Krajem studenog 2017. mnoge je iznenadila vijest kako se nakon 15 godina braka u kojem je rođen njihov sin rastaju tajkun Dragutin Biondić i njegova supruga Lana. Naime, kada je nekadašnji gazda Heruca ostavio prvu suprugu Mirnu s kojom je imao kćer i oženio se mlađom i atraktivnom Lanom Martinović tada su mnogi mislili kako je pronašao ljubavnu sreću do kraja života. Baš kad je par dobio sina, nasljednika nemalog Biondićevog poslovnog carstva, mnogi su vjerovali kako u tom braku cvjetaju ruže i da se radi o rijetko sretnom i bogatom paru koji živi u jednoj od najljepših i najraskošnijih vila u metropoli. No, sumorna bračna stvarnost tog para isplivala je kroz mučne sudske procese koji su trajali na zagrebačkim sudovima godinama. Tijekom tih procesa isplivale su gadne međusobne optužbe a postalo je i evidentno kako je par prolazio agoniju živeći na istoj elitnoj adresi iako se Lana Biondić nakon rastave i veze s Vanjom Sertićem udala po drugi put. Medijima je objavila udaju ali je bila vrlo zagonetna po pitanju identiteta svog novog bračnog izabranika. No, ime Laninog novog muža isplivalo je kroz sudski spor koji je poveo Dragutin Biondić protiv svoje bivše te njenog novog muža a o čemu smo prethodno i pisali. Tako smo saznali njegov identitet. Radi se o zagrebačkom poduzetniku Domagoju Vugi koji je 2004. bio poslovni ortak najstarijem sinu Miroslava Kutle, Tvrtku Kutli. Njihova se zajednička tvrtka zvala Plavi ozon. Potom je Vuga, inače sin dugogodišnjeg nadzornika u Ciboni Velimira Vuge, poslovao preko tvrtke koja se bavi kemijskim proizvodima - Samago, pa s njom povezane Lac - ner. U tim je zagrebačkim tvrtkama, kao i u Kembico plastu koja trguje polimernim granulatima, Domagoj Vuga proteklih godina bio direktor. Sada na svom LinkedIn profilu navodi kako je regionalni prodajni menadžer američke tvrtke Trademark Plastics Corporation. I svekar lane Biondić Velimir Vuga bio je direktor u čitavom nizu tvrtki a čiji su vlasnici bile tvrtke iz Austrije: Silar, JDS Holding, Danutrade i Fertgas. Sve su te tvrtke poslovale na zagrebačkom Medveščaku a od njih je aktivna danas samo Silar koja ima novo sjedište u Splitskoj kraj Supetra. Iako je drugi Lanin muž poduzetnik kao i njegov otac ipak živimo u teškim vremenima kada se i najžilaviji teško nose sa stampedom podivljalih životnih troškova a očito kriza pogađa sve više i one koji su navikli ili žele živjeti na visokoj nozi. No, u slučaju Domagoja Vuge nije isključeno da mu je dodatne probleme stvorila i činjenica da je bio drugotuženik u sporu koji je moćni tajkun iz 90.-ih godina Dragutin Biondić pokrenuo protiv svoje bivše supruge Lane Biondić kao prvotužene a zbog ometanja - suposjeda - velebne vile na Gornjem Prekrižju u Zagrebu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem kolovoza prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'POSTBRAČNA AGONIJA Rat tajkuna Dragutina Biondića i njegove bivše sudski riješen, isplivali strašni detalji sukoba u elitnoj vili, svjedočio i novi suprug Lane Biondić, bivši partner Kutlinog sina'. U podnaslovu smo naveli: 'Mnogi su zavidjeli atraktivnoj marketinškoj stručnjakinji kad je zbog nje nekadašnji gazda propale tvornice Heruc ostavio suprugu i kćer, no iako su u braku dobili sina ljubav nije trajala a uslijedile su i gadne optužbe na sudu'. Potom smo u studenom prošle godine objavili  članak: 'RAT BIVŠIH SUPRUŽNIKA Tajkun Dragutin Biondić odnio sudsku pobjedu nad bivšom suprugom Lanom i njenim novim mužem, postavili su žičanu ogradu na ulaz vile na Gornjem Prekrižju kako on ne bi mogao ući'. U podnaslovu je navedeno: 'Spor se vodio na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu a tuženici, majka njegovog sina Lana Biondić i njen muž Domagoj Vuga osporavali su navode iz tužbe no sutkinja im nije povjerovala, zabranila im je ubuduće takve radnje'.

Očito je navedeno ostavilo dubokog traga na život i svakodnevno funkcioniranje bračnog para Biondić - Vuga. O tome svjedoči objava Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Naime, viša sudska savjetnica - specijalistica tog suda Anita Živković odlučivala je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom potrošača Domagoja Vuge iz  Zagreba i to po prijedlogu Financijske agencije RH. Tako je 5. veljače 2024. objavila oglas u kojem je navela kako 'potrošač Domagoj Vuga..... iz Zagreba, nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici'. Stoga je pozvala sve vjerovnike 'potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'.

Inače, poziv drugom suprugu poznate hrvatske jet seterice upućen je na njegovu službenu adresu a ne na adresu luksuzne vile na Gornjem Prekrižju gdje živi sa svojom suprugom i zbog koje su se sporili s Laninim bivšim mužem Dragutinom Biondićem koji je tu vilu i izgradio. Kao što smo istaknuli u uvodu Lanu Biondića i njenog muža Domagoja Vugu tužio je tajkun Dragutin Biondić zbog smetanja posjeda, odnosno mirnog suposjeda vile u kojoj su supružnici Biondić živjeli do rastave. Upućeni tvrde kako je i tajkun Biondić pronašao novu ljubav i to bivšu suprugu pokojnog brata Zorana Milanovića, Ivanu Milanović a koja je ujedno i majka jedine nećakinje hrvatskog predsjednika. O tome smo pisali u travnju 2022. u članku pod naslovom: 'Tajkun Dragutin Biondić taji ljubav s bivšom šogoricom Zorana Milanovića već godinama'.