Slavna glumica Ena Begović koja je tragično preminula u automobilu kojim se survao niz liticu na Braču u kolovozu 2000. godine dobila je devedesetih na korištenje stan od Grada Zagreba u Dežmanovoj 5 u središtu Zagreba u kojem je poslije njezine smrti živjela njezina majka sve do sudske deložacije. Iako je Tereza Begović (87) iz tog stana deložirana u travnju 2018. godine ostali su dugovi zbog kojih je Grad Zagreb dobio ovrhu još 2014. godine.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada je slučaj deložacije u središtu Zagreba dospio u medije objavljeno je kako je stan koji je Grad Zagreb dodijelio Eni Begović zapravo imao vlasnike kojima je Tereza Begović ostavila dugove u iznosu 70.000 eura. U travnju 2018. majka pokojne glumice izbačena je iz stana u kojem je živjela 9 godina s Enom a potom u njemu nastavile živjeti sve do deložacije. 

'Bojim se za mamu. Ne znam hoće li ona moći preživjeti ovaj novi udarac. Ne znam hoće li njezino srce izdržati. Strah me.' – rekla je za tada za Jutarnji Mia Begović, hrvatska glumica i sestra pokojne Ene. Mia Begović je nekoliko dana i 'kampirala' sa osobnim stvarima svoje mame ispred vrata zaključanog stana u Dežmanovoj što su mediji prenosili pod naslovima 'Drama u Zagrebu'

Tereza Begović je inače imala status  zaštićena stanarke u tom stanu, koji je pripadao pokojnoj glumici. Nakon deložacije vremešna Tereza otišla je kod kćeri Mije Begović. Ime Tereze Begović objavljeno je na sudskoj oglasnoj ploči 17. ožujka ove godine. Radilo se o objavi presudi od 3 veljače ove godine u postupku zbog ovrhe koji vodi Grad Zagreb protiv Tereze Begović već godinama.

Sutkinja je odbila prijedlog Grada Zagreba  za donošenje dopunskog rješenja od 4. svibnja 2015. kao neosnovan. U obrazloženju je navela kako je Grad Zagreb 8. kolovoza 2014. podnio sudu prijedlog za ovrhu na novčanim sredstvima ovršenice, odnosno Tereze Begović, te je sud rješenjem od 31. ožujka 2015. odredio predloženu ovrhu. Podneskom od 4. svibnja 2015. ovrhovoditelj Grad Zagreb podnio je sudu prijedlog za donošenje dopunskog rješenja o troškovima postupka.

'Uvidom u spis, odnosno u rješenje o ovrsi.... od 31.ožujka 2015. sud je utvrdio da nije propušteno odlučiti o zahtjevu ovrhovoditelja za naknadu troška već da je o istom odlučeno i to na način da je zahtjev za naknadu troška odbijen' - piše u obrazloženju. Tako je sutkinja Mirna Jakovac odbila zahtjev Grada Zagreba jer je rpocijenila kako je već odlučila o troškovima postupka u korist ovrhovoditelja.

U svakom slučaju Tereza Begović nalazi se u neugodnoj financijskoj situaciji. O ovrsi koju je doživjela Mia Begović pisali smo u jednom prethodnom članku. Nevoljama obitelji pokojne glumice Ene Begović kao da se ne nazire kraj. Tako smo pisali i kako je njezina kćer koju je dobila neposredno prije tragične pogibije s Josipom Radeljakom doživjela 17 sudskih postupaka zbog zemljišta na Pelješcu koje je naslijedila od obitelji s majčine strane, odnosno Begovića o čemu smo već pisali.

Pročitaj!