Jutarnji list je krajem listopada 2015. objavio intervju bivše šefice za nadzor pri Poreznoj upravi Ane Marčete pod naslovom: 'ANA MARČETA OTKRIVA SVOJU ISTINU AFERA PISMOHRANA 'Maknuli su me iz Porezne jer sam otkrila kružne prijevare tvrtke s kojom je povezan Milanovićev brat' Mene su upozorili e-mailom da sam u opasnosti zbog otkrića da je društvo Pismohrana servis d.o.o. poslovalo s fiktivnom tvrtkom INSULA BRAČ d.o.o., koja je sudjelovala u kružnim prijevarama u vrijeme dok je vlasnik i direktor tog društva bio Hrvoje Čabrajić. Važno je da je njima krsni kum Krešo Milanović, kaže Ana Marčeta...'. Nije Jutarnji list bio jedini koji je u to vrijeme pisao o tome kako je sada pokojni brat aktualnog predsjednika i premijerskog kandidata SDP-a i njegovih partnera Krešimir Milanović zlorabio poziciju svog brata i pokušavao namjestiti razne poslove kako svojim ortacima tako i srediti neke porezne benefite o čemu je svojedobno za medije govorio i bivši SDP-ov dužnosnik i bivši ministar financija Slavko Linić kad ga je tadašnji premijer Milanović razriješio dužnosti. Na tu temu Milanović nikada ništa nije govorio ali sad bi možda i morao s obzirom da je u međuvremenu suprugu spomenutog Hrvoja Čabrajića imenovao za svoju savjetnicu pa je ona tako hrvatska državna dužnosnica. Kao takva Martina Ciglević je u obvezi ispuniti imovinsku karticu. Uvidom u istu uvjerili smo se kako je supruga kuma pokojnog Milanovićevog brata Krešimira potpuno smetnula s uma prijaviti vrijedan biznis svog muža u Albaniji. Radi se o tvrtci koja je svojedobno podigla puno prašine u toj zemlji jer su tamošnji mediji pisali kako su toj tvrtci namješteni višemilijunski poslovi na natječajima i to opskrbe softverima a kao glavne krivce za namještanje spominjani su dogovori bivšeg hrvatskog premijera, sada predsjednika Zorana Milanovića i albanskog premijera Edija Rame, inače bliskog Milanovićevog prijatelja. Uostalom, poznato je kako je hrvatski predsjednik nakon premijerskog a prije predsjedničkog mandata osnovao tvrtku Euroalba Advisory, odnosno savjetovanje, upravo s ciljem lobiranja i za Albaniju na njenom putu ka EU. No, s obzirom da naš predsjednik ne štedi riječi kad su u pitanju prozivke njegovih protivnika, poglavito premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a, da ih naziva bandom koja je opljačkala zemlju i da su sve premrežili pogodovanjima i korupcijom, postavlja se pitanje je li on nevin i čist kakvim se nastoji predstaviti ili je i on pun skrivenih afera, pogodovanja, tajnih interesnih relacija, bliskih suradnika koji muljaju s imovinskim karticama i slično. Priča koja slijedi dokazuje kako u kabinetu predsjednika Zorana Milanovića plaću prima o trošku poreznih obveznika Martina Ciglević, supruga prozivanog Hrvoja Čabrajića, a koja je neistnito ispunila imovinsku karticu, odnosno sakrila milijunski biznis svog muža u Albaniji. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U travnju 2022. godine objavili smo članak pod naslovom: 'NALIČJE SUPRUGA HRVATSKE DUŽNOSNICE Muž Milanovićeve savjetnice pliva u milijunima i kupa se na Maldivima, na sudu s rođenom djecom bio 10 godina zbog neplaćanja alimentacije'. U podnaslovu je navedeno: 'Muž Milanovićeve savjetnice pliva u milijunima i kupa se na Maldivima, na sudu s rođenom djecom bio 10 godina zbog neplaćanja alimentacije'. U uvodu članka je navedeno: 'Supruga bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića - Ecija Kuljiš - Bajić zastupala je Splićane Luku i Maju Čabrajić u ovrsi koja je započela 2012. godine i koja je okončana sporazumom tek mjesec i pol nakon što je predsjednik Milanović imenovao njihovu pomajku Martinu Ciglević za pomoćnicu savjetnika pa je ona postala hrvatska dužnosnica. Iz presude proizlazi kako je poduzetni Splićanin sa zagrebačkom adresom, nakon što je upoznao bivšu pomoćnicu ravnateljice Porezne uprave a sadašnju Milanovićevu suradnicu, ostavio djecu iz prvog braka bez financijske potpore pa su ga ista morala tužiti a spor i ovrha trajali su dulje od desetljeća tako da je njegova kći u međuvremenu postala punoljetna a zagrebački studij je financirala stipendijom od 2.000 kn koji je dobila prošle godine.'

Potom smo objavili članak pod naslovom: 'FALSIFIKATI DUŽNOSNICE S PANTOVČAKA Milanovićeva savjetnica Martina Ciglević sakrila u imovinskoj kartici tvrtku koja je dobila posao od 15 milijuna eura od predsjednikovog prijatelja Edija Rame'. U podnaslovu smo naveli: 'Martina Ciglević, bivša pomoćnica osuđene ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec nije prijavila profitabilnu albansku tvrtku svoga supruga Hrvoja Čabrajića u kojoj joj je partner Milanovićev kum Dinko Novoselec'. U uvodu tog članka napisano je: 'Riječ je o tvrtci Primus čiji je vlasnik Primus Adriatic d.o.o. iz Zagreba. U toj su tvrtci suvlasnici Hrvoje Čabrajić i Dinko Novoselec, poduzetnik i sin sutkinje Vrhovnog suda Hajrije Novoselec. Čabrajić je direktor. Dobro je da pomoćnica savjetnika za ekonomiju hrvatskog predsjednika misli kako živimo u kamenom dobu pa da može sakriti tvrtku koju je njen suprug osnovao u Albaniji i preko koje je dobio posao online fiskaliziranja računa u toj zemlji. Albanski mediji taj su posao povezali s prijateljstvom i poslovnom povezanošću hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i albanskog premijera Edija Rame.

Ta je afera u Albaniji izbila u prosincu 2019. kada je Zoran Milanović bio u utrci za Pantovčak. Znakovito je kako je prošle godine imenovao suprugu kuma svog pokojnog brata Kreše Milanovića za svoju suradnicu pa je Martina Ciglević postala hrvatska dužnosnica, koja je eto, još jedna u nizu onih koja ima prikrivenih podatak u svojoj imovinskoj kartici....'. Nakon objave navedenog zaprimili smo odgovor Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa te smo objavili novi članak pod naslovom: 'PROVJERA NAKON OBJAVE Dobili smo odgovor Povjerenstva zbog propusta u imovinskim karticama Milanovićeve savjetnice te pomoćnice ministra pravosuđa i uprave'. U podnaslovu smo naveli: 'Vedrana Šimundža - Nikolić i Martina Ciglević bile su tema naših članaka u kojima smo razotkrili krupne nedostatke u njihovim imovinskim karticama'. odgovor nadležnih je glasio: 'Nakon upita primili smo odgovor Majde Uzelac, predstojnice Ureda povjerenstva.

U njemu piše: 'Povjerenstvo će nastavno na Vaš upit ispitati navedene okolnosti i provesti redovitu provjeru podataka imovinskih kartica pomoćnice savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju Martine Ciglević te će odlučiti ima li osnove za pokretanje postupka'.'.No, kada smo skoro dvije godine od objave tog članka išli provjeriti kako stoje stvari s imovinskom karticom Martine Ciglević pronašli smo isto - i dalje albanska tvrtka njezinog supruga nije prijavljena. Inače, Milanovićeva savjetnica u svojoj je kartici navela kako njen suprug od kapitala ostvaruje prihode od 186.641,78 eura te dodatno od nesamostalnog rada 86.933 eura na godišnjoj razini. To su podaci od veljače 2023. godine. O Milanovićevoj savjetnici spremnoj na muljaže s imovinskom karticom pisali smo još u članku u lipnju 2021. Objavljen je pod naslovom: 'TAJNA VEZA PANTOVČAKA I SLUČAJA OTMICE Milanovićeva savjetnica iz afere Pismohrana kupila luksuzni stan od ranije uhićene Mamićeve frizerke'.

U uvodu tog članka smo naveli: 'Uoči drugog kruga izbora isplivao je podatak kako je Milanović u vrijeme dok je bio vlasnik konzultantske tvrtke namjestio i unosne softverske poslove u Albaniji Hrvoju Čabrajiću no to naravno u Hrvatskoj, zemlji poznatoj po namještanjima poslova rođacima, susjedima, tajnim i javnim ortacima, nije oduzelo niti jedan jedini glas aktualnom predsjedniku. Zanimljivo je i kako je bivša vlasnica stana u kojem sada živi bračni par Ciglević - Čabrajić Bernarda Čanžar ispitivana u sklopu istrage otmice bivšeg Hanžekovićevog zeta Kreše Čorka za koju je u zatvoru odležao njezin tadašnji partner Goran Sudarević koji je netom, zajedno sa drugima, oslobođen optužbe za sudjelovanje u tom kaznenom djelu.'.Iako se predsjednik Milanović i tijekom ove kampanje koju vodi unatoč upozorenju Ustavnog suda s ciljem da sjedne u fotelju premijera sulno trudi uvjeriti naciju kako su on i Plenković i HDZ kao nebo i zemlja ova priča dokazuje suprotino.

Odnosno, kako je i on okružen i ljudima kojima nisu strane metode koje on inače spočitava svojim protivnicima na političkoj sceni, i pritom, kao što svi znamo, sebe predstavlja kao nevinašce, najvećeg pravednika, a drugu stranu kao bezobzirne hulje. No, na sreću živimo u transparentnom, digitaliziranom svijetu, tako da i online možemo pribaviti dokaze. Mi smo tako pribavili dokaz da je suprug Milanovićeve savjetnice Hrvoje Čabrajić, preko zagrebačkog Primus Adriatica d.o.o, sada jedini vlasnik softverske tvrtke u Prištini, koja je, doduše promijenila ime pa se sada zove  Primus Albania. Iz zadnjeg financijskog izvješća vidljivo je kako je uprihodio 27.997.993 leka. Preračunato u eure to iznosi 272.613,18 eura. O slučaju ćemo još zacijelo pisati ukoliko Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ne pokrene postupak provjere podataka u imovinsko kartici Milanovićeve savjetnice Martine Ciglević. Uostalom, lako je utvrditi kako nema milijunskog albanskog biznisa njenog muža u istoj - dokaz.