Iako je dugovala HZZO-u i Ministarstvu financija a stečaj nad njom pokrenula je Fina, u travnju je potpisala izjavu kako nema nepodmirenih dugovanja da bi mogla osnovati tvrtku čije ime u prijevodu glasi "Kriv ili nevin".

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nikolina Pišek (47) početkom kolovoza ove godine osvanula je u svim medijima s izjavama kako su ona i obitelj izbačeni iz vile te da joj je kćer završila na Hitnoj. Optužbe nje i njezinog supruga Vidoja Ristovića demantirao je odmah kontroverzni slovenski poduzetnik Rok Gale,  vlasnik vile u Kaštelima koju su bili unajmili, tvrdeći da su Ristovići njemu uništavali vilu. No, tu nije bio kraj ljetnoj agoniji poznate voditeljice. Naime, 13. kolovoza na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu započeo je jednostavni postupak stečaja potrošača, odnosno Nikoline Pišek. Prijedlog za porvedbu osobnog bankrota dostavila je Fina.

Na ročištu je sudska savjetnica Ivana Princip, kojoj je dodijeljen spis, odlučila Pišekicu osloboditi obveza prema nizu njezinih vjerovnika. Radilo se o dugovanjima prema Zarebačkom holdingu, HZZO-u i Ministarstvu financija. Pišekica je dugovala 15.462,66 kuna, dakle ispod 20.000 kuna što je za nju bila olakotna okolnost. Iz dokumenta o stečaju vidljivo je kako je sud utvrdio da Nikolina Pišek nema imovinu koja bi se mogla unovčiti te da od 2017. do 2020. nije imala plaću niti druge stalne prihode. Zbog svega navedenog na Općinskom sudu u Zagrebu zaključen je jednostavni stečaj nad Nikolinom Pišek. Zanimljivo je kako je 28. travnja 2020. Pišekica osobno potpisala dokument - Izjavu o nepostojanju nepodmirenih dugova na osnovi poreza te doprinosa za mirovinsko, odnosno zdravstveno osiguranje kao i dugovanja za neto plaće radnicima. Tu je izjavu ovjerila kod javne bilježnice Tihane Sudar u Zagrebu. Izjava joj je bila potrebna kako bi mogla osnovati svoju privatnu tvrtku "Guilty or innocent" preko koje je, kako se eksponirala, pokrenula liniju modne odjeće za odrasle i djecu. Tvrtku je osnovala u travnju ove godine na sadašnjoj kućnoj adresi, u unajmljenom stanu, u Jurjevskoj ulici u Zagrebu.

Zanimljivo je kako je u Sudskom registru vidljivo kako je za kontakt s tvrtkom istaknut gmail s imenom avrtulek. Asociralo nas je to na kraticu od imena Ane Vrtulek. Uguglate li to ime na internet onda iskaču naslovi tipa "Pripadnica zagrebačke zlatne mladeži surađivala sa srpskom mafijom" ili pak naslov tipa Zbog "izvlačenja" 8,1 milijuna kuna iz Safe Investa četiri godine zatvora", odnosno članci iz 2009. u kojem se navodi kako su bivši direktor osiguravajuće tvrtke "Safe Invest" Željko Đerek i njegova šefica računovodstva Ana Vrtulek osuđeni na četiri godine zatvora i na povrat 8,1 milijuna kuna koliko su, prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Županijskog suda, "izvukli" iz te tvrtke.

Ostaje nepoznanica radi li se o gmailu osobe koja se u medijima spominjala u takvim kontekstima ili se Pišekica posve slučajno odlučila za to ime koje asocira na odbjeglu knjigovotkinju te se njime služi u poslovnoj komunikaciji u ime vlastite tvrtke čije ime u prijevodu s engleskog znači "Kriv ili nevin". Budući je Trgovačkom sudu u Zagrebu morala pojasniti strani naziv tvrtke, vrijedno je istaknuti kako je taj izbor objasnila Pišekica. U dokumentu je navela "Osnivač osniva društvo koje će se baviti proizvodnjom odjeće a naziv je šaljive narave. Njime se ukazuje na to je li onaj tko nosi odjeću društva kriv ili nevin, s obzirom na moderan dizajn koji nije za svakoga". Oko objašnjenja bi se dalo polemizirati ali ostavimo to za neku drugu prigodu. Pišekici njezina "Kriv ili neven" tvrtka nije prvi poslovni pothvat. Već je ranije bila suvlasnica "Komadića sna", tvrtke osnovane 2013. a koja je ugašena u listopadu 2017. Partneri, točnije suvlasnici, u toj tvrtci su bili Saša Dodik i Almmir Fakić dok je Pišekica bila direktorica.

Tvtrka je poslovala na njezinoj tadašnjoj kućnoj adresi u novozagrebačkoj ulici Božidara Magovca.Preostaje nam vidjeti hoće li Pišekica koja se u medijima eksponira kao sretno udata za uspješnog i bogatog Beograđanina Vidoja Ristovića, prevladati kolovoške nevolje s ljetovanjem i bankrotom i nastaviti ploviti u svjetu bogatih i slavnih kako se medijski publicira. Naime, koliko je sama građanki Hrvatske prosječnog imovinskog standarda uzdahnulo kada su vidjeli Pišekičine slike u domaćim magazinima s njezinog vjenčanja u Monacu te s dijamantnim prstenom s kojim je pozirala.

Pišekici su zavidjeli mnogi na životu na visokoj nozi ne znajući da je nad njom Fina pokrenula stečaj

Dokaz da je Pišekica dugovala manje od 20.000 kuna

Sud je utrdio da dužnica nema imovinu koja se može unovčiti za osobni stečaj

Pišekica je dugovala Zagrebačkom holdingu, Ministarstvu financija i HZZO-u

Sud je utvrdio da Pišekica od 2017. nema plaću niti redovita primanja

Pišekica je bila zabrinutog izraza na licu kada se s prijateljicom sastala na kavi krajem kolovoza u Zagrebu

Pišekica je u travnju osnovala tvrtku Guilty or innocent i dala čudno objašnjenje stranog naziva

Pišekica je Trgovačkom sudu prijavila avrtulek@gmail što nas je asociralo na ime odbjegle knigovotkinje Ane Vrtulek koja je osuđena zbog malverzacija

Na web stranicama agencije specijalizirane za snimanja luksuznih vjenčanja iz Monaca i danas su dostupne slike svadbe Pišekice i Vidoja Ristovića

Pišek je potpisala izjavu i ovjerila kod javne bilježnice o nepostojanju dugovanja u travnju ove godine iako je iz sudskog stečajnog dokumenta jasno kako je dugovala Minsitarstvu financija i HZZO-u

Koliko je stanovnica Hrvatske uzdahnulo kad su mediji promovirali kako je Nikolini Pišek muž Vidoje Ristović darovao dijamantni prsten