Otkako je zasjela u fotelju koprivničkog giganta odnos prolaznika prema njoj se potpuno promijenio pa joj sada čestitaju na sve strane. Moć funkcije očito daje moć onome tko je na položaju da istu osobu ignoriraju kada je 'na cesti' a doživljavaju kao božanstvo kada je na položaju.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Fotografije govore više od tisuća riječi - uvjerili smo se još jednom kada smo komparirali ekskluzivne fotografije snimljene prošlo ljeto kada je Martina Dalić bila bez ikakve značajne funkcije te je sa štakom, ortopedskim dodatkom te gablecom kročila zagrebačkom Bogovićevom ulicom u potrazi za društvom.

Tada Martini Dalić nitko nije prilazio, nitko joj nije upućivao čestitke ni srdačne osmijehe. Čak ju nitko nije ni zaustavio iz puke radoznalosti da ju pita kako je i što je prethodilo štaki i ortopedskoj intervenciji. No, otkako je Martina Dalić imenovana šeficom Podravke stvar se stubokom promijenila.

Na cesti ju zaustavljaju, upućuju srdačne osmijehe, čestitke a i ona blista u crvenom kaputu u društvu svoga vjernog pratitelja, supruga Nike. Foto serijal manifestira narav naših ljudi - većinom ignoriraju osobe koje su pale s društvenog, političkog ili poslovnog trona ali tu istu osobu glorificiraju kada se ponovno uspne na ljestvici moći koja očito život znači u ovim kriznim korona vremenima.

Slike koje smo snimili ljetos ilustriraju umorno lice Martine Dalić koja je tada bila lišena funkcije i društvene pozicije. Iako je nakon imenovanja za čelnicu Podravke rekla kako će se preseliti u Koprivnicu snimili smo ju u Tkalči dok je šetala sa suprugom Nikom. Odjenula je vatreno crveni kaput - kao da je izašla iz Stendhalova romana Crveno i crno - romana koji opisuje doba u Francuskoj kada se moglo uspjeti samo crvene vojničke odore ili pak crne svećeničke halje.