Za pušku vinčesterku tražio je 6.500 kuna, za karabin s optikom 4.500 kuna, za Berettu M34 1.600 kuna, za Glock 4.300 kuna, za spremnik za Glock tražio je 200 kuna a komad municije prodavao je od 2 do 10 kuna

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Snimka pretresa i privođenja nagrlatijeg zadarskog oporbenjaka Marka Pupića-Bakrača očito je rezultirala dobrim ulovom, najvjerojatnije, ilegalnog oružja koji je taj veterinarski inspektor držao u svojoj vili u Zadru. Na snimci se naime vidi kako policija iznosi pušku u futroli te ostalo komade dugih cijeva u kutijama. Da je Pupić-Bakrač verojavao u svoju moć i nedodirljivost svjedoče i oglasi od 17. listopada koji su objavljeni u Njuškalu. Naime, preko profila marko097 (koji je od ranije detektiran i povezan s njim jer je preko istoga prodavao i osobne nekretnine - zadarske vile), uz koji je navedeo mobilni broj koji glasi na Katicu Pupić-Bakrač, njegovu suprugu, oglasio je novi arsenal oružja na prodaju.

Dakle, samo pet dana prije nego što će mu osam policajaca u ranim jutarnjim satima pokucati na vrata, Pupić-Bakrač je samouvjereno oglasio prodaju oružja i municije ukupne vrijednosti blizu 18.000 kuna. Naravno, to u njegovom slučaju i nije neki veliki iznos uzme li se u obzir da je nedavno pokušavao prodati i zadarske vile vrijedne milijune te apartmane na Pagu. Ipak ostaje golemo čuđenje da se veterinarski inspektor i županijski vijećnik  njegovog kova, koji je sve protivnike prozivao ili za pljačke ili za nezakonitosti, toliko razbahatio da je mislio kako k njemu na vrata ne mogu doći policajci s nalogom za pretres. Ostaje i veliko pitanje, ako je sve oružje kojim je trgovao Pupić Bakrač bilo nelegalno, što se nalazilo u njegovom mozgu da i nakon Bezukovog napada 12. listopada na Banske dvore, nakon čega se pooštrila klima oko držanja ilegalnog oružja, tako nesmotreno se da u akciju prodaje arsenala dugih i kratkih cijevi preko Njuškala.