Kroz dosadašnje sezone Supertalenta Nove TV prodefilirale su razne talentirane ali i egzotične osobe. U ovoj drugoj kategoriji pažnju javnosti privukao je neobični plesač s dugom bradom i kosom koji je ispričao kako je dospio u našu zemlju te kako se prethodno pokušao ubiti nakon što je kao mornar zadobio ozljedu glave. Ostao je upamćen i po tome što je privukao pozornost Martine Tomčić i Maje Šuput a na njegov nastup i životnu ispovijed nisu ostali ravnodušni ni Davor Bilman ni Janko Popović-Volarić. Publika je burnim pljeskom nagradila njegove samouke plesne bravure. No, ako je žiri i publiku osvojio dramatičnom pričom preostaje nam vidjeti hoće li sličan recept pokušati primijeniti i u sudnici pred sutkinjom Zrinjkom Matijević. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U listopadu 2021. zvijezda hrvatskih medija bio je Indijac Nevin Augustine. On je kao samouki plesač nastupio u 5.-oj epizodi "Supertalenta" a od žirija dobio četiri "da". U showu je ispričao i svoju potresnu životnu priču. Predstavljen je kao simpatični bivši mornar iz Indije koji trenutno živi u Zagrebu. U Hrvatsku je doselio zbog supruge Marije koju je upoznao kada je posjetila izložbu u njegovu rodnom gradu na kojoj je on nastupao. "Ja sam plesao na otvorenju izložbe i ona je došla plesati sa mnom. I znate što me prvo upitala jer sam imao šiltericu i mišiće? Pitala me jesam li iz New Jerseya. Odgovorio sam joj da sam lokalac, postali smo dobri prijatelji i zaljubio sam se u nju. Rekla mi je da će me povesti u Hrvatsku kako bismo imali bolji život'', kazao je prije nastupa u "Supertalentu", "U to sam vrijeme stvarno bila u to uvjerena", nadovezala se njegova supruga koja mu je bila pratnja u showu. 

Pred kamerama su se prisjetili i jedne anegdote oko svojeg vjenčanja, a progovorili su i o izazovima s kojima se Nevin u Hrvatskoj suočava kao stranac. 'Na jutro našeg vjenčanja imao sam bradu dulju nego sad, a ona mi je rekla: 'Danas je naše vjenčanje Nevine, mogao bi obrijati bradu za mene''. Ako bi Isus Krist došao, što biste njemu rekli? Brate, ošišaj se i obrij bradu, pa onda dođi?. Ne sudite nikome, ja nisam Isus Krist, ali sam sin Isusa Krista", ispričao je Nevin. ''Ja mu govorim, tu smo u Hrvatskoj, daj malo skrati bradu. Neće me ni čuti'', govorila je njegova supruga. ''Jesmo mi moderno društvo, ali čujem stvarno kada mu govore ružne riječi. Ne može doći do posla, mislim da Hrvatska i dalje nije otvorena toliko za strance, pogotovo za tamnopute strance. Došli smo iz Indije ovdje, ali nisam sigurna da je ovo bila dobra odluka'', zaključila je. 

''Znam da imam samo jedan život i neću ga se odreći. Sa svime u životu treba se suočiti s osmijehom'', nadovezao se Nevin koji oduvijek voli ples jer ga on puni srećom, a prazni od boli. Nevin je svoj ples opisao kao kombinaciju funky dancea, hip-hopa i indian dancea. Svugdje pleše, pjeva i nastoji druge učiniti sretnima i energičnima. ''Stvarno ste zanimljivi i vaša me energija doista zaokupila", komentirao je tada njegov nastup Janko Popović Volarić. Njegova životna priča o tome kako se nakon jedne teške ozljede želio ubiti navela je najstrožu članicu žirija Martinu Tomčić da kaže kako je njegov stvarni talent ne ples već želja za preživljavanjem. Inače, Nevin je posve bio zaokupio pažnju svih članova žirija ne samo nastupom već i životnom pričom koju je potaknula Martina kada ga je pitala: "Osjećate ritam i glazbu, ali više me zanima vaša priča, zašto imate Majku Terezu na ramenu?", pitala ga je Martina Tomčić.

''Ona je živjela za siromašne koji nemaju nikoga. Ja želim slijediti njezin primjer, najvažnije je dijeliti", kazao je, a zatim je ispričao svoju potresnu priču. "Prije šest godina radio sam kao mornar na brodu i brod se sudario s drugim brodom. Tada sam ozlijedio glavu. Zbog ozljede mozga, ostao sam gotovo paraliziran. Oštetio mi se vid i nisam mogao govoriti. Izgubio sam posao i život kakav sam dotad imao. Jednog dana sam odlučio oduzeti si život. Otišao sam na plažu na vrh stijene i planirao skočiti. Odjednom se pojavio jedan čovjek i pitao me zašto plačem, a ja sam mu rekao da gleda svoja posla i ne ometa me. On mi se približio i zagrlio me. Pitao me imam li krov nad glavom, rekao sam 'da', zatim me pitao imam li što jesti kad sam gladan, pomislio sam kako su mi otac i brat ribari, imam najbolju ribu, a onda me pitao imam li nekoliko ljudi koji me vole. Sjetio sam se kako kad god plačem kod kuće, moji roditelji plaču sa mnom. Rekao sam mu da imam, a onda mi je rekao. 'Ti si najsretnija osoba na ovom svijetu'", kazao je Nevin koji se sa 17 godina počeo  školovati za pomorca, a s 18 godina dobio je prvi posao na brodu gdje je radio osam godina. 

''Moj život je čudo. Nakon toga mi se sve promijenilo, pa tako i moj pogled na život. Odlazim u šumu i na plažu meditirati. Majka zemlja me izliječila", dodao je. "Upravo sam shvatila koliko sam danas bila glupa, cijeli dan sam se žalila koliko sam umorna, a sada sam shvatila da sam najsretnija djevojka na svijetu", zaključila je Maja Šuput nakon što je poslušala njegovu priču. "Po prvi put u mom životu reći ću da se u potpunosti slažem s Martinom, imate moju podršku i da!" kazao je tada Davor Bilman. "Čovjek je uspio mene i Davora dovesti u ljubav, pa čovjek je genij", nadovezala se Martina. Nevin je s pozornice "Supertalenta" išetao s četiri "da" od žirija što mu je osiguralo daljnji prolazak u show. No, nije uspio u konačnici doći na pobjednički tron. Ime tog sudionika Supertalenta našlo se na sudskoj oglasnoj ploči. Naime, tog zagrebačkog zeta traže zbog ročište na koje mora pristupiti zbog zlouporabe droga. Vidljivo je to iz dokumenta Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu u kojem piše kako se okrivljeni Nevin Augustine tereti za prekršaj iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pozvan je na glavnu raspravu 20. rujna 2022. u zgradu tog suda. Istaknuto mu je i upozorenje: 'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom (članak 145. stavak 5. Prekršajnog zakona, "Narodne novine"). Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog (članak 129. stavak 1. Prekršajnog zakona), s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta (članak 139. stavak 1. Prekršajnog zakona). Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, glavna rasprava se može održati i donijeti presuda bez njegove nazočnosti (članak 128. stavak 7. i članak 167. stavak 3. Prekršajnog zakona). Okrivljenik ima pravo uzeti branitelja po svojem izboru koji može biti nazočan ispitivanju (članak 172. stavak 1. Prekršajnog zakona), ali se rasprava neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska. Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu' - piše u dokumentu koji nosi datum 25. srpnja 2022. godine.

Zvijezdi Supertalenta sudi sutkinja Zrinjka Matijević. O sudionicima Supertlaneta pisali smo i ranije. Tako smo objavili članak: 'NEVOLJE ZBOG NASLJEDSTVA: Doznajte zašto je tužena zvijezda Supertalenta Antonija Mirat i kako izgleda - Trogirska sopranistica koja je u Supertalentu dobila zlatni gumb samo od Martine a zablistala u finalu britanskog X Factora našla se na sudu'. Zatim smo u rujnu 2021. godine objavili i članak pod naslovom: 'EKSCENTRIČNA BIANCA KOLOMPÁR Violinisticu s mega grudima koja je napala Maju Šuput i žiri Supertalenta prvi je otkrio Zdravko Mamić - Rumunjka sa zagrebačkom adresom, supruga uličnog pjevača Romana Brnade, preko obrta koji u prijevodu glasi Bianca i Duh Sveti, pruža 'programiranje na staničnom nivou' U listopadu 2021. godine objavili smo članak: 'SREĆKOVIĆ KOJEG JE ŽIVOT TLAČIO Otac Anatache iz Supertalenta preživio ispijanje sumporne kiseline, minsko polje, uhićenje zbog bijega iz bolnice i kliconoštva - Crni pastir sa Svilaje Philimon Zandamela, poznatiji kao Filip, nakon što je iz Mozambika stigao u Drniš, preživio je kalvariju a prvi put je pozitivnu pozornost zadobio zbog zlatnog gumba svoje kćeri Anatache Kević Zandamela'.

Zanimljivo je kako se na optuženičkoj klupi našla i šminkerica slavnih i sudionika talent showa. To je vidljivo iz našeg ranijeg članka: 'MRAČNA STRANA POZNATE VIZAŽISTICE Šminkerica slavnih, RTL-ovih Zvijezda i Supertalenta optužena s mužem za tešku krađu - Ivona Opačak Brkić uljepšavala je pjevačicu Indiru, Doris Pinčić, Andreu Andrassy, Snježanu Mehun, sudionike RTL-ovih showa, manekenke...tko bi pomislio da će se suprug Vedran Brkić i ona naći na meti optužnice ODO Zagreb'. Netom je objavljeno na sudskoj oglasnoj ploči kako je presuda njoj i suprugu postala pravomoćna. Očito kako i ovdje vrijedi ona narodna kako nije zlato sve što sja ili zasja na pozornici Supertalenta i drugih talent showa.