Što je to fascinantno bilo na zaslonu mobitela veterana HDZ-a, bivšeg zadarskog gradonačelnika, bivšeg ministra mora, prometa i infrastrukture da nije mogao podići glavu i osvrnuti se na sugrađane dok je grabio Kalelargom idući prema Trgu pet bunara. Kakve su to neodgodive hitne vijesti pristizale na Kalmetin mobilni uređaj da je potpuno izgubio doticaj s vanjskim svijetom i gradom?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada smo otvorili rubriku Mobitelomani nismo znali da će se dosad nenadmašna Martina Dalić koju smo snimili dok je pila kavu sa svojim suprugom Nikom Dalićem na zagrebačkoj Špici, pa nije podigla glavu s mobitela niti prozborila ijednu jedinu riječ, i to u vrijeme dok još nije bila imenovana predsjednicom Uprave Podravke, dobiti ozbiljnu konkurenciju iz redova političara. Naime, Dalićki je najozbiljnije zaprijetio Božidar Kalmeta koji je nevjerojatno usavršio vještinu hoda s mobitelom da je propješačio pola užeg središta Zadra, odnosno zadarskog poluotoka, a da je samo jedan jedini put podigao glavu i skrenuo pogled sa zaslona mobitela.

Dok stručnjaci govore kako je problem mladih ljudi količina vremena koju provode na mobitelu, kompjutoru, raznim igricama i sl. Kalmeta je živi dokaz da problem te vrste ovisnosti ne pogađa samo mlađu populaciju već i životne veterane. Kalmeta se, sudeći po količini mobilnog prometa koji je demonstrirao pred našim kamerama, iskazao kao klon mladih Korejaca koji znatno premašuju čak u svjetskim razmjerama nedostižne Azijate. Tko zna što se dogodilo Kalmeti, je li postao autentični mobitelomanski ovisnik ili je pak primao poruke ili slike takvog sadržaja da su ga posve eutanazirale iz stvarnosti, odnosno vanjskog i realnog svijeta. Tko zna možda je Kalmeta, koji zasigurno nosi teško breme politike, Sabora, lokalnog HDZ-a.... pronašao neki ventil u virtualnom svijetu, moguće čak i neki alter-profil na popularnim aplikacijama pa se tako revitalizira od tereta realnosti.

Zlobnici bi rekli kako će Kalmeta od učestalog prebiranja po tipkovnici dobiti upalu palca, pučki rečeno 'palcitis'. Oni malo zlonamjerniji zasigurno će se zapitati hoće li, u slučaju da se Kalmeti upali palac od prekomjernog mobilnog prometa, troškove njegova liječenja platiti porezni obveznici. No, mnogi Kalmetini poklonici zasigurno žele sve najbolje najmoćnijem hadezeovcu Zadarske županije pa će mu sigurno dobronamjerno skrenuti pozornost da se izbavi iz virtuale i ponovno uroni u realu ma kakva god ona bila. Uostalom, Kalmeta bi zurenjem u mobitel mogao propustiti performans Enia Meštrovića zv. Ričard, nove političke zvijezde Kalelarge i Zadra. 

Kakav je to mobilni promet ostvario aktualni saborski zastupnik HDZ-a da nije mogao podići glavu sa zaslona mobitela

Hoće li Kalmeta dobiti upali palca, pučki rečeno palcitis od neprestanog tipkanja po mobitelu i ako hoće da li će njegovo liječenje platiti porezni obveznici?