudu napuštanjem Hrvatske tako je i dočekao da Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odustane od prisilne naplate nad njim'.

O tome što se događalo vidljivo je iz članka koji smo objavili U ožujku 2021. godine pod naslovom: 'OBITELJSKI TERET SLAVNE PJEVAČICE Svekar Martine Tomčić imao europski uhidbeni nalog, muža joj terete za 25 milijuna kn duga'. U podnaslovu tog članka pisalo je: 'Milovan Moskaljov izbjegao je zatvor jer je bio nedostupan pa je za njim raspisana međunarodna tjeralica'. U studenom iste godine objavili smo drugi članak koji je razjasnio dramatičnu sudbinu Milovana Moskaljova. Radilo se o članku pod naslovom: 'TKO SE NIJE SKRIO, MAGARAC JE BIO Svekar Martine Tomčić izbjegao Remetinec i europski uhidbeni nalog poslujući u Prištini'. U podnaslovu je navedeno: 'Milovan Moskaljov uspio je izboriti zastaru zatvorske kazne iz 2010. jer je utočište pronašao na Kosovu gdje je osnovao brojne tvrtke'.

Da je Martina Tomčić Moskaljov heroina modernog doba svjedoči i članak koji govori kako se njen muž nije uspio osloboditi nagomilanih milijunskih dugova. O tome smo pisali krajem svibnja 2021. u članku pod naslovom: 'NEVOLJE SUPRUGA MARTINE TOMČIĆ Obustavljen bankrot zeta bivšeg šefa Sabora dužnog 25 milijuna kn, sud ga proglasio nepoštenim'. U podnaslovu smo objavili sljedeće: 'Doznajte kakve posljedice zet Zlatka Tomčića, Ženja Moskaljov trpi zbog toga što je zatajio sudu vrijedne nekretnine i kako je prepisao stan na suprugu u pokušaju da imovinu spasi od brojnih vjerovnika'. Milovan Moskaljov imao je i sreće i s dugovima prema Komunalnom poduzeću Ivanj iz Novog Vinodolskog. Oni su mu otpisali dug od 466 kn jer su očito procijenili kako isti nikada neće moći biti naplaćen što je vidljivo na njihovoj web stranici iz objave koja nosi datum 11. studenog 2021. godine.