U svijetu supruge kanadskog vratara rođenog u Kninu prije 35 godina vlada ultimativni luksuz. Barem se Snežana Borjan tako producira na društvenim mrežama. Leti privatnim zrakoplovima i helikopterima, pozira kraj bazena vlastite vile na Dedinju i planinske vile na Zlatiboru, odmara sa suprugom i sinom na Maldivima i drugim prestižnim destinacijama. Na njoj su skupe brendirane krpice iz posljednjih kolekcija. Privukla je pozornost hrvatskih navijača proteklih dana više od ijedne supruge ili pratilje Vatrenih. To i ne čudi kada je njen muž u čijoj službenoj biografiji piše da je rođen u Hrvatskoj od srpskih roditelja izjavio kako je rođen u Srpskoj Krajini. Ne čudi da je odgovor hrvatskih navijača ali i medija bio promtan. Proteklih desetljeća srbijanski su mediji brojali krvna zrnca hrvatskim reprezentativcima. Srbima su proglašavali i one koji imaju poveznicu sa Srbima ali i one koji nemaju nikakve veze. Ovaj članak nema namjeru brojati ničija krvna zrnca iako je u slučaju Milana Borjana isplivalo kako mu je baka Hrvatica koja živi u rodnoj kući njegovog oca Boška u Kričkama kraj Drniša. Teško da će trendy influencerica Snežana Borjan ikada otići do skromne kuće u Ulici Midenjak u Kričkama kraj Drniša i poslušati baku svoga muža. No, priča koja slijedi opisuje i kako su roditelji Milana Borjana, Mirjana i Boško, teško sastavljali kraj s krajem i uspjeli zaraditi tek za jednu montažnu prizemnicu u kanadskom Hamiltonu kraj Ontarija. No, s druge strane očito nema love do nogometne love na ovim prostorima pa je tako s uzletom sinove karijere i bivši optuženik za krađu iz 1993. Boško Borjan uspio uložiti u luksuzne apartmane Galaxy u Surčinu kraj Beograda. Doduše, ni on kao ni baka Štefica ne može računati da će mu doći snajka Sneška i slikati se u njegovoj skromnoj prizemnici u Glenn Valley Drive u Hamiltonu. Ta lokacija urušila bi sve dosadašnje Snekine napore da se prikaže kao osoba u čijem svijetu dominira luksuz, luksuz i samo luksuz te koja kroči samo otmjenim kvadratima i ima veze sa skupim lokacijama. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Otkad Hrvatsku i cijeli svijet trese nogometna groznica i napeto se očekuju rezultati utakmica SP-a u Kataru svojih pet minuta slave i izvan granica Srbije nije doživio samo vratar kanadske reprezentacije i njegova supruga influencerica Snežana već i čitava obitelj Borjan. Na Dnevniku Nove TV osvanula je Štefica Borjan koja je osudila izjavu svog unuka Milana. Pred kamerama je rekla kako je ona Hrvatica pa je tako i Milanov otac napola Hrvat. Maxportal je iskopao dokument iz kojeg se vidi kako je Milanov otac Boško 1993. u Kninu bio uhićen zbog pljačke. 'Pljačkao je Hrvate i Srbe'  - napisao je taj portal te objavio dokument iz kojeg se vidi kako mu je 'komandant 75. motorizirane tzv. “Vojske Srpske Krajine”, odredio  mjesec dana zatvora i skidanje s dužnosti. Boško Borjan bio je pripadnik 75. motorizirane brigade tzv. “Vojske Srpske Krajine”. Zapovjedništvo je  bilo u Drnišu, a brigadom je zapovjedao pukovnik Vladimir Davidović. U operaciji Oluja obitelj Borjan pobjegla je iz Hrvatske. O uhićenju i zatvoru Boška Borjana piše u dokumentu br. 312-1 organa bezbednosti 75. mbtr, a informacija je označena kako strogo pov.

U dokumentu koji kapetan Mirsad Tokić 30. travnja 1993. dostavlja organu bezbednosti, majoru Prlić Damjanu, navedeno je:“Dana 28. 04. 1993. godine u 20.00 časova na punktu u Suknovcima vojna policija je u pljački uhvatila sanitetski “Pinzgauer” reg. broj – 3776 u kojem su bili vozač Borjan Boško i suvozač Njegić Dragan. Navedena dvojica v/o prevozili su granulat – smjesu za pravljenje plastičnih stvari. Jedan kg na tržištu košta 4 dm. U vozilu je bilo oko 1200 kg ove plastične mase. Poduzete su krivične mjere , a k-t ( komandant, op.a.) će obojicu zatvoriti po 1 mjesec dana i skidanje s dužnosti.” Ta postrojba, 75. motorizirana brigada, zapovjedništvo je imala u tada okupiranom Drnišu, bila je u sastavu 7. sjevernodalmatinskog korpusa, a brigadom je zapovijedao pukovnik Vladimir Davidović' - objavio je Maxportal. Nakon što je s obitelji pobjegao u Beograd Boško Borjan ipak nije ostao u Srbiji već se s obitelji preselio u kanadski Ontario. Pronašli smo njegovu adresu, radi se o ulici sa skromnim montažnim prizemnicama u kojima žive pripadnici nižeg materijalnog statusa.

Kuća Borjanovih u Glen Valley Drive u Hamiltonu u Ontariju nema nikakve veze s luksuzom koji na društvenim mrežama promovira supruga kanadskog vrata Snežana Borjan. Zacijelo da i ode u Kanadu da ne bi niti jednu jedinu sliku objavila iz tamošnje obiteljske montažne prizemnice Borjanovih. No, kanadski trgovački registar otkriva nam još jednu zanimljivost. Naime, Boško Borjan u svojoj novoj domovini, trećoj po redu, poslovao je s partnerom Aleksandrom Ilićem preko tvrtke Canada Inc. Sjedište tvrtke 7328915 Canada Inc., osnovane u veljači 2010., bilo je na adresi 12 Bankfield Cres Hamilton. Radi se o kući znanoj kao 'Ali-Ogaidi House'. To je prezime inače u tom dijelu Kanade poznato kroz slučaj kada je policija istraživala smrt 17-godišnjeg Iračanina, kanadskog emigranta koji se preziva Ali-Ogaidi. Tvrtka je ugašena u prosincu 2015. godine. Potom je od 2013. do danas Boško Borjan direktor u tvrtci koja se zove 8698147 Canada INC. No, niti jedna od tih poslovnih aktivnosti nije obitelji donijela bogatstvo da su se  uspjeli podići statusno iz nižih materijalnih slojeva. Hamilton je lučki grad u kanadskoj pokrajini Ontario a useljenici poput Borjanovih tamo ne mogu ni računati na pripadnost višim slojevima u prvoj pa ni u drugoj generaciji osim ako iznimno ne zarađuju.

No, kao što nam je poznato, ono što vrijedi za Sjevernu Ameriku ne vrijedi na ovim prostorima. U Hrvatskoj podjednako kao i u Srbiji moguće je brzo bogatstvo preko noći kakvo ne poznaju ni SAD ni Kanada. Stoga ne čudi da  obitelj kanadskog vratara, koji igra i za Crvenu zvezdu, u beogradskoj metropoli posjeduje vrijednu nekretninu kao i njihov sin. Tako smo pronašli podatak da je Boško Borjan domaćin, odnosno vlasnik, Galaxy Apartments u Surčinu u blizini beogradskog aerodroma. U naravi su to luksuzno uređeni apartmani u katnici koji se lako iznajmljuju turistima, posebno strancima, jer su u blizini beogradskog aerodroma. Galaxy Apartments su ujedno i mini hotel a mogu se unajmiti preko Bookinga i brojnih drugih agencija. Ne čudi da se ti apartmani nazivaju Galaxy. Tacos naime tako se zove i lokalni nogometni klub iz Ontaria čiji je predsjednik bio Boško Borjan. Klub je imao i registriranu tvrtku koju je vodio Boško Borjan.

Tvrtka se zvala Brantford Galaxy  SC Ltd. i poslovala je od srpnja 2016. do veljače ove godine.  Milanov otac Boško inače je bio vratar lokalnih klubova u Srbiji kada je pobjegao nakon Oluje. No, nije samo otac kanadskog braniča vlasnik skupe nekretnine u srbijanskoj metropoli. Njegov sin Milan sa suprugom Snežanom koja redovito diže prašinu svojim objavama, bilo da se radi o lascivnim slikama na kojima je sama ili s mužem, izgradio je vilu na Dedinju. Na takvoj lokaciji Snežana koju mediji nazivaju Sneki može napraviti nebrojeno puno selfija. Snežana je ujedno vlasnica luksuzne vile za odmor na Zlatiboru. Par Borjan već je izgradio grandioznu vilu na Dedinju, a posjeduje i restoran Monument kod spomenika na Šumatovačkom brdu na Zlatiboru, kao i vile 'Pine Hills' koje iznajmljuju po visokim cijenama. Poduzetna Sneki kojoj su bile upućene poruke hrvatskih navijača na tribinama tijekom utakmice Hrvatska Kanada, registrirala je ugostiteljsku aktivnost na Zlatiboru još 2008. godine.

U lipnju ove godine pokrenula je i Golmanski kamp na Zlatiboru. Par Borjan izgradio je grandioznu vilu na Dedinju, a poseduje i restoran Monument kod spomenika na Šumatovačkom brdu na Zlatiboru, kao i vile 'Pine Hills' koje iznajmljuju po visokim cijenama. Inače, u telefonskom imeniku Srbije pronašli smo kako je Snežana Borjan telefonska pretplatnica na adresama Vranjevina 228B i 228V u Čajetini na Zlatiboru. Na tim se lokacijama nalaze luksuzne planinske vile za odmor. Snežana Borjan na Instagramu svojim brojnim pratiteljima stalno priređuje iznenađenja ali uvijek u luksuznim ambijentima. Na slikama promovira svoje isklesano tijelo odjeveno u skupe brendirane krpice, snima se samo u prestižnim ambijentima, u rasponu od luksuznih kvadrata u Beogradu preko Zlatibora, ljetovanja u Crnoj Gori ali i svim svjetskim destinacijama koje je posjetila. Nema jedino nema nijednu objavu iz skromne prizemnice obitelji svoga muža u kanadskom Ontariju.

Teško da će ikada posjetiti Hrvatsku, poglavito rodni grad svoga muža - Knin. Teško da će i Milanova baka Štefica Borjan, Hrvatica koju su posjetile kamere Nove TV, imati prigodu ugostiti trendsetericu i influencericu Snežanu u svojoj kući u Ulici Midenjak u Kričkama kraj Drniša. Dotad će se hrvatsko-srpski odnosi prelijevati i preko granica, posljedice sukoba izbijat će na tribinama, rođeni Knjinanin Milan Borjan branit će u dresu Kanade i negirati Hrvatsku tvrdnjama kako je rođen u Srpskoj Krajini, iako će u njegovoj službenoj bigrafiji u Kanadi pisati kako je rođen u Hrvatskoj od srpskih roditelja. Vjerojatno je nešto od borjanizma stajalo u pozadini izjave kanadskog izbornika koji je prije utakmice izjavio kako će razvaliti Hrvate a nakon utakmice pokunjenog repa suočio se s 4:1, odnosno s četiri zgoditka koje su Borjanu u mrežu zabili Hrvati, Vatreni iz zemlje u kojoj je rođen a koju eto ne može priznati kao domovinu ni 35. godina od svog rođenja.