Svima nama dobro je poznato kako su cijenjene učiteljice u hrvatskom društvu. Učenici ih pamte doživotno a većina roditelja smatra ih moralnim vertikalama u životu svoje djece. Kada su krenule medijske objave o tome tko je osoba s kojom se nestali Splićanin zadnji put čuo te špekulacije drži li ona ključeve istrage u svojim rukama nije se znalo kako su Matej Periš i Maja povezani ne samo preko biznisa i prijateljstva njenog brata i Mateja već i tako što je Majina mama bila učiteljica nestalog Splićanina. Tu je informaciju splitskom dnevniku rekao osobno Majin otac. Splićanin za kojim tragaju i policija, mediji ali i brojni građani pohađao je Osnovnu školu Manuš u Splitu. Pogledali smo što je sve na društvenim mrežama objavljivala Majina mama i shvatili kako je Maja puno toga u ponašanju i promoviranju na društvenim mrežama naučila od svoje mame. Primjerice putovanja u skupe krajeve i objavu slika s tih putovanja, promociju slatkih strana života poput zabave, gastro trenutaka i slično... Matejeva učiteljica na Face se promovirala kao osoba koja podjednako zna uživati na Zrću, Tajlandu, Kubi, Parizu, kao i proslavama svojih rođendana. Sve to puno košta pa smo istražili i kako se takav život mogao financirati ...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U hrvatskom društvu učiteljice su cijenjene ali nemaju primanja koja bi im omogućila da žive životom više klase. U slučaju Matejeve učiteljice, ujedno mame njegovih dvoje prijatelja, brata i sestre radi se o stilu života na visokoj nozi koji je očito financiran privatnim biznisom. Naime, otac Matejeve prijateljice Maje koji se oglasio u Slobodnoj izjavom kako njegovoj kćeri nije oduzeta putovnica od strane beogradske policije te da se vraća u Split čim popravi auto, desetljećima je u privatnom biznisu. U taj, očito uspješni biznis, uključio je u kolovozu 2012. i svoju suprugu, nekadašnju Matejevu učiteljicu, koja je postala prokuristica u njegovoj privatnoj tvrtci.

Tako je Majina mama jednu smjenu podučavala đake a drugu polovicu radnog dana obavljala poslove u tvrtci koji nemaju ama baš nikakve veze s njenim učiteljskim poslom. Prokuristica u tvrtci Majinog oca bila je od kolovoza 2012. pa sve do rujna 2020. godine. Prema podacima sa Sudrega u kolovozu 2019. otvorila je i privatnu uljaru u kojoj je i direktorica. Uljara koja prerađuje maslinovo ulje uspješno radi i danas i  to u proizvodnom pogonu pokraj Splita. Prema podacima iz vlasničkog lista vlasnik uljare je Majin otac koji je uljaru izgradio na zemljištu koje je bilo vlasništvo njegov majke. U kolovozu 2019. temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju majke zemljište je prešlo u njegov posjed.

Očito Majinoj obitelji biznis cvjeta jer  iz vlasničkog lista te uljare proizlazi  kako je bila upisana hipoteka u listopadu 2013. u korist Sberbank zbog iznosa od 1,14 milijuna kuna ali je ista izbrisana. Na tvrtku u kojoj je Matejeva učiteljica bila prokuristica uknjižen je veliki poslovno-skladišni kompleks pokraj Splita. Preko te tvrtke obitelj Matejevih prijatelja nabavljala je ranijih godina na leasing i razna prometala pa tako Nissan patrol luxury wagon ali i Alfa Romeo. Matejeva učitelja na svom Facebook profilu rado je objavljivala cijele setove fotografija s putovanja u inozemstvo. Tako je u siječnju 2013. pozirala u Parizu, u siječnju 2014. osjećala se odmorno na lokaciji Saboey Resort And Villas u Koh Samui u Tajandu.

Očito je ta zemlja ostavila snažan relaksirajući i turistički dojam na Majine roditelje, odnosno Matejevu učiteljicu, pa su tako u siječnja 2015. otišli  ponovno na Tajland, bili su u Bangkoku i otmjenom ljetovalištu Krabi. Majina majka i otac odsjeli u skupom kompleksu, obilazili su restorane a ona je na pješčanim plažama kćeri Maji pisala da je to raj ali je tu riječ na engleskom krivo bila napisala (heven umjesto heaven). U siječnju 2016. svim svojim prijateljima na Facebooku, među kojima je i otac Nenad Periš, objavila je slike sa siječanjskog puta na Kubu. Neosporno su Majini roditelji imali praksu putovati na topla mora i u inozemstvo u hladnom siječnju pa su praksu putovanja prenijeli i na svoju djecu, kćer Maju i sina. Majina mama dokazala je i kako unatoč svojim godinama i profesiji zna dobro i partijati pa se tako slikala s razigranom muškom ekipu na Zrću što je objavila na Faceu.

Također, voljela je snimati proslave svojih rođendana i te slike postavljati na svoj Face profil. Posebno se preko Facea zahvaljivala svojim učenicima iz svih dijelova svijeta kada bi primila njihove čestitke. Matejeva nekadašnja učiteljica voljela je pokazivati na Faceu da je dobrodržeća za svoje godine. Tako je prije 6 godina objavila jednu sliku u trijumfalističkoj pozi te su ju njeni prijatelji nahvalili u stilu 'vidi se da ti je 25' a Majina majka na to je komentirala 'Stvarno super. Sad moram dodat nove, Ipak je 52'. Jedan njen prijatelj arapskog imena napisao je komentar 'I am sexy and I know it'. Majina mama naravno nije propustila prigodu da ne objavi slike iz posjeta vječnom gradu Rimu.

Posebno je bila ponosna na svoju skladnu figuru pa je tako objavljivala osim slika u badićima s raznih jadranskih i inih plaća i sliku u trapericama snimljenu straga ali i u kraćim hlačama. Sve u svemu Majini roditelji mogli su sve do ovog događaja misterioznog Matejevog nestanka uživati u svom životu uglednih, cijenjenih i bogatih ali nadasve anonimnih građana Hrvatske. U svakom slučaju nadajmo se kako će službena istraga za Matejem uroditi plodom te da će se tako stigma posljednjeg poziva koji je uputio prije nestanka Maji izgubiti dramatiku koju je zadobio u čitavoj regiji pa samim tim pozornost medija i istrage usmjerio i na Majinu obitelj, odnosno i na Matejevu učiteljicu kao mamu njegovih prijatelja.