Danas je u srcu Zagreba opet proključalo između skupine koja kleči i moli krunicu na Trgu bana Jelačića promičući kršćanski svjetonazor, skupine aktivista koje okuplja student sociologije s Filozofskog fakulteta Vigo Sakoman a treću skupinu činili su aktivisti SDP-a koji su nosili stranačku zastavu i iza kojih je virio Ivan Račan, sin pokojnog šefa SDP-a i bivšeg premijera RH. Intervenirala je i Hitna pomoć jer je jednom molitelju pozlilo. Na Jelačić placu bilo je svakakvih transparenata koje su raširili prosvjednici kojima se ne sviđa koncept života i uvjerenja koje promiču katolički molitelji. Prosvjednici su podigli svoje transparente ispred plakata molitelja tako ih prekrivajući. Neki od molitelja tražili su intervenciju policiju, navodeći da mu transparenti anonimnih prosvjednika ometaju prolaz pa je policija morala odvajati jedne od drugih. Na transparentima prosvjednika pisalo je: 'Autonomija sada', 'Homofobija nije religija', 'Klerofašisti pustite nas na miru', 'Govor mržnje nije religija', 'Revolucija protiv patrijarhata', 'Ni državu ni boga blizu jajnika moga', 'Borba ili smrt'....Sve je to pokazatelj dubkih ideoloških i svjetonazorskih podjela u hrvatskom društvu koje je zapravo i na rubu ekonomskog kolapsa ali će mnogi radije tu temu zaobići u širokom luku a veću pozornost posvetiti pitanjima vjere, tradicionalnog ili liberalnog odgoja, lijevih ili desnih političkih stajališta.... Zanimljivo je kako zbog okupljanja molitelja te prosvjednika i SDP-ovaca na Trgu bana Jelačića ove subote nisu dominirali ekonomski emigranti iz Azije koji se inače u velikom broju kada ne rade okupljaju ili u središtu Zagreba ili odlaze na Bundek i Jarun. No, dok konfrontirane skupine na Jelačić placu privlače medijsku pozornost na sebe dotle galopira kriza s podivljalim cijenama kojoj se ne nazire kraj. U kakvoj smo gabuli svjedoče ne samo svakodnevne objave na sudskim pločama, sve veći broj bankrotiranih, ovršenih i građana s dugotrajnim blokadama koje su se štancale kao po traci čak i dok su suci bili u tzv. bijelom štrajku. Kakva je kriza u zemlji svjedoči da i jedan od nekad vrlo uspješnih vlasnika marketinške agencije te direktor u nizu drugih tvrtki Ivan Račan jedva sastavlja kraj s krajem, da je u njegovoj Maksima komunikaciji od 2021. samo jedan zaposleni a poznato je kako je preko nje vodio i kampanje ne samo za SDP već i za predsjednika Zorana Milanovića. Istražili smo kako sad poslovno stoji sin bivšeg i pokojnog premijera, svojevrsni marketinški guru SDP-a.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada je u subotu 3. veljače o.g. u jutarnjim satima odjeven u tamnu jaknu i s kačketom boje pijeska na glavi Ivan Račan došao na Trg bana Jelačića i stao iza zastave SDP-a koju su raširili aktivisti te stranke, što li mu se vrtilo po glavi? Je li došao kako bi na licu mjesta osjetio duh vremena i pokušao ga ugraditi u neki budući predizborni slogan, neku kampanju koja bi digla rejting posustalom SDP-u. Je li možda došao po inspiraciju, da vidi kakve te transparente nosi prosvjednici koji su i ove subote došli prosvjedovati protiv molitelja koji kleče na središnjem zagrebačkom trgu, mole krunicu, nose križ i slike Djevice Marije?

Tko zna, možda je sin pokojnog premijera Ivice Račana došao zbog svega pomalo, no da mu tvrtka ima posla kao nekad i da radi punom parom zacijelo ne bi imao vremena stajati između dva posvađana korpusa građana. Ovako je pomalo izgubljena pogleda, mlitavo stajao i promatrao okupljeno mnoštvo, slušao buku s razglasa, prosvjede molitelja policija da se prosvjednici maknu od njih i bučni prosvjed aktivista koji su došli izraziti oštro protivljenje muškarcima koji mole i zacijelo vjeruju kako je njihov stil i izbor najispravniji put u život. Ivan Račan godinama je marketinški ali i politički strateg SDP-a pa se postavlja pitanje dok je tako zgrčeno stajao na Jelačić placu iza SDP-ovaca i zastave je li si postavljao pitanje gdje su pogriješili on i stranački mu drugovi da već odavno nisu na vlasti a da im stranka gubi rejting pred Možemo?

U svakom slučaju da Račanovom sinu ne cvjetaju ruže pokazuju i financijska izvješća firme u kojoj je vlasnik i direktor - Maksima komunikacije. Zadnjih godina ta firma koja posluje u njegovom stanu ima samo jednog zaposlenog, a Financijskoj agenciji RH predala je izvješće po kojem se vidi kako je poslovnu 2022. završila s dugom od 4.023 kn. Maksima komunikacije u pričuvama je imala 376.967 kn ali i ukupni gubitak iz prethodnih godina u iznosu 427.609 kn. Sve to navodi na zaključak kako su presušili izvori sredstava za tu firmu otkako SDP nije u poziciji vlasti na nacionalnoj razini već oporba pa samim tim nema ni sredstava za financiranje satelitskih firmi ključnih ljudi poput Ivana Račana. Možda je ta situacija primorala Račana da izađe na Jelačić plac i da svoj doprinos konfrontaciji i izrazi bunt protiv molitelja.

Ivan Račan zadnjih godina gomila gubitke u svojoj firmi Maksima komunikacije, u tiskanom izdanju Imperijala krajem 2019. objavili smo da je i ovršen zbog neplaćanja smeća