Brojimo zadnje sate predizborne kampanje za novi 11. saziv Sabora. Brojni su politčari kritizrali vladajuće i davali obećanja kako će, ako oni dođu na vlast, voditi politiku priuštivih kvadrata, gradnje socijalnih stanova i poticane stanogradnje. Tako su se pokušali omiliti glasačima koji znaju kako u Hrvatskoj mladi ljudi, osim ako ne zarađuju kao menadžeri ili vrhunski odvjetnici, liječnici i sl. sebi ne mogu priuštiti krov nad glavom. No, uvijek su postojale kategorije osoba u hrvatskom javnom životu koje nikad nisu bili dijelovi sumorne statistike niti uklopivi u mizerne prosjeke. Takvu je sudbinu imala i nekadašnja zvijezda državne televizije Dijana Čuljak u vrijeme dok je žarila i palila kako TV ekranom tako i marketinškim vodama. No, kad je izbila afera Core Media, odnosno kada su izažle u javnosti muljaže te tvrtke kojima su kumovali Čuljakica i njen tadašnji muž, Vladimir Šelebaj Sellier, o čemu je istražiteljima svjedočio i njihov tadašnji ortak, bliski intimus pjevačice Severine, Edvin Softić zlatna kula od karata tog dvojca se počela urušavati. Poznato je kako se tom nekadašnjem poslovnom i privatnom paru sudilo, da im je izrečena i presuda, a dijelovi njihovog nekadašnjeg zajedničkog nekretninskog imperija, kojeg su stekli u ekstra kratkom roku, dobiva nove vlasnike. Tako je stan površine 144,72 m2 na Zelenom valu u središtu Zagreba dobio novu vlasnicu, bivšu Severininu menadžericu i prijateljicu. Svima je znano kako su stanovi u srcu hrvatske metropole, nakon pada poslije potresa, opet odletjeli u nebo pa je jasno kako je Lidija Samardžija morala puno novaca keširati nasljednici Dijane Čuljak i Vladimira Šelebaja Selliera, koji sada u francuskoj metropoli koristi samo prezime Sellier. Vjerojatno iznos od blizu pola milijuna eura ako ne i više. Povijesni vlasnički list otkriva nam kako je stan Čuljakica bila prepisala na kćer, sebi je ostavila pravo doživotnog plodouživanja, no, suočila se s tužbom bivšeg.... i bilo je tu još situacija koje su sada, vlasničkim prijepisom, riješene zauvijek. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem svibnja 2011. Večernji list objavio je članak pod naslovom: 'BURAN RAZVOD Dijana Čuljak kupila novi stan, a Šelebaj traži podjelu imovine'. U članku se navodilo kako je 12. svibnja te godina Čuljak 'kupila stan od 144 kvadrata za 240.000 eura u prizemlju zgrade u Ulici baruna Trenka 5 u centru Zagreba te kako troši zajednički novac'. Također u članku se navodilo: 'Večernji je list u posjedu tog kupoprodajnog ugovora, a stan na atraktivnoj lokaciji Čuljakova je platila gotovinom, i to tako da je 20.000 eura prodavatelju isplatila na dan potpisivanja tog ugovora, a preostali iznos u roku od sedam dana od sklapanja ugovora o kupoprodaji. Informacija o kupnji stana dobiva na težini kada se zna da je ta HTV-ova zvijezda u procesu razvoda od bivšeg supruga, kriznog menadžera Vladimira Šelebaja Selliera, s kojim se pak spori o podjeli pozamašne bračne imovine!

U kuloarima se pak govori da Šelebaj nema pojma o tome da je njegova bivša supruga kupila novi stan, a kada je za informaciju čuo - ostao je šokiran. Par Čuljak – Šelebaj u veljači ove godine dogovorio je prodaju kuće u Gundulićevoj 55, u kojoj su živjeli i u sklopu koje je bilo pet stanova, za čak 1,5 milijuna eura Privatnoj umjetničkoj gimnaziji. Večernji je list u posjedu i tog kupoprodajnog ugovora, a budući da je ta nekretnina u Gundulićevoj glasila na ime Dijane Čuljak i cijela svota, točnije nešto više od 11 milijuna kuna, sjelo je na njezin račun. Šelebaj pak za časopis Gloria tvrdi da je problem u vezi s razvodom nastao baš kada je njegova bivša supruga taj novac “počistila” s računa' - pisao je Večernji 2011. godine.

Pred Božić 2022. objavljeno je kako je Čuljakica osuđena na 1,3 godine zatvora uz obvezu povrata 6,6 milijuna kn. Njoj i bivšem mužu sudilo se zbog nezakonitog izvlačenja gotovo 30 milijuna kuna iz Core medije i Media spota. Tako joj je presuđeno u ponovljenom suđenju. Teretilo ih se za malverzacije preko te dvije medijske tvrtke što su ih Čuljak i Šelebaj svojevremeno vodili, a sud je utvrdio kako su od 2005. do 2008. iz njih isisavali novac. I dok su dobili gotovo iste kazne kao i na prvom suđenju, novčani iznosi koji će bivšim supružnicima biti oduzeti, a ako presuda Županijskog suda u Zagrebu postane pravomoćna, značajno su veći. Naime, prema prvoj presudi Šelebaju je trebalo biti oduzeto 4.5 milijuna kuna, a Dijani Čuljak 1.6 milijuna kuna. Sada je pak sud utvrdio da Šelebaj osim ovih 4.5 milijuna kuna mora vratiti državi i gotovo 6.6 milijuna kuna koji predstavljaju nezakonitu imovinsku korist što ju je stekao.

I Dijani Čuljak oduzima se gotovo 6.6 milijuna kuna. Ukupno je to 17.7 milijuna kuna. Što se tiče zatvorske kazne, Dijana Čuljak je, dakle, dobila 1.3 godine zatvora. Od toga bi sedam mjeseci trebala doista provesti u zatvoru, a ostatak od osam mjeseci pretvoren je u uvjetnu kaznu, s rokom kušnje od tri godine. Vjerojatno zbog svega toga i povijesni vlasnički list luksuznog stana u Trekovoj ulici, koji se nalazi nadomak Zrinjevca i Tomislavca, otkriva kako je Čuljakica nastojala zaštiti tu imovinu ali i kako joj je bivši osporavao vlasništvo nad tim stanom. Prvo je stan uknjižen na njezinu i Šelebaj-Sellierovu kćer i to 'na temelju Ugovora o darovanju nekretnine OU-111/11 od 7. srpnja 2011. godine. Istodobno, 8. srpnja 2011. uknjiženo je pravo doživotnog plodouživanja, za korist: Dijane Čuljak'. U povijesnom vlasničkom izvatku upisana je i tužba 'radi utvrđenja i podjele bračne stečevine i pobijanja dužnikovih pravnih radnji zaprimljene kod ovoga suda 12. prosinca 2011. zabilježuje se tužba radi pobijanja dužnikovih pravnih radnji'.

Ta je zabilježba upisana u siječnju 2012.godine. Temeljem pravomoćnog rješenja Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 24. siječnja 2020. ta je zabilježba izbrisana 26. listopada 2021. godine što znači da je tada okončan imovinski spor bivših supružnika koji su u ekspresnom roku bili stekli golem imetak i luksuzne nekretnine. Dijana Čuljak je 21. travnja 2023. upisala pravo plodouživanja temeljem Izjave o odreknuću prava plodouživanja. To je očito otvorilo put da zajednička kći Dijane Čuljak i Vladimira Šelebaja Selliera - sada punoljetna Lara Victoria - proda tu vrijednu nekretninu. Nova vlasnica postala je Lidija Samardžija, koju je u ugovoru i prigodom upisa, zastupla nitko drugi do sestra Dijane Čuljak, odnosno odvjetnica Maja Čuljak. Zagrebačka zemljišno-knjižna referentica Dijana Janžek prošlog rujna je provela uknjižbu u gruntovnici ali je rješenje tek sada objavljeno strankama. Iz njenog rješenja vidimo kako je stan promijenio vlasnicu 'Na temelju ugovora o kupoprodaji nekretnine od 21. travnja 2023. i tabularne isprave od 31. kolovoza 2023 godine'.

Upisano je kako se uknjižba provodi nad stanom 'u prizemlju koji se sastoji od četiri sobe i ostalih prostorija ukupne površine 144,72 m2, Baruna Trenka 5...'. Pogledali smo u oglasnicima i vidjeli jedan stan iste veličine za koji je navedeno kako se nalazi u visokom prizemlju a koji se prošle godine prodavao za po 3.000 eura po kvadratu, odnosno za 435.000 eura. Tako je izgledno da je za taj sličan ili možda i veći iznos, cirka pola milijuna eura. stan dobio novu vlasnicu. Ipak, estradna menadžerica koja je nekada vodila i Severininu karijeru, ipak stan nije keširala u cijelosti. Naime, na stanu je upisana uknjižba 132.000 eura kredita u korist OTP banke i to 15. rujna prošle godine. Netom smo snimili Dijanu Čuljak na zagrebačkom Britancu u nedjelju prije izbora. Pila je ležerno kavicu s prijateljicom a potom se odvezla Smartom. Izgledala je vrlo stabilno i bila odvjevena u nove krpice što znači da financijska kriza koja pogađa brojne građane Hrvatske nije njezina sudba.