Popularni RTL-ov urednik i voditelj netom se našao u neobranom grožđu jer je, zasad nepoznat netko, uz pomoć umjetne inteligencije napravio lažni video u kojem on i premijer Plenković pozivaju ljude da ulažu u Industriju nafte i jamče kako je to put do brze zarade. RTL poduzima napore da ukloni lažni video kako ne bi činio štetu njima ali i voditelju koji je ugled stjecao godinama a u zadnje vrijeme proslavio se i kao urednik i voditelj 'Stanja nacije'. Šprajc u svojim emisijama nikoga ne štedi, trudi se biti nadasve duhovit a to mu i uspijeva pa tako zacijelo relaksira ovu poprilično destruiranu i umornu naciju. Voditelj je poznat i po tome da ima skladan brak sa suprugom Lidijom. Upoznali su se kad je on bio novinar na HTV-u a ona lektorica. U braku je rođeno i njihovo troje djece. Par je ovog kolovoza proslavio 25 godina braka a Šprajc je preko Instagrama podijelio i emotivnu objavu posvećenu svim njihovim zajedničkim godinama. Njih dvoje zaputili su se na godišnjicu braka u planine i to do planinarskog lanca Padon koji se proteže i do 2500 m visine. No, dosad nije bilo poznato kako se par nakon srebrnog pira odlučio napraviti promjenu u svom životu. Naime, odlučili su se na veliki korak - prodaju njihovog doma koji je u vlasničkom listu uknjižen na Lidiju Šprajc. Zacijelo zainteresiranih neće nedostajati poglavito jer je uz oglas priložena i bogata fotogalerija kako eksterijera tako i interijera. Ukoliko slavni par uspije prodati svoj dom u Donjoj Dubravi zacijelo će preseliti i svoje poslovne subjekte koje su registrirali na kućnoj adresi. Šprajc je svoj obrt nazvao više nego intrigantnim imenom ali i njegova supruga pronašla je zgodno ime za svoju privatnu firmu. Nije isključeno da će mnogi štovatelji slavnog voditelja iskazati interes za dom RTL-ove zvijezde. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na nekoliko web stranica agencija koje se bave prodajom nekretnina osvanuo je oglas za prodaju 'prekrasne kuća u mirnoj i tihoj ulici u Donjoj Dubravi na 3 etaže (prizemlje, 1. i 2. kat) ukupne brutto površine 302,51 m2 (+ garaža za dva vozila 35,23 m2 u dvorištu) na građevinskoj parceli površine 388 m2'. U oglasu se navodi kako je 'kuća je s istočne strane naslonjena na susjednu i čine je dvije stambene jedinice (trosoban stan u prizemlju i dvoetažni stan koji zauzima 1. i 2. kat) s posebnim ulazima te komunalnim priključcima (plin i struja odvojeni, samo voda zajednička). Prizemlje se sastoji od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupaonice s WC-om, kuhinje i dnevnog boravka s blagovaonicom te izlazom prema dvorištu i dvorišnim prostorijama. Površina stana iznosi 76 m2, a ostalih prostorija (ostava, pušnica, vanjski natkriveni dio) 35,85m2. Na katu se nalazi ulazni hodnik, WC s tuš kabinom, radni prostor, veliki dnevni boravak (50 m2) s blagovaonicom i izlazom na balkon, odvojena kuhinja i prolazni dio dnevne sobe u kojem se nalaze stube za 2. kat i izlaz na veliku natkrivenu terasu (49.5 m2) na kojoj se nalazi manja zatvorena ostava. Površina kata iznosi 111,84 m2. 

Na drugom katu nalazi se ulazni hodnik, kupaonica, četiri spavaće sobe (od kojih jedna ima vlastitu odvojenu garderobu). Površina 2. kata iznosi 78,82 m2. Kuća je dovršena 2001. godine i vrlo je dobro održavana, tako da nema potrebe za bilo kakvom adaptacijom ili popravcima (zadnja adaptacija 2019). Grijanje je plinsko etažno, a 1. i 2. kat su klimatizirani. U zadnjem dijelu dvorišta nalazi se garaža za dva vozila s garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a samo dvorište popločeno je betonskim kockama uz dijelove zelene površine i ukrasnog drveća. Kuća je smještena u blizini Ulice kneza Branimira (četvrti red), udaljena 300 m od autobusnog stajališta, 800 m od tramvaja, 700 m od vlaka, a u okružju se nalaze dvije osnovne škole, tri vrtića, dom zdravlja i ostali komercijalni sadržaji (dućani, tržnica Dubrava, ljekarne, pošta, crkve, banke…) Vlasništvo je 1/1, sa svom potrebnom dokumentacijom.Kuća je osigurana'  - piše u oglasu. Javnosti je taj oglas zanimljiv jer se radi o kući u kojoj živi Zoran Šprajc a koja je vlasnički upisana na njegovu suprugu Lidiju.

U vlasničkom listu vidljiva je i zabilježba od  25. listopada 'da je za kuću i garažu na zkč.... priloženo rješenje o izvedenom stanju Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Odjel za prostorno uređenje ..... od 26. lipnja 2014. godine'. Vidljiv je i Darovni ugovor od 25. studenog 2004., te zapis aneksa darovnom ugovoru od 12. veljače 2007. kojim je upisana kao vlasnica 1/1 Lidija Šprajc. No, i ime popularnog RTL-ovog voditelja pojavljuje se u povijesnom e-izvatku. Vidljivo je kako je on 4. kolovoza 1999. sklopio Ugovor o kreditu i sporazum o osiguranju potraživanja a koji je 10. lipnja 1999. javnobilježnički solemniziran. Dužnik po tom kreditu bio je Zoran Šprajc a keditor u iznosu 410.000 kn Hrvatska poštanska banka. No, ta je banka izdala brisovno očitovanje Šprajcu 7. lipnja 2009. godine. Međutim, već 13. listopada 2009. a na temelju Ugovora o kreditu od 7. listopada 2009. godine, uknjiženo je pravo zaloga na nekretnini i to za iznos kunske protuvrijednosti od 70.000,00 eura s pripadajućim naknadama i drugim troškovima u korist Raiffeisenbank Austria d.d..

Međutim, i taj je kredit otplaćen o čemu svjedoči podatak od 25. listopada 2019., odnosno brisovno očitovanje Raiffeisenbank Austria. Tako Šprajcovi imaju čistu situaciju za prodaju kuće u Donjoj Dubravi koja im je godinama bila obiteljski dom. Na kućnoj adresi 25. ožujka 2019. Zoran Šprajc je registrirao obrt znakovita imena NEMA TIH PARA. Glavne djelatnosti su mu: savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, poslovi agencije za promidžbu (reklamu i propagandu) kao i odnosi s javnošću i djelatnosti priopćivanja. No, nije to jedini poslovni entitet u domu Šprajcovih. Lidija Šprajc je 16. siječnja ove godine osnovala tvrtku Zeleno srce za razne djelatnosti. Ona je i vlasnica i direktorica. Sudreg nam otkriva da je dugogodišnja HRT-ova lektorica bila i direktorica u tvrtci Glosar.hr za lektorske poslove i to od prosinca 2004. do ožujka 2006. Ta je firma u likvidaciji.

Zacijelo će Šprajcovima poći za rukom ubrzo prodati kuću jer se radi o renovinarnom i namještenom objektu a k tomu ista se prodaje za 1089 eura po kvadratu. Inače, na tržištu je 2 mjeseca. Na kraju podsjetimo kako je Šprajc na Instagramu popratio objavu slika sa suprugom u povodu njihovih 25 godina zajedničkog života: 'Nakon 25 godina penjanja evo nas konačno među oblacima . Naravno u svakom usponu ima i padova, oluje, kiše i nevremena baš kako je nama bilo danas penjući se po krijesti planinskog lanca Padon na 2500 m visine. Ali kad nakon svega istraješ i stigneš do vrha budeš nagrađen spektakularnim pogledom na svijet oko sebe i na svijet u sebi. A pri povratku najljepšom i najvećom dugom koju smo ikad vidjeli. Ali nećemo tu stati, imamo pred sobom još mnogo planina i još mnogo oblaka'.