Lena Končar živi na relaciji Zagreb, London, Azurna obala.... Podiže svoga sina školske dobi, uživa u konjima i zdravoj prehrani. Otac joj nije povjerio niti jednu tvrtku na upravljanje a više nije odgovorna osoba ni u francuskoj kompaniji Noah koju vodi kći druge supruge Danka Končara.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Hrvatska javnost više je puta vidjela mimički kruto lice najmoćnijeg hrvatskog tajkuna Danka Končara. Teško je dokučiti stvarni karakter osobe koja trenutačno gospodari stotinama tisuća četvornih metara u Hrvatskoj, koja vlada brodograđevnom industrijom u našoj zemlji i koja ima nezamislivo veliko nekretninsko carstvo na nekim od najmodenijih svjetskih destinacija poput Azurne obale i Floride. Ukratko, Danko Končar je enigma iako se čini kako o njemu zna podosta što iz brojnih medijskih natpisa tako i iz njegovih, ne prečestih, intervjua.

Radnici Brodotrogira prozivaju Danka i Nenada Končara jer su mjesecima bez plaća. Neke od čudnovatih financijskih angažamana Danka Končara i hrvatske Vlade koja mu je omogućila neke od krupnnih zalogaja, povremeno izađu na svjetlo dana. No, Danko Konačar navikao je i na puno teže udarce od onih koje trenutačno može doživjeti u Hrvatskoj. Jer, on je preživio teške zatvorske dane u bivšem sistemu i zasigurno u godinama koje je proveo iza brave očvrsnuo da ga se ne može lako izbaciti iz njegove cool ravnoteže. Njega ne uzbuđuju ni optužbe za korupciju koje ga sustižu u zemljama trećeg svijeta u kojem posluju njegovi rudnici i tvrtke.

Od troje Končareve djece iz prvog braka široj je javnosti jedino poznat najeksponiraniji sin Nenad. Poznato je i kako je djecu dobio sa zagrebačkom arhitekticom koja je nakon njegovog odlaska u zatvor u jugo-doba preživjela pravu zdravstvenu agoniju. Zasigurno joj je bilo užasno teško suočiti se s egzistencijom i troje malene djece čiji je otac završio s presudom, stigmatiziran i iza brave. Kada bi netko snimao film o Končaru zasigurno bi bilo teško oslikati jaz između njegovih zatvorskih dana i nezamislivog bogatstva i moći koje je stekao u Rusiji i drugim zemljama nakon raspada Jugoslavije ali i cijelog istočnog bloka.

Nenad Končar je samozatajan i njegov stil najviše podsjeća na stil njegovog oca Danka Končara. Očito nosi genetski kod na Končara. No, Lena Končar odaje posve drugi dojam. Ona bi zbog svoje sklonosti transformaciji i specifičnom načinu komuniciranja koje upražnjava preko društvenih mreža mogla biti inspirativan karakter za nekog Hitchcocka našeg doba. Neki potencijalno talentirani redatelj s freudovskim senzibilitetom iz kuta njezine ličnosti mogao bi rasvijetliti i neku javnosti posve nedokučivu stranu osobe o kojoj ovise sudbine tisuća hrvatskih radnika - Danka Končara.

Lena Končar je na Facebooku već godinama prisutna sa svojim alternativnim imenom. Iako se formalno zove Lena i preziva Končar, kći najintrigantnijeg hrvatskog tajkuna ima preinačeno ime na Faceu. Najveći izbor njezinih najzanimljivijih slika pronašli smo na njezinom profilu na kojem koristi prezime Martinis. Sudeći po jednoj slici Lena Končar voli se maskirati - ili voli imati lice pod maskom. Na isom profilu objavila je i jednu sliku iz obiteljskog albuma. Na slici su očito ona, njezina mama i njezina dva brata. Zanimljivo je kako na slici nema tate Danka Končara iako je slika vjerojatno nastala u vrijeme kada je bio na slobodi.

Očito je Danko Končar i u vrijeme socijalizma više bio u biznisu kao direktor nekadašnje Jugoturbine nego što je bio doma. U raznim intervjuima govorio je kako najviše vremena provodi u zrakoplovu o čemu smo već pisali. No, on posjeduje vlastiti zrakoplov s kojim obilazi svoje mega-poslovno carstvo. Sa zrakoplovom može obići i svoju luksuznu drvenu kolibu u najskupljem francuskom skijalištu u Courchevelu ali i sletjeti na Azurnu obalu gdje posjeduje niz vila i apartmana. Jednu je pokušavao prodati za 15 milijuna eura ali zasad bez uspjeha o čemu smo već pisali.

Lena Končar na svom alternativnom Face profilu objavila je i ovu sliku